Странен шум от EGR focusII
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
- Status: Извън линия
Странен шум от EGR focusII
Здравейте на всички!!
Преди малко паркирах пред входа и се заслушах в ДВГ. Стори ми се,че не работи както трябва (има промяна в звука). Вдигнах аз капака и долавям някакъв шум при работещ ДВГ. След като го загасих в продължение на няколко секунди от EGR се чуваше чукане (датчека на температурата показваше,че колата е студена). Дали може да се е зацапал нещо? Та някакви идеи по въпроса?
Преди малко паркирах пред входа и се заслушах в ДВГ. Стори ми се,че не работи както трябва (има промяна в звука). Вдигнах аз капака и долавям някакъв шум при работещ ДВГ. След като го загасих в продължение на няколко секунди от EGR се чуваше чукане (датчека на температурата показваше,че колата е студена). Дали може да се е зацапал нещо? Та някакви идеи по въпроса?

-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 21:35
- Модел на автомобила: focus
Re: Странен шум от EGR focusII
Че то ЕГР на всички тдци-та си чука. Странно, че не си обърнал внимание... След загасването на колата се чува нещо като цъкане ( около 4-5 пъти). Уж по този начин се самопочиствал според гениите от Форд...
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
Може да си прав и да не съм обърнал внимание.Освен него долових и др шум идващ от зъбното колело на разпределителния вал. Някъде там.
-
- потребител
- Регистриран: 22 дек 2011, 21:35
- Модел на автомобила: focus
Прегледай си обтегачът на пистовия ремък и демпферната шайба.