Жило съединител Ескорт 96г., скорости MX75

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Status: Извън линия

Жило съединител Ескорт 96г., скорости MX75

Мнение от Ianaki » 01 апр 2012, 20:06

Здравейте.
Имам малък проблем, който се надявам с ваша помощ да разреша. Вчера си смених съединителя с нов (естествено Luk) от магазина на Димитър Петков. След монтажа обаче педалът отново остана ниско долу и не му стига ход. По-точно не му стигат около 5мм. Болтът за центровка (този не е саморегулиращ се) е натегнат докрай! Според мен остават няколко варианта или жилото се е разтегнало, или гумичката която го държи при скоростите се е смазала с времето или тересчотката на педала е от другият модел 58мм. Впрочем моята се счупи от пренатягане преди са сменя съединителя и си купих от МФ нова, като ми казаха, че за моята кола имало 2 варианта 55мм и 58мм. Дадоха ми 55мм. След съпоставка със старата се оказа, че са абсолютно еднакви, т.е. и старата е била 55мм.

Въпросите са:
1. Може ли жилото да е проблема?
2. Цената му в МФ е 132лв. има ли по-евтина алтернатива?
3. Възможно ли е наистина да съм по-голямата тересчотка и преди време някой да я е сменял и да е сложил по малка?

П.П. Съединителят винаги ми е отделял по-долу!
Към момента карам без проблеми, но съм подложил шайба 5мм. между гумичката на жилото и скоростите!
Майсторът ми каза, че е възможно самото жило да е проблема, тъй като карам от около 15 000км. с много твърд педал и много обтегнато жило!

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Re: Жило съединител Ескорт 96г., скорости MX75

Мнение от mi6o » 01 апр 2012, 23:00

Здрасти. Моя съвет е да си вземеш жило от магазина на Форд,който е при КАТ Дървеница. Преди много време ми се скъса и на мене,като преди това педала беше адски твърд. Жилото не помня колко беше,но не беше повече от 35-40 лева със сигурност. 132 лева ми се вижда супер много,не знам. Преди да сложиш жилото обаче го намажи яко с грес или някаква хубава смазка и няма да имаш проблеми-аз поне така направих и нямам никакви ядове. Бях чул от някъде,че при Ескортите това било като дефект,защото жилото прави много голяма чупка (S-образна),трие се много в кожуха и се къса. Дано да съм помогнал. Поздрави

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Re: Жило съединител Ескорт 96г., скорости MX75

Мнение от Ianaki » 09 апр 2012, 20:11

Резултатът - ново оригинално жило 80лв. от магазина на Д. Петков. И сега педалът стана като нов. Няколко приятели с БМВ и Мерцедес се чудеха, как може да е толкова мек!?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”