Парно и вентилация

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
jorro74
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2014, 21:50
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V
Status: Извън линия

Парно и вентилация

Мнение от jorro74 » 07 авг 2014, 18:46

Здравейте !!! Пускам нова тема, макар във форума да има писано доста за проблема . Колата е на тъста ми и е Форд Фиеста 1,25 16V бензин, без климатик. Проблема е следният - парното духа само топло и при въртене на копчето не се чува никакво движение на клапите по въздуховодите. Клапата за рециркулация също не се чува. Модула регулиращ клапата е видимо здрав. Дайте съвет какво да проверя и съответно къде са му болежките на това возило. Карам друга марка но ще се наложи да понауча и това-онова за Форд. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Status: Извън линия

Re: Парно и вентилация

Мнение от paci » 07 авг 2014, 19:03

Принципно работата на парното е да топли и затова духа топло щом си пуснал топлото :D:

Правя си базици защото вентилатора на купето го наричат парно

Навремето го изкъртихме от обсъжадане тоя клапан.
Тук има малко мой опит и доста чужд.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 0%BD%D0%BE

За посоките не съм барал, но съм видял, че врътката е с някакъв червяк или нещо такова, не съм го оглеждал.
Свали леко панела с врътките и огледай.

Клапата за вътрешна циркулация не ми работеше към 2 години. Не ми е била приоритет и не я барнах.
Сама си тръгна, но сега трака като търси позиция отворено. Пак не ми е проблем и не съм барал, защото работи. Трака само няколко сек. и спира и не ме бърка.

Имаше тема за смяна на вентилатора на купето и човека беше свалил цялото табло с коментар на края "не правете така"
Там имаше насока за достъп до клапата, обаче не намирам темата. Кой знае както какво парно е озаглавена.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”