Вентилатора на парното на Fiesta 2002 1.4 tdci
- soulow
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2013, 15:55
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 82hp 2010
- Status: Извън линия
Вентилатора на парното на Fiesta 2002 1.4 tdci
Здравейте, тъй като не ми работеха 1-2-3 степени на парното, проверих терморезистора, оказа се изгорял и го смених, но е доста шумно парното, както и се усеща как се мъчи да върти на 1ва и 2ра степен. Решиих, че въпросния вентилатор може да е с прекалено много боклуци и реших да го сваля да го почистя, това е добре, но не мога да го открия. Гледам в на Хайнес ръководството, ама той го правил за коли с десен волан, не мога да се ориентирам нещо да го открия и да го сваля. Някой може ли да ми даде насоки къде да пипам, благодаря!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Вентилатора на парното на Fiesta 2002 1.4 tdci
На вътрешна циркулация като пуснеш има ли промяна в силата на въздушния поток? Сменян ли е скоро филтъра на купето (до педала за газта)? За разглобяването не мога да помогна.
- soulow
- потребител
Тя колата е в мен около месец, този филтър не го бях поглеждал до сега, с 213123 зора стигнах до него, заради тъпия педал на газта, отварям капачето на филтъра и какво гледам вътре е празно, няма филтър :X. Предния собственик яко се е изгаврил с колата и това мисля, че обяснява много за вентилатора.
- soulow
- потребител
Намерих това, което търсих, ако някой също му трябва ето как да го открие с кратко описание:
1. Махаме жабката.
2. Отвиваме двата болта на кутията с бушоните и оставяме кутията на пода на колата.
3. В ляво от мястото, където е била се вижда пластмасова тръба, която извежда въздуха до предните стъкла, трябва да я махнете внимателно, като просто трябва да усетите как излиза с движения наляво и надясно.
4. След като се махне тръбата се вижда капака на вентилатора, точно над резисторната "част" от вентилатора", развивате болчетата на капака, мисля че бяха 5.
5. Капака след това се маха сравнително лесно, част от болтовете ги развих по напипване.
6. Сега махате буксата която е закачена към вентилатора.
7. Вече можете бавно и внително да извадите вентилатора, като трябва да го въртите леко наляво и надясно, за да може да излезе.
1. Махаме жабката.
2. Отвиваме двата болта на кутията с бушоните и оставяме кутията на пода на колата.
3. В ляво от мястото, където е била се вижда пластмасова тръба, която извежда въздуха до предните стъкла, трябва да я махнете внимателно, като просто трябва да усетите как излиза с движения наляво и надясно.
4. След като се махне тръбата се вижда капака на вентилатора, точно над резисторната "част" от вентилатора", развивате болчетата на капака, мисля че бяха 5.
5. Капака след това се маха сравнително лесно, част от болтовете ги развих по напипване.
6. Сега махате буксата която е закачена към вентилатора.
7. Вече можете бавно и внително да извадите вентилатора, като трябва да го въртите леко наляво и надясно, за да може да излезе.
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2014, 15:27
- Модел на автомобила: Ford fiesta 1,4tdci
Здравейте колеги !Отскоро карам форд по-точно - фиеста 1,4дци 2002г.
Имам същият проблем не ми работят 1,2,3 степен на парното, оттук разбирам че може да е от терморезистора. Ако ми обясните къде се намира и как изглежда ще ви бъда благодарен........

Имам същият проблем не ми работят 1,2,3 степен на парното, оттук разбирам че може да е от терморезистора. Ако ми обясните къде се намира и как изглежда ще ви бъда благодарен........