Идват си!!!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)
Status: Извън линия

Мнение от demiro » 24 юли 2007, 16:53

la4o написа:...Представете си ситуацията в която в България е имало случай на заразяване на над 400 деца и има съмнения, че това може да е било умишлено или по непредпазливост причинено от група либийски лекари... те са задържани тук... какво щеше да бъде мнението ви за тяхно освобождаване, при положение, че ви е ясно, че още на летището ще бъдат помилвани? Каква щеше да е присъдата, ако вие имахте възможност да ги съдите?
Когато болката е в теб е трудно да разсъждаваш трезво, тогава търсиш жертва, някой който да поеме вината и да бъде наказан, защото живота на тези деца, също няма цена... Въпроса е много сложен, не може да се разглежда елементарно...
Невинни разбира се!
Лъчо,не ми се ще в тия жеги да разгорещявам допълнително атмосферата,но представи си при описаната от тебе примерна ситуация,какво щеше да се получи в България ако:
1.Срещу задържаните Либийски лекари нямаше никакви преки доказателства.
2.Група световни учени докажат,че заразата не е от вчера,а се дължи на системно и дългогодишно занемаряване на контрола и използване неколкократно на медицински инструменти без нужните дезинфекционни средства.
Щеше да се случи това,че още на първа инстанция въпросните медици,щяха да бъдат оправдани и освободени.Даже и при бившата соц. система не би било възможно друго развитие.
И именно в това е разликата между нас и държави от така нареченият авторитарен тип.
А между другото,тези хора живеят емоционално и политически в средновековието,но разполагат с технологиите на 21 век. Да не говорим за природните им ресурси,зад чиято сила прокарват своите политически интереси.Не че съм привърженик на налагането на западната култура и начин на живот,даже се имам за много толерантен.Но започва да ми писва!
Срещал ли си хора интелигентни,образовани и културни,но същевременно наивни по детски и следващи лидерите си до гроб,а в голямата си част тези лидери за пълни невежи с болни амбиции и стремежи?Припомнете си и 11.09!
Гордея се,че голяма част от Българският народ не е от горепосочените податливи на масова психоза хора,за разлика даже от средният гражданин на ЕС. Българинът е прагматик и индивидуалист,стъпил здраво на земята,качества на човека на новото хилядолетие и рано или късно ще заемем полагащото ни се от историята място на лидери на новото европейско общество.
Така,че не бива да изпитваме угризения за либийските деца,съпричастност да,но угризения не!Угризение трябва да изпитваме по-скоро за съдбата на нашите деца,които с нищо не са заслужили сегашната си незавидна съдба!
Честито завръщане,още веднъж на сестрите ни!
Изображение

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 24 юли 2007, 22:24

най после =D>:
сутринта в 7 като разбрах -може да ви прозвучи смешно но се просълзих
но според мен голяма заслуга има Сесилия Саркози,тя отиде точно с такава цел да ни върне съгражданите и успя
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
ofeto
потребител
потребител
Регистриран: 29 май 2007, 18:55
Модел на автомобила: форд мондео 1.8tdi

Мнение от ofeto » 25 юли 2007, 09:15

аз пък се хващам на бас че на 80-90% от колегите тука а и населението на бг не им пука кой се върнал и кои не!всички или поне по-голямата част от хората имат съчувствие към тях на думи и от солидарност!видяхте ли на репортажите от летището колко хора които нямат родствена връзка с тях бяха там???то да сложиш една лентичка е най-лесно,а после?когато имаше предложение бг да опрости външния дълг на либия за да пуснат медиците никои не се съгласи,а ако беше-те отдавна щяха да са си вкъщи,как мислите дали някога ще си приберем дълга на либия кеш!!да възможно е ама след около 1000г!истината господа съфорумци че на никои не му дреме и никои неможе да ме обеди в обратното,защото на нас българите ни дреме за нещо само когато директно ни засяга или когато от нещо имаме или нямаме полза!какво да се прави национална черта е май!как мислите ако бяха американци,французи,англичани,германци и т.н. дали щяха да се бавят нещата 8.5г-едва ли!кажете ми колко българи имаше на процесите в либия,колко протестираха пред либийското посолство!нали ви казах то да сложиш една лентичка е най-лесно,а после?е ако някой ми каже с какво се е променил делника му от прибирането им ДА бих му повярвал че за него е имала значение и наистина е бил съпричастен с болката на близките им!

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 25 юли 2007, 10:29

ofeto написа:...когато имаше предложение бг да опрости външния дълг на либия за да пуснат медиците никои не се съгласи,а ако беше-те отдавна щяха да са си вкъщи,как мислите дали някога ще си приберем дълга на либия кеш!!да възможно е ама след около 1000г!...
Не съм съгласен - нищо нямаше да направят при опростяване на външния дълг. Още повече - днес Калфин по бТВ каза че според либииците дълг няма щото основната част са лихви, а те лихви не признават. Освен това е 10 пъти по-малко от това, което те искаха и получиха от европейските фондове като компенсации.

