Fiesta 1.4 16v duratec 2002 няма ниски обороти

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
mighty_hasu
потребител
потребител
Регистриран: 28 юни 2016, 20:01
Status: Извън линия

Fiesta 1.4 16v duratec 2002 няма ниски обороти

Мнение от mighty_hasu » 28 юни 2016, 22:05

Здравейте, от една седмица имам фиестата. Двигателят и е 1.4 16v duratec, колата е имала газ, но е свалена. Когато взех колата сам си направих обслужването, пътувах около 200 км. с колата нямаше никакъв проблем. Когато се прибрах от пътя забелязах, че маркуча който излиза от картерната вентилация и влиза в смукателния колектор е омотан в тиксо и е сцепен. Смених го с нов и ниските обороти изчезнаха! Палиш и ако не даваш газ колата гасне веднага. Помислих, че е повреден клапана преди маркуча който смених, защото като смукнах с уста се дърпаше много трудно, замених го с чисто нов, но и това не помогна. Свалих колектора и проверих дали не е запушена кутията в която влиза този маркуч - всичко е наред и там, няма боклуци и нагар! Единственият начин да я накарам да работи на място е да откача маркуча от картера и да му махна клапана така, че да тегли въздух свободно. Така колата работи, но на много високи обороти. Ако затворя леко маркуча оборотите се нормализират, но съгласете се не е работа това. Почистил съм дроселовата клапа. Не съм имал кола с електрическа газ, но на тази росела не помръдва докато не запалиш!!! В момента в който запали и не подаваш газ от педала, дросела се затваря почти плътно (почти), иначе ако не работи колата е по-отворен. Имам познат с диагностика "Delphi" има ги в продавалник по 250 лв. Закачихме я показа няколко грешки :
1. не добро запалване на 4-ти цилиндър
2. ниско ниво на резервоара
3. нещо което не помня, но не беше и важно :)
4. невъзможна адаптация на дроселова клапа.
Изчистихме грешките и повече не се появиха. Сложих на мъркуча капачка от лепило (по-голяма да не я смукне) и я пробих да си смуче по малко. Обороти има, но пак казвам не е редно. Помагайте, защото все още не познавам добре колата, а някой от вас може би е минал вече по моя път.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Fiesta 1.4 16v duratec 2002 няма ниски обороти

Мнение от HACKO » 29 юни 2016, 09:52

Ресетни компютъра и виж как ще се държи, триенето на записаните грешки не ресетва компютъра. Най-лесно е да се откачи акумулатора.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

mighty_hasu
потребител
потребител

Мнение от mighty_hasu » 29 юни 2016, 10:46

Ще разкача акумулатора пак, но когато сменявах ремъка го бях разкачил. Друго за което се сещам е, че в кутията на въздушния филтър, където влиза маркуча от капака на клапаните имаше нещо като дунапрен (филтър), който беше силно замърсен с масло и падаше като кал. Почистих го и не съм слагал нов дунапрен или каквото е там, оставих го празно.

mighty_hasu
потребител
потребител

Мнение от mighty_hasu » 29 юни 2016, 19:22

Нищо не стана с откачането на акумулатора. Отново и направих и диагностика отново нищо. На живите данни показва, че е богата (имайте в предвид, че държа педала на газта леко натиснат). На дросела има един винт, който служи за упор до къде да се затваря дросела. Чудя се дали да му посегна?

mighty_hasu
потребител
потребител

Re: Fiesta 1.4 16v duratec 2002 няма ниски обороти - решено

Мнение от mighty_hasu » 21 сеп 2016, 21:09

Оправи се колата. Повиках един приятел с друга диагностика и изчисти настройките на дроселовата клапа. Не можеше да ѝ се пусне адаптация, за това просто я "reset" - на. Колата сега работи добре. Благодаря за мнението на колегата. И изобщо не опитвайте с откачане на акумулатора, не за 1 минута, не за 10 минути и за 3 дни не стана нищо!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”