Ford transit 2.5D-Проблем с работата на мотора
-
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 21:51
- Модел на автомобила: Ford Transit 2.5 D
- Status: Извън линия
Ford transit 2.5D-Проблем с работата на мотора
Всичко започна с тресене на мотора,като че ли не му стига гориво.Като го изфорсирам обаче,се оправяше.Така 3-4 пъти за 3-4 дни.Един ден обаче завъртам ключа да гася и той започна да гасне бавно.Накрая спря да гасне.По невнимание завъртях ключа пак напред на контакт и светна лампата на компютъра.Забравих да кажа,че става дума за Лукас-електронна.Бусът е края на 1993г.Като светна лампата, изгуби мощност.С голям зор 80км/ч.След 3-4 дена както работеше на място,се получи тресенето като в началото.Тогава завъртях ключа назад и той си угасна нормално.Като запалих пак, лампата изгасна.Мощността се върна,но до следващото изгасяне.Вече 10 дена съм така.В момента моторът няма проблем с паленето,но за да го изгася трябва да върна ключа назад и да подам рязко газ.Не мога да разбера защо форсирането изгася двигателя,а не сигналът от контактния ключ.Ако някой колега или специалист в тази област е срещал такъв проблем,нека се обади.Имам чувството,че е нещо елементарно и не искам да бързам за сервиз на Мото Пфое.На първоначален елементарен тест излезе сигнал от клапана за гасене и вакуумният регулатор.Но никой не може да ми каже след като клапанът не работи,защо изгасям мотора с форсиране и защо след това безпроблемно си пали.Чакам мнения.
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
Моторът гасне с форсиране защото не му достига налягане в корпуса на помпата което да успее да избута ротора до положение на минимално подаване. Лампата светва след като успееш да го изгасиш по този начин. За подмяна ти е клапанът за спиране на притока на гориво. ESOS се казва. Трябва да се смени и пластинчатата помпа. Проблемът изобщо не е елементарен. За МП ще трябва да си приготвиш 4 цифрена сума, ако изобщо се хванат да правят помпата. В последното се съмнявам.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
За мотопфое вече са ти казали. Вакуумът няма отношение. При подаване на контакт клапанът за подаване на горивото минава в друг режим. Най-вероятно, непосредствено преди да угасне вдига обороти. Компютърът вижда това и отваря клапана за преместване на ротора към по-малко подаване на горивото. Скоростта на преместване не е достатъчна и той аварийно гаси колата. Записва грешка и лампата светва. След като мине в ограничен режим в зависимост от грешката която е записал ограничава максималното подаване и е възможно и да не прави регулировка на изпреварване на впръскването. Така до няколко поредни запалвания при които грешката не се записва. После пак работи нормално докато не си запише грешката.
Няма начин ... ще се плаща. Къде и колко, сам избираш, но по мои сведения май няма много варианти. Мотопфое ме съмнява да са вариант, но не пречи да се пробваш.
Няма начин ... ще се плаща. Къде и колко, сам избираш, но по мои сведения май няма много варианти. Мотопфое ме съмнява да са вариант, но не пречи да се пробваш.
3320 Козлодуй
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
- потребител
По време на работа, като върна ключа назад би трябвало клапанът да затвори,нали?Аз поне така го разбирам.Той не затваря.Завъртайки на контакт,затваря веднага.Моторът няма вдигане на обороти,гасне от раз.От това положение на контакт,като завъртя не пали,което според мен ще рече,че клапанът остава затворен.Завъртам назад,пак напред на контакт и пали безпроблемно,което ще рече,че 1 от двете завъртания отваря клапана.Като че ли този клапан получава обратни сигнали от ключа.Вече не знам какво да мисля.Напълно съм объркан.Не може ли всичко да излезе от контактният ключ?Поне така ми се иска.Този бус ми вади хляба всеки ден.Не ми се мисли за колко време трябва да го спра.
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
Аз мислех че означава "Мега Профани"_George_ написа:Означава мото-пфоеMihail написа:...И МП механична помпа ли означава?...
сори за оффа

Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
-
- потребител
Днес чак установих,че плюсовата клема на акумулатора е спукана и си излезе на ръка.Мамка му ,ако от тука не е тръгнало всичко.Смених я,но лампата не угасна.Явно компютърът е отчел тия смущения в захранването.Мисля си,че всичко ще излезе от някоя електронна джаджа,обаче кой да я намери?Иначе двигателят работи като швейцарски часовник.Абсолютно никакви смущения.