Грешка - Engine systems fault при Фокус 1.8 TDCi
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2013, 15:46
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia `07, 1.8 TDCI
- Status: Извън линия
Грешка - Engine systems fault при Фокус 1.8 TDCi
Здравейте,
Аз имам следния проблем:
Понякога, примерно при изпреварване или пък когато съм по нагорнище в задръстване, когато колата влезе в по-високи обороти, без значение от предавката, компютъра изписва съобщение Engine systems fault и светва червената лампа, което изчезва след като изгасиш и отново запалиш.
Това се случва примерно веднъж на няколко седмици, дори единия път всички мерителни прибори, с иключение на скоростомера почнаха да показват каквото си искат.
Интересното е, че след 3-4 часа нещата се нормализириха още по време на шофиране. Нито губи мощност колата, нито нищо. Като отворих капака всичко си изглеждаше наред, въпреки че градусите бяха към 150
Идеи? Аз мисля да мина през МП, но все пак
Аз имам следния проблем:
Понякога, примерно при изпреварване или пък когато съм по нагорнище в задръстване, когато колата влезе в по-високи обороти, без значение от предавката, компютъра изписва съобщение Engine systems fault и светва червената лампа, което изчезва след като изгасиш и отново запалиш.
Това се случва примерно веднъж на няколко седмици, дори единия път всички мерителни прибори, с иключение на скоростомера почнаха да показват каквото си искат.
Интересното е, че след 3-4 часа нещата се нормализириха още по време на шофиране. Нито губи мощност колата, нито нищо. Като отворих капака всичко си изглеждаше наред, въпреки че градусите бяха към 150

Идеи? Аз мисля да мина през МП, но все пак

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Грешка - Engine systems fault при Фокус 1.8 TDCi
Здравейте,
идеи много, както и решенията също не са малко.
На първо време може да се информирате за болките на горивната система Dephi /обозначена TDCI при Форд/, която е монтирана в този модел Фокус и не само.
Търсачката дава достатъчно информация, например:
http://www.clubford.org/forum/search.php?keywords=TDCI
Решения на проблемите има, защото всичко е ясно и известно след правилно диагностициране. Не на последно място и правилното място за целта, което за съжаление не е МП.
Има сервизи в София, които могат да помогнат. Трябва да се прочете из форума, има доста информация. Това е може би най-проблемната система и възел при дизеловите Фордове /с common rail/ след 2000г.
Общо взето първата генерация на common rail, та даже и втората са засегнати.
Успех!
идеи много, както и решенията също не са малко.
На първо време може да се информирате за болките на горивната система Dephi /обозначена TDCI при Форд/, която е монтирана в този модел Фокус и не само.
Търсачката дава достатъчно информация, например:
http://www.clubford.org/forum/search.php?keywords=TDCI
Решения на проблемите има, защото всичко е ясно и известно след правилно диагностициране. Не на последно място и правилното място за целта, което за съжаление не е МП.
Има сервизи в София, които могат да помогнат. Трябва да се прочете из форума, има доста информация. Това е може би най-проблемната система и възел при дизеловите Фордове /с common rail/ след 2000г.
Общо взето първата генерация на common rail, та даже и втората са засегнати.
Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2013, 15:46
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia `07, 1.8 TDCI
Re: Грешка - Engine systems fault при Фокус 1.8 TDCi
Мерси предварително. Става дума за София.