Имам нужда от съвет

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
xri_62
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2012, 13:53
Модел на автомобила: ford fiesta
Status: Извън линия

Имам нужда от съвет

Мнение от xri_62 » 07 авг 2012, 14:03

Здравейте!
Вече повече от месец имам проблеми с паленето на колата.Марка- форд, модел- фиеста ,година на производство 1991,бензин.Първоначално пали от раз,но след спиране започва проблема.Понякога трябва да се изчака 10-15 минути ,понякога въобще не иска да запали.Трябва да минат часове .Забелязах също,че при работа на място оборотите се завишават и спадат.
Много неприятно.Страх ме е да спра,по-скоро да изключа двигателя,защото не знам дали ще запали.Ходих в сервиз,но не са сигурни къде е проблема.Дайте ми съвет.

Потребителски аватар
spalding_rs
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2009, 11:08
Модел на автомобила: Фокус, EcoBoost 1.0 - 125hp Titanium, комби - 2017

Re: Имам нужда от съвет

Мнение от spalding_rs » 27 сеп 2012, 17:20

Имах подобен проблем с Ескорта. Провери си втулките и четките на стартера, както и пътя на тока до него при палене. При мен се наложи пускане на допълнителен кабел от "+" на акумулатора и едно реленце за светлини на Лада, за да се избавя от загубата на ток по дългия път който минава. Някъде да има не добра връзка и може да ти пречи. А това с чакането по няколко минути и на мен се е случвало. При мен открих тогава два многожични кабела (към "-") в една като маркуч изолация с кабелна обувка тип кръкче, а не като стандартните. Но това го открих, след като престоях 1 час на място и тръгнах от бубината да проследявам кабелита къде отиват. Просто имах късмет, че е на видно място.
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Имам нужда от съвет

Мнение от nikolovvd » 27 сеп 2012, 20:53

Уточни, когато не пали върти ли стартера!
Ако стартера върти проблема ти е в някой датчик на коляновия вал или разпределителния вал , не помня точно. Едно черно, дълго около 7-8 см дебело около 9-10 мм. Ако пали с бутане, много е вероятно да е в датчика.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”