EGR клапан на 1,8тдци

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
encho.
потребител
потребител
Регистриран: 04 авг 2008, 22:19
Модел на автомобила: Форд-фокус
Status: Извън линия

EGR клапан на 1,8тдци

Мнение от encho. » 11 фев 2013, 22:26

Здравейте, някой смъквал ли е всмукателния колектор, който е едно общо с EGR на 1,8 тдси 2001г. Налага ли се смъкването и на изпускателния колектор,че не го веждам добре от долу.

nasko-g
потребител
потребител
Регистриран: 20 окт 2009, 19:37
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI

Re: EGR клапан на 1,8тдци

Мнение от nasko-g » 14 фев 2013, 23:10

Аз съм свалял смукателен колектор на 1.8 тдци 2002. Първо се измества (не се сваля) изпускателния (но внимателно защото има две меки връски които се явяват маслените пътища към турбото) иначе не може да се развият 4-те болта на смукателния които са под изпускателния.Има още една изненада ,трябва да свалиш надолу и аспуховата траба която е свързана с 4-тери болта към турбото Ще ти дам още едим коз ,гайката на болта който придържа аспуха от долу е заварена затова РАЗВИВАШ БОЛТА . ЗАгубих два часа преди за да се сетя че гайката е заварена
Да обобщим:
1- сваляш аспуховата траба малко на долу
2-изместваш ВНИМАТЕЛНО изпускателния
3-развиваш и долните 4 болта на смукателния (общо са 8 )
4-при мен се наложи да пилна малко едмо ръбче на смукателния защото ми опираше в хитравличната помпа и си готов

encho.
потребител
потребител

Мнение от encho. » 16 фев 2013, 19:58

Здравей,много благодаря за хубавата информация.Реших да пробвам по лесния начин със спрей /DIZEL EGR-3/.Това го направих днес,EGR блесна но за ефекта ще споделя по късно.

encho.
потребител
потребител

Мнение от encho. » 21 фев 2013, 18:58

Здравейте, след почистване на /EGR и смукателния колектор/ със спрей, при мен не изхвърли сажди и облак от черен пушек, като на клиповете които гледах.До тогава колата вървеше нормално,след процедурата усещам подобрение работата на мотора.От шест години я карам само с Шел V-power.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”