Проблем с Форд Фиеста 1.1 бензин 1993 година
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2009, 19:21
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Проблем с Форд Фиеста 1.1 бензин 1993 година
От известно време колата ми почна да се мъчи да гасне по светофарите или като тръгна да спирам но страното е че не го прави всееки път.Падат оборотите и все едно ще изгасне,някои път ми изгасва когато влизам в завои и превключвам от трета на втора, и ми се струва че когато паднат рязко оборотите някои път не може да задържи ниските обороти.Смених въздушният филтър и бензиновият филтър същата работа.Всеки майстор ми казва за един датчик/потенциометър но съм го сменявал с нов преди 3 години не ми се струва да се е прецакал. колата е Форд фйеста 1.1 бензин 1993 година с автоматичен смукач. Благодаря ви предварително на всички.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем с Форд Фиеста 1.1 бензин 1993 година
Дай първо да уточним, колата с карбуратор ли е или моно, защото нещата които си написал в това, което съм цитирал са несъвместими.encooo написа:....Всеки майстор ми казва за един датчик/потенциометър но съм го сменявал с нов преди 3 години не ми се струва да се е прецакал. колата е Форд фйеста 1.1 бензин 1993 година с автоматичен смукач. ......
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
автоматичен смукач щом има значи е моноинжекция.
Карбуратора е с механичен смукач- тоест с жило.
Бобината. имах същия проблем и след смяната и с нова се оправи. Но виж намери първо някоя друга за проба и ако не ти гасне сменяй с нова .90 лв беше преди 2 г. сменях на фиестата.
Ето как изглеждаше като я свалиха

Карбуратора е с механичен смукач- тоест с жило.
Бобината. имах същия проблем и след смяната и с нова се оправи. Но виж намери първо някоя друга за проба и ако не ти гасне сменяй с нова .90 лв беше преди 2 г. сменях на фиестата.
Ето как изглеждаше като я свалиха

- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
Моноижекцията няма автоматичен смукач, всичко де е инжекция моно или пълна няма смукач. Не бъркайте понятията. Някои карбуратори също имат автоматичен смукач.
-
- потребител
Ми аз доколкото знам е моноинжекця но всички майстори казват че е карборатор аз не разбирам много но нямям такъв смукач в купето а отстрани на карборатора от дясно като застанеш с лице към колата има някъкъв датчик които реголира оборотите и играел ролятя на автоматичен смукач.
това е този датчик.Мерси предвярително.- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Този датчик (TPS) датчик за положението на дросела, казва на компютъра колко е натиснат педала на газта за да подаде нужната порция гориво. Оборотите на празен ход се поддържат от мотора, който се намира точно до него а той се управлява от компютъра.
Тука има интересна тема за датчиците и проверката им.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 93#p539293
Тука има интересна тема за датчиците и проверката им.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 93#p539293
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
М не разбирам но маи разбрах какво се случва като освободя от скорост и съм по енерция колата изгасва но не го прави всеки път къде да търся проблема ? Благодаря ви предварително.
-
- потребител
Помагайте хора защо някои път падат така оборотите че се мъчи да гасне и понякога гасне.Сега като си ходих до село на един баир бях с 60 км. на 4 та и като превключвам на 3 та задържах малко повече съединителя и тя изгасна и като го пуснах съединителя си запали.алтернаторът не зареждаше добре сменихме четките с релето то е на някаква плочка цялата работа зарежда допре но понякога неще да зарежда на ниските обороти. Откъде идва проблема смених въздушният филтър и бензиновият,почистихме карборатора със шпреи и пак същата работа.Странното е че го прави когото си иска.