форд фокус бензин 1.6/1999 проблем с климатика
-
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2012, 08:48
- Модел на автомобила: ford focus 1.6/1999
- Status: Извън линия
форд фокус бензин 1.6/1999 проблем с климатика
Здравейте колеги,
от скоро имам форд фокус 1.6/1999-бензин и при включване на климатика той изобщо не зацепва.
Каква може да е причината?
от скоро имам форд фокус 1.6/1999-бензин и при включване на климатика той изобщо не зацепва.
Каква може да е причината?
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: форд фокус бензин 1.6/1999 проблем с климатика
Причини:
1. Електрическа - не отива захранване съм съединителя, който зацепва задвижваната от ремъка шайба за компресора на климатика.
Ако всичко е нормално се чува, когато се натисне бутона за включване.
2. Механична - компресора не работи. Може да има механична повреда или да няма достатъчно фреон в системата. Може да е от времето, а може и да има пробив.
При това положение задължително трябва да минеш при специалист на климатични системи по автомобилите.
1. Електрическа - не отива захранване съм съединителя, който зацепва задвижваната от ремъка шайба за компресора на климатика.
Ако всичко е нормално се чува, когато се натисне бутона за включване.
2. Механична - компресора не работи. Може да има механична повреда или да няма достатъчно фреон в системата. Може да е от времето, а може и да има пробив.
При това положение задължително трябва да минеш при специалист на климатични системи по автомобилите.
-
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2012, 08:48
- Модел на автомобила: ford focus 1.6/1999
Благодаря за информацията, какво да правя ако причината е електрическа? Да сменя бушон ли, той самостоятелен за климатика ли е? При натискане на
копчето за включване не се чува никакъв звук за това мисля,че е нещо ел.
копчето за включване не се чува никакъв звук за това мисля,че е нещо ел.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Като начало провери връзката, т.е. провери дали излиза управляващо напрежение към компресора, когато натиснеш бутона.
След това провери бутона, дали като го натиснеш, напрежението от единия край преминава на другия.
Разменил съм умишлено последователността, защото е по-лесно да провериш първо връзката, а после да разглобяваш.
Иначе най-лесно, но не и ефтино е да отидеш при специалис.
След това провери бутона, дали като го натиснеш, напрежението от единия край преминава на другия.
Разменил съм умишлено последователността, защото е по-лесно да провериш първо връзката, а после да разглобяваш.
Иначе най-лесно, но не и ефтино е да отидеш при специалис.
- TheXFiles
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Focus MK2.5 1.8TDCI
Работят ли ти всички степени на парното? На мен не ми работеше първа степен на парното и климатика не включваше. Смених реостата и всичко се оправи.