Почерняване на маслото на двигателя Фиеста 1.4
- Slavi_
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 12:24
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK3 1992г. 1.4i 52KW 73ps
- Status: Извън линия
Почерняване на маслото на двигателя Фиеста 1.4
Здравейте, стана нещо което още не мога да проумея дали е възможно.Вчера смених маслото на колата 10в40.аз по принцип с такова си карам. Колата е Фиеста 1.4 моно 1992г. Колата не гори грам масло и до сега не ми се е налагало да далоивам, което ме радва. И така по въпроса Един келеш ми сменя маслото в един сервиз обаче ми наля повече от необходимото (3.5л.) Двигателя побира 3.2/3.3л. и се наложи да източа 200гр. Обаче като го погледнах маслото беше черно. Четох разни работи че така ставало като след нискокачествено се слагало хубаво масло (хубавото почиствало).
Та вапроса ми е ако е това което си мисля колко да карам с това новото преди да го сменя? Мерси предваритено
Та вапроса ми е ако е това което си мисля колко да карам с това новото преди да го сменя? Мерси предваритено

Последна промяна от Slavi_ на 17 авг 2011, 13:31, променено общо 2 пъти.
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 88833o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: Почерняване на маслото на двигателя
Колега, щом маслото е почерняло веднага след смяната - изкарай с него 5-6 хил. км. и го смени пак. Смени задължително и филтъра с него. После спокойно сменяй на 10хил. и няма да ти се налага да стигаш до промивки на двигателя.
Новини за коли под наем
-
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2008, 22:27
- Модел на автомобила: ford eskcort 1.4i- 1995god.
колега ти на 10000 км ли сменяш масло ,да не караш москвич бре.Още на 5- 6хил.км кат минеш и треа го сменяш,случайно ко незнаеш живеем в България,а тука масла и бензинища вси4ко е боклук....панимаеш 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Маслото, дори и в БГ, може да се сменя спокойно на 10 000 км, ако е полусинтетично. Аз карам със синтетично и го сменям на 15 000 км. А относно почерняването, колега след колко км пробег установи, че маслото е почерняло?
- Slavi_
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 12:24
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK3 1992г. 1.4i 52KW 73ps
Ами старото го смених на 6к км. А това става вапрос за 30км. От сервиза до у нас. На щеката изглежда бистро но като го пресипах в един буркан ми се стори доста тъмно. Та въпроса ми е колко е добре да карам с това преди да го сменя.
Защото си мисля да направя нещо като профилактика с това масло да го сменя на малко км . Правилно ли е това? Мерси предварително

Защото си мисля да направя нещо като профилактика с това масло да го сменя на малко км . Правилно ли е това? Мерси предварително

http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 88833o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Re: Почерняване на маслото на двигателя Фиеста 1.4
А, това ли било. Аз мисля, че е нормално. На дъното на картера така или иначе се събират утайки, които е трудно да излязат при смяна на маслото. Може да се почистят, но трябва да се сваля картера. Карай и не му мисли много.