Багажника ми се отключва само от копчето, нормално ли е?
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2011, 19:14
- Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec
Бензин
Климатик
99 - Status: Извън линия
Багажника ми се отключва само от копчето, нормално ли е?
Здравейте,
нормално ли е багажника ми да се отключва само от копчето намиращо се до волана, при положение че на самия багажник имам също ключалка? Да не би да има някакъв трик чрез който да ми позволи да си отвора багажника само с ключа? А възможно ли е като си отключвам колата с централното да се отключва включително и багажника?
нормално ли е багажника ми да се отключва само от копчето намиращо се до волана, при положение че на самия багажник имам също ключалка? Да не би да има някакъв трик чрез който да ми позволи да си отвора багажника само с ключа? А възможно ли е като си отключвам колата с централното да се отключва включително и багажника?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: Багажника ми се отключва само от копчето, нормално ли е?
Налей ключалката с масло и ще започне и от ключа да се отваря. Естествено ако ключалката не е сменяна и не е за друг ключ.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Стига с т'ва масло бе, не са каруци тия коли 
Според мен опцията да се отключва от бутона е изключена софтуерно
Трябва да минеш през някой с апаратурка да ти го включи 

Според мен опцията да се отключва от бутона е изключена софтуерно

-
- потребител
Бензин
Климатик
Pyrhel написа:Стига с т'ва масло бе, не са каруци тия коли
Според мен опцията да се отключва от бутона е изключена софтуерноТрябва да минеш през някой с апаратурка да ти го включи
Не, не ме разбра ... проблема е точно обратното - отключва само от копчето. За да си взема нещо от багажника трябва първо да го отключа сама кола и след това да натисна бутона отвътре ...дразнещо е малко.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Имах предвид, че бутона на капака е изключен 
Дай пак да повторим - от кой бутон отключваш - от този в купето, или от онзи отзад на капака?

Дай пак да повторим - от кой бутон отключваш - от този в купето, или от онзи отзад на капака?
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Анатоли, тия Фокуси нямат отзад бутон а само ключалка и момчето не може да използва ключа си директно
отзад , а само чрез ел. бутона в купето.hamp...., явно имаш повредена ключалка или механизми. Не е от
програмирането на ключа щом с него отваряш предните врати и палиш.
отзад , а само чрез ел. бутона в купето.hamp...., явно имаш повредена ключалка или механизми. Не е от
програмирането на ключа щом с него отваряш предните врати и палиш.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
НАСКО както винаги е прав. Може преди маслото да пръснеш със спрей WD40, като мушнеш тръбичката му в ключалката.
Вратите ти отключват ли се нормално с ключа?
-
- потребител
Бензин
Климатик
Не, едва сега установих че и вратите не мога да си отвора с ключа, защото по принцип си я отключвам електронно ... значи още един проблемDigiPro написа:НАСКО както винаги е прав. Може преди маслото да пръснеш със спрей WD40, като мушнеш тръбичката му в ключалката.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Значи не ключалката е виновна, просто нямаш правилния ключ.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Бензин
Климатик
Много се извинявам че пуснах запитване преди да тествам всичко както трябва!
С ключа не мога да отворя шофьорската врата, но отключих дясната с което автоматично отключи всички врати. От шофьорската врата ми позволява да я заключа, но не и да отключа. Пробвах различни комбинации - заключвам я от централно от лявата врата, после заключвам от дясната, после оставям отключена и заключена от ключа и после от дистанционното и на един от тези варианти ми позволи да отвора багажника с ключа, но така и не разбрах каква беше цаката
. Явно така са е програмили.
С ключа не мога да отворя шофьорската врата, но отключих дясната с което автоматично отключи всички врати. От шофьорската врата ми позволява да я заключа, но не и да отключа. Пробвах различни комбинации - заключвам я от централно от лявата врата, после заключвам от дясната, после оставям отключена и заключена от ключа и после от дистанционното и на един от тези варианти ми позволи да отвора багажника с ключа, но така и не разбрах каква беше цаката

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Няма никаква електроника, проблема е в ключа.
Всеки един ключ тип пирон на Форд е направен така, че дори и с ключ от друга кола да можеш да заключиш твоята, но не и да я отключиш - това обяснява защо можеш да заключиш вратите, но ни да отключиш шофьорската и багажника. Според мен проблема е в самия ключ - може би се е изтъркал достатъчно и да отключва все по-трудно. Поне при мен отключваше дясната и багажника, предния капак също, но лявата и капачката на резервоара се отключваха с доста напасване и поне няколко проби. Ако имаш резервен ключ опитай с него и ако стане - смени оригиналния с дистанционното.
Всеки един ключ тип пирон на Форд е направен така, че дори и с ключ от друга кола да можеш да заключиш твоята, но не и да я отключиш - това обяснява защо можеш да заключиш вратите, но ни да отключиш шофьорската и багажника. Според мен проблема е в самия ключ - може би се е изтъркал достатъчно и да отключва все по-трудно. Поне при мен отключваше дясната и багажника, предния капак също, но лявата и капачката на резервоара се отключваха с доста напасване и поне няколко проби. Ако имаш резервен ключ опитай с него и ако стане - смени оригиналния с дистанционното.