И не смятам че е правилен такъв ход, защото да предлагаш нещо дребно (за тях), без да са го искали... и кво?!?! Само ще "си свалим гащите" без да вземем нещо... То добре че бяха франсетата сега да ударят малко натиск - стана очевидно последните 8 години че с добри думи няма да стане работата....

Сега ми е чудно кво ще стане - либийците при какви условия ги екстрадираха? Дали имаме задължение (диплопматическо) да се правим че ги държим в затвор? Интересното беше, че вчера по CNN в репортажа, който водеше българката (Ралица .... незнам коя си) коментара относно невинноста беше доста умерен - не се ангажираха с никаква позиция. Та в духа на дипломацията дали ако Първанов ги помилва веднага няма да стане международен скандал?
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
ofeto
потребител
потребител

Мнение от ofeto » 25 юли 2007, 11:24

а бе то и аз си мислех същите работи,щото след като са осъдени на доживотен затвор с излежаване в бг,дали няма са да стане голям скандал след помилването?и чесно казано неми се вярва да няма някакви договорки за компенсации от бг страна,за които маи маи никои никога няма да разбере!

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 25 юли 2007, 11:25

ми те вече са помилвани...

като каза CNN, странно впечатление ми направи, че излъчика интервю с Ашраф, а сестрите дори не ги показаха в близък план... само далечни общи кадри... Коментара наистина беше лаконичен... подчертаха, че сестрите не приемат присъдите си...

Тепърва ще се разбира кой и какво... като много неща ще останат дълбоко скрити...

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 25 юли 2007, 22:08

ofeto написа:аз пък се хващам на бас че на 80-90% от колегите тука а и населението на бг не им пука кой се върнал и кои не!всички или поне по-голямата част от хората имат съчувствие към тях на думи и от солидарност!видяхте ли на репортажите от летището колко хора които нямат родствена връзка с тях бяха там???то да сложиш една лентичка е най-лесно,а после?когато имаше предложение бг да опрости външния дълг на либия за да пуснат медиците никои не се съгласи,а ако беше-те отдавна щяха да са си вкъщи,как мислите дали някога ще си приберем дълга на либия кеш!!да възможно е ама след около 1000г!истината господа съфорумци че на никои не му дреме и никои неможе да ме обеди в обратното,защото на нас българите ни дреме за нещо само когато директно ни засяга или когато от нещо имаме или нямаме полза!какво да се прави национална черта е май!как мислите ако бяха американци,французи,англичани,германци и т.н. дали щяха да се бавят нещата 8.5г-едва ли!кажете ми колко българи имаше на процесите в либия,колко протестираха пред либийското посолство!нали ви казах то да сложиш една лентичка е най-лесно,а после?е ако някой ми каже с какво се е променил делника му от прибирането им ДА бих му повярвал че за него е имала значение и наистина е бил съпричастен с болката на близките им!
1. ти ми кажи през1994г на колко мача беше вСАЩ и на колко се радва,това че не сме били на процеса нищо не значи
2. за 8,5 г. роднините намедиците са били на процеса не повече от 10 пъти,това значи ли че им е все тая
3. имаше сбирка на авто-клубовете за протест пред посолството ,а ти къде беше?
4.тъй като живея близо до либийското посолство мога дате уверя че доста често имаше протестиращи ,и то не организиран протест като авто-клубовете а самосиндикално
5.ще севъздържа от още писания защото ще попадна в раздела
ПОТРЕБИТЕЛИ С ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
неможах да се въздържа да не напеша всичко това защото ме ядоса
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 26 юли 2007, 09:18

tropper написа:.... Та в духа на дипломацията дали ако Първанов ги помилва веднага няма да стане международен скандал?
Ей го на!
Според договорките за екстрадация между България и Либия от 80-те години нито една от страните има право да освобождава осъдени и екстрадирани затворници. Помилването се счита за явно погазване на договорите.

Организацията на родителите на либийските деца иска Интерпол да върне медиците за изпълнение на присъдите, скъсване на дипломатическите отношения между двете страни и изселване на всички българи от Либия.

Не можаха ли нашите "умни" политици да направят нещата по-тихо, без толкова шум?!?! Не случайно трябва да са ПОЛИТИЦИ. Все си мисля че ВРЕМЕННО нещо от сорта на домашен арест би бил достатъчно добре и за двете страни, докато се поуталожат нещата. Но едно такова публично помилване нямаше как да не доведе до скандал.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
ofeto
потребител
потребител

Мнение от ofeto » 26 юли 2007, 18:20

pepy1

ядосвай си се колкото си искаш пич,нали се сещаш през къде ми е! :P

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 27 юли 2007, 08:26

В този ред на мисли, какво ли правят българските власти по случая с Кирил Елевтеров *00147*

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”