проблем с двигателя 1,8 тдци

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
rdesign
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2012, 10:08
Модел на автомобила: ford transit conect
Status: Извън линия

проблем с двигателя 1,8 тдци

Мнение от rdesign » 09 яну 2012, 10:42

здравейте колеги, от Варна съм ,но закъсах в София, Моля за помощ
както си карах по магистралата започна да мига светлината на подгревните свещи и да губи мощност и спря.Проверка на масло ,вода всичко наред,качвам се паля,въртя 5сек. не ще, на вторите 5 сек пали трудно нестабилно,оправя се почти веднага.температура на двигател-нормална продъжавам да карам
След 50-60км на околовръстното пак започва да мига и падат оборотите и гасне. чек двигател ,масло ,вода-нижото на водата ниско доливам но не можах да запаля повече.Като въртя стартера след 6-7сек пак ми светва подгревни свещи и това е . Издърпаха ме до хотел плиска и незнам какво да правя сега не знам към какъв майстор да се обърна и каква е причината моля за помощ Радослав 0888/706 449

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: проблем с двигателя 1,8 тдци

Мнение от Doin » 09 яну 2012, 10:56

Така както го описваш много колеги с тези симптоми са страдали от дюзи с този двигател, но поне колата работи в сервизен режим. Трябва да й направиш диагностика при всички положения, най-добре в МП, в Младост ти е близо, стига да можеш да закараш буса дотам.
Ако искаш тел. на МП - 02 817 88 11 с уговорката, че това е телефона на магазина, на сервиза за съжаление го нямам.

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: проблем с двигателя 1,8 тдци

Мнение от men1977 » 09 яну 2012, 10:59

здр. колега по това което описваш за съжаление се наблюдава доста често при новите дизели особенно тдци,а именно проблем с дюзите(инжекторите) :( ,тоест някой е сдал багажа и за това ти прави мизерии по принцип трябва да отидеш на диагностика за 100% сигурност,щото си е бая скъп ремонта,но провери и горивния филтър чул съм,че при слаба пропускливост също имало подобни симптоми като на заминали дюзи

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”