Кака се спира притокът на газ при катастрофа?
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
- Status: Извън линия
Кака се спира притокът на газ при катастрофа?
Не съм запазнат. Хипотеза - челен удар всичко става на салата отпред. Клапананът, който спира газта също е отпред... какво се случва ако има изтичане преди него?
и в тази връзка какво мислите за идеята да се върже ел. клапан и веднага след бутилката?
и в тази връзка какво мислите за идеята да се върже ел. клапан и веднага след бутилката?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Доколкото съм запознат клапана който пропуска газта към ДВГ е електрически, нормално затворен. Той отваря когато има напрежение и ако изпълнението на газовата и монтажа й са направени като хората, трябва това напрежение да се появи след запалването на двигателя. При такава катастрофа за каквато говориш колата изгасва, което води до обезточване на клапана и той затваря.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
В АГУ-тата, които отговарят на Евро нормите, освен ел. клапан отпред в моторния отсек, има и ел.клапан непосредствено на самата сонда на бутилката, който работи паралелно на първия. В такъв случай няма проблем, освен ако не се счупи самата бутилка.
НО в БГ сигурно едва 5% от сложените тук газови са с такъв клапан - нали се сещата, по-скъпо е.
Сега ще погледна и за снимки, за да онагледя двата варианта

Сега ще погледна и за снимки, за да онагледя двата варианта

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Благодря, колега БРОК, значи съм прав - трябва втори електрически клапан.
За останалите - обясявам - да клапанът в моторни отсек е елекрически, но при удар МАРКУЧЪТ с газ може да се прекъсне ПРЕДИ него. Врътката на бутилката няма да ти е от полза, защото ако можеш да излезеш от колата ти дреме на.....дали тя ще изгори, но ака си вътре......
За останалите - обясявам - да клапанът в моторни отсек е елекрически, но при удар МАРКУЧЪТ с газ може да се прекъсне ПРЕДИ него. Врътката на бутилката няма да ти е от полза, защото ако можеш да излезеш от колата ти дреме на.....дали тя ще изгори, но ака си вътре......
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
Както каза и друг колега има клапан (отсечен) по разход. Това е една сачма с пружинка. Може да има и други изпълнения, но идеята е еднаква. При нормален разхода на газ тази пружинка държи сачмата в такова положения, че газът от бутилката който е в течна фаза преминава свободно към изпарителя. При повишен разхода на газ пружинката се свива и сачмата "отсича" притока на газ. Това цялото устройство май може и да се регулира, но не съм се занимавал сериозно с проблема. Знам само, че ми се бяха оплаквали, че колата започвала да сече при 180 км/ч като е на газ и проблемът беше в този клапан. Маркучът към смукателния колектор на двигателя и да се скъса няма страшно. От там газ ще протече само ако се свърже към обем с подналягане.
Та карай и не се бой. Ако искаш пробвай си дали клапанът ти отсича. Затвори изходния кран на бутилката. Отвий щуцера към изпарителя в двигателния отсек и отвори крана. След определен момент на отваряне газът трябва да спре.
Та карай и не се бой. Ако искаш пробвай си дали клапанът ти отсича. Затвори изходния кран на бутилката. Отвий щуцера към изпарителя в двигателния отсек и отвори крана. След определен момент на отваряне газът трябва да спре.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.