колата няма мощност
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2013, 23:00
- Модел на автомобила: ford fokus
- Status: Извън линия
колата няма мощност
здравеите закупих си това лято мн запазено фокусче 1и8 ze tek 115hp 99год. и дотук с радоста а проблема които имам е че не иска да варви както трябва на компа не показва никакви грешки освен едно моторче за скороста но това няма как да влиае на мощноста а по скоро за оборотите при инерция или поне така ми каза маисторат двгто е добре работи тихо не пипа масло пропуснах да кажа че е напално обслужен но види ли баирче като витиня 120 му е макса иначе на права отсечка 160 -170 а сам сигорен че тази кола може мн по повече аз сам се насочил кам катализатора но ако някои има друго мнение моля споделете. мерси предварително
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: колата няма мощност
Нещо не разбрах.Няма грешки освен моторче за скороста.Правена ли е диагностика или не.Това моторче за клапана за празен ход ли става въпрос.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Здравей колега. Никак няма да е лошо да провериш катализатора както възнамеряваш. Дори и да го премахнеш няма опасност да светне лампата защото сондата е преди катализатора. Случвало ми се е да се повредят гърнетата и да запушат изпускателната система и от там да загуби мощност, провери и тях. Ако става въпрос на газ, трябва да е провериш на диагностика дали е настроена правилно ако е инжекцион газовата. Ако е с нормално газово с плочка, е нормално да загубиш мощност заради по малкия диаметър на самата плочка на газовото, която ограничава притока на въздух в двигателя. За бензин, също можеш да провериш горивен филтър, въздушен филтър, да почистиш дебитомера МНОГО ВНИМАТЕЛНО двата сензора които са вътре. Има тема за това как става. При теб може да са три датчика в него. Да почистиш с ултра звук дюзите, замери компресия на двигателя трябва да се движи около 13,14.
-
- потребител
фокуса е с газ.инжекцион варви еднакво както на бензин така и на газ и да правена е диагностика колега за моторчето несам на 100% сигорен но предполагам че за него става на вапрос ще го кача пак на диагностика ако пак не покаже нищо махам катализатора пак ще видим. между другото разбрах за един сервис lazarov 90 там ти рециклират стария катализатор дали е добра идеия и скапо ли излиза ?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Махай катализатора, избуши го, и не се занимавай с рециклиране, само ще те натоварят финансово.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Ако махаш катализатора си сложи права тръба, че много звънти ако го оставиш избушен.Личен опит.А пък и свален ще му вземеш някой лев.Усеща се леко подобрение след това но не очакваи чудеса.При мен се наложи донастройка на ГИ след това.Успех.
-
- потребител
мерси за саветите колеги още тази седмица го махам пустия катализатор значи няма да има проблем с елекрониката след махането му мен това ме притесняваше