Вие ми помпата на ABS са
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Вие ми помпата на ABS са
Здравейте колеги значи като запаля колата и при потеглянето което е след паленето помпата на ABS са издава много гаден шум се едно вие ремък може ли нещо да се направи да се спре това виене че е много дразнещо и като спра на някоя главна улица и като тръгвам и като извие тази помпа направо хората се чудят какво става ако някоя има идея какво да направя да пише понякога това виене спира когато се задейства ABS са и след време пак почва
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вие ми помпата на ABS са
Каква е тая "помпа на ABS"-а , за пръв път чувам такова нещо ?
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- bikercho
- потребител
Под спирачната помпа дето е казанчето закачено на нея под нея се намира това нещо което ми казаха че уж било помпа в него влизат трабичките по които върви маслото за колелетата
представлява нещо като квадратна кутия
мод: Използвай бутона "промени"
представлява нещо като квадратна кутия
мод: Използвай бутона "промени"
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
А там не е ли разпределител за лагер-помпата на съединителя? 

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
http://www.clubford.org/portal/content/view/37/95/ЯЛТА написа:Каква е тая "помпа на ABS"-а , за пръв път чувам такова нещо ?
- bikercho
- потребител
Колеги по това което видят устройството на ABS sa има някакъв акомолатор или резервоар за налягането аз преди около година сменях булацата отзад и може да не сам намалил това налягане с натискане на педала възможно ли ако е голямо налягането от него да вие и каде се намира това казанче за налягането
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
а сигурен ли си че не ти вие помпата на хидравликата примерно ..
- bikercho
- потребител
сигурен съм на старата