Проблеми при Фиеста 1,25 16В
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2011, 18:34
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 2000g.
- Status: Извън линия
Проблеми при Фиеста 1,25 16В
Колеги от 2 месеца имам фиестичка 1,25 16В 2000г. Имам 3 проблема , и ако може да ми кажете от какво са , за да мога да си направя сметка дали са неотложни ремонтите или могат да се забавят или пък дали мога да ги отстраня с малко усилия без да ходя в сервиз 
Проблем 1 : когато освободя от скорост за момент оборотите ми падат на 500 600 и после се връщат в нормалните 1000 и не всеки път се появява това , предполагам че проблема е в стъпковия мотор и му е нужно почистване
Проблем 2 : между 1900 и 2000 оборота се появява едно много гадно придърпване на автомобила и то при всички скорости и е много гадно при ускорение като сменяш и улучиш точно тази зона и си няма и на идея от какво е породен този проблем
ПРОБЛЕМ 3: този като цяло най-много ме притеснява когато натисна съединителя се чува за секунда едно тракане и после спира ,не се чува постоянно а само от време на време , и просто не ми се мисли ако се окаже проблема в скоростната кутия , защото и задната ми трудничко влиза
Мерси предварително , за отделеното време да прочетете и за съветит които бихте ми дали

Проблем 1 : когато освободя от скорост за момент оборотите ми падат на 500 600 и после се връщат в нормалните 1000 и не всеки път се появява това , предполагам че проблема е в стъпковия мотор и му е нужно почистване
Проблем 2 : между 1900 и 2000 оборота се появява едно много гадно придърпване на автомобила и то при всички скорости и е много гадно при ускорение като сменяш и улучиш точно тази зона и си няма и на идея от какво е породен този проблем

ПРОБЛЕМ 3: този като цяло най-много ме притеснява когато натисна съединителя се чува за секунда едно тракане и после спира ,не се чува постоянно а само от време на време , и просто не ми се мисли ако се окаже проблема в скоростната кутия , защото и задната ми трудничко влиза

Мерси предварително , за отделеното време да прочетете и за съветит които бихте ми дали

- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: Проблеми при Фиеста 1,25 16В
Колега, честита фиеста! Със здраве и безаварийно каране.
По проблемите:
1/ оборотите само в движение ли играят или и като си спрял на място. Ако на място всичко е наред е нормално. В движение притока на въздух се влияе от скоростта на колата и поривите на насрещния вятър и двигателя е нормално да компенсира за да не загасне.
2/ ...може да е свързано с 1 провери дроселовата клапа да не е за почистване и смазване.
3/ прилича на лагер на скоростна кутия
По проблемите:
1/ оборотите само в движение ли играят или и като си спрял на място. Ако на място всичко е наред е нормално. В движение притока на въздух се влияе от скоростта на колата и поривите на насрещния вятър и двигателя е нормално да компенсира за да не загасне.
2/ ...може да е свързано с 1 провери дроселовата клапа да не е за почистване и смазване.
3/ прилича на лагер на скоростна кутия
Новини за коли под наем
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2011, 18:34
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 2000g.
за 1 ме съмнява моторчето за работа на свободен ход (стъпковият мотор) че се забавя с действието и затова се получава падането на оборотите , обаче едно рпиятелче ми вика че е възможно 1 и 2 да са свързани и да са причинени от бензиновата помпа , което като цяло не ми се вярва , защото при по-високи обороти също трябва да придърпва , а няма проблеми и се къса от бягане количката , сега в неделя ще се поровичкам из двигателя и ще почистя дроселовата клапа и стъпковия мотор + малко смазване и ще сменя филтъра да видим дали и той не прави мизерии , въпреки че беше почти нов като я взех 
за 3 като се замисля и при палене се чува това тракане за 1 ,2 секунди и ме навява на мисълта ,че проблема е в съединителя в аксиалния лагер , ама не ми се мисли какви пари ще е просто

за 3 като се замисля и при палене се чува това тракане за 1 ,2 секунди и ме навява на мисълта ,че проблема е в съединителя в аксиалния лагер , ама не ми се мисли какви пари ще е просто

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Стъпков мотор нямаш!!!
Имаш байпасен клапан за празен ход.
Ако не знаеш свещите на какъв пробег са, отиваш и вземаш нови от МП.
FoMoCo 4 бр към 30 лв ги взех съвсем скоро.
Със други не си прави експерименти, защото ще плюеш марката Форд
Откачваш акумулатора.
Сваляш и миеш с обезмаслител клапана за празен ход.
Плакнеш, чакаш да изсъхне и през това време сменяваш свещите.
Като изсъхне клапана го монтираш.
Закачваш акумулатора, палиш и караш.
Може да се държи малко идиотски докъто се "обучи" компа.
Ако не се оправи вече кърти другите неща
Успех!
Имаш байпасен клапан за празен ход.
Ако не знаеш свещите на какъв пробег са, отиваш и вземаш нови от МП.
FoMoCo 4 бр към 30 лв ги взех съвсем скоро.
Със други не си прави експерименти, защото ще плюеш марката Форд

Откачваш акумулатора.
Сваляш и миеш с обезмаслител клапана за празен ход.
Плакнеш, чакаш да изсъхне и през това време сменяваш свещите.
Като изсъхне клапана го монтираш.
Закачваш акумулатора, палиш и караш.
Може да се държи малко идиотски докъто се "обучи" компа.
Ако не се оправи вече кърти другите неща

Успех!