Светят постоянно лампите на ABS и ръчната ПРОБЛЕМА ОПРАВЕН
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Светят постоянно лампите на ABS и ръчната ПРОБЛЕМА ОПРАВЕН
Здравейте. колеги. значи. проблема. ми. е. следния. преди. преме. не. ми. работеше. АБС са. и. ми. го. оправиха. като. го. отваряха. и. моторчето. беше. проблема. слойиха. го. сично. беше. ОК. до. днес. значи. от. както. ми. го. направиха. при. тръгване. на .1. ва. скорост. се. чуваше. едно. престъргване. това. е. моторчето. на. което. му. подава. сигнал. след. 10. км. в. час. мисля. че. и. сичко. беше. OK. и. преди. около. седмица. както. карам. колата. огасих. я. на. едно. място. като. запалих. и. светнаха. лампите. на. АБС. са. и. на. ръчната. огасих. я. запалих. пак. и. огаснаха. сичко. отново. си. заспа. до. днес. днес. запалих. колата. и. сас. запалването. светнаха. отново. АБС. са. и. ръчната. и. няма. огасване. карах. я. палих. гасих. и. не. гаснат. постоянно. светят. и. това. е. продухвах. с. въздух. буксата. на. АБС. са. и. тази. голямата. букса. която. е. до. въздушния. филтар. без. резултат. и. сега. при. тръгване. на. 1. ва. няма. го. това. престъргване. на. моторчето. което. се. чуваше. когато. работеше. АБС. сега. демек. сякаш. не. идва. ток. до. АБС. са. или. не. знам. и. аз. кво. може. да. е. моля. ви. даите. савет. какво. да. правя. махах. и. акомолатора. и. пак. не. се. оправя. а. и. даже. като. стой. на. контакт. колата. сашто. си. светят. без. да. изгасват.
мод: Сложи някоя точка.
Не знам кой успява да го прочете и осмисли.
мод: Сложи някоя точка.
Не знам кой успява да го прочете и осмисли.
Последна промяна от bikercho на 22 апр 2012, 16:32, променено общо 6 пъти.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
- Status: Извън линия
Re: Светят постоянно лампите на ABS и ръчната Мондео МК2
Лампата за ръчната свети и като ти е ниско нивото на спирачната течност, провери си го.

- bikercho
- потребител
Колеги значи нивото на спирачната течност е в нормите напред отивам не я бях палил колата около 2 часа и отивам паля и сичко си заспа лампите огаснаха както трябва да си е чува се моторчето при тръгване и се оправи в крайна сметка но това не е крайно решение смисал сега ABS ми работи но от какво може да го прави това според мене някаде има лоша връзка по кабелите на датчиците щом светеха пак сега не явно нещо дребно е ако някой има идея да сподели
благодарско

- bikercho
- потребител
За съжаление много ме подведе този АБС няма оправия както си мислех че се е оправило вече взе когато си иска да свети един паля свети като изгася примерно при ново палене изгасва след това като си реши при следващо палене пак светват направо са шашнах от какво може да е това чудо на чудесата
- Didibao
- потребител
Много вероятно е датчик да ти прави мизерии.

- kazama1
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2009, 17:41
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi 1998г.комби
На мен ми беше направил мизерия един от пръстените на главината.Беше се спукал и превърташе,вследствие на което датчика отчита спряло колело и се задейства.След това влиза в авариен режим, изключва се и светват лампите на АБС ,и ръчната.Проблема си го реших ,като просто залепих въпросният пръстен с покси пол.После палиш лампите продължават да светят,тръгваш натискаш спирачките с-мата отчита ,че всичко е вече наред и изгасват лампите.Успех.
- bikercho
- потребител
Мерси колега за съвета днес ще поогледам да видя дали има нещо нередно в пръстените ще пиша какво е станало и дали съм открил проблема
- bikercho
- потребител
Колеги проверих всички гривни и почистих четирите датчика на колелетата който са и без резултат пак след всяко запалване си свети когато си реши и свети може да свети да карам 100 км да мина без да гася и тя си свети огася ли и тогава вече си решава дали ща светнат или не май ще трябва да ида на комп да я закачат обаче ще е е баси майтапа да ида в мото пфое и да вземе да не иска да светне като я закача на компа направо ща превартя
- Didibao
- потребител
Грешките се заспиват в системата, провери и буксите на .

- kazama1
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2009, 17:41
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi 1998г.комби
Как провери пръстените?Трябва след като свалиш джантата,хващаш пръстена с ръце и въртиш,ако превърти на главината значи там е проблема.Моят видимо си беше наред.Ако не е това ремонта е кофти.
- bikercho
- потребител
Здравейте колеги значи днес ходих в мото фое в габрово и я закачиха колата на компа половин час не може компа да се свърже с ABS са та накрая с втори тестер я качиха и показа показа че проблема идва от модула от самия ABS но конкретно компа не може да каже кое точно му е повредено и сега на ново ще ми го отваря един майстор за 2 ри път ще го отваря и ако не може да се направй направо ша превартя вече бактисах с тоз ABS по нататак ще пиша ако случайно го направи
- bikercho
- потребител
Здравейте колеги оправих ABS са по следния начин преди време бях взел от една морга АБС на който ел моторчето му беше райдясало откачих от моя буксата закачих я на този купения и лампите изгаснаха дадох го на маистор оправиха му моторчето сложих го и всично заспа дано да кара по далго време
а на този АБС който ми светеха лампите при него някаде има лоша връзка в него и не сам се занимавал да го правя това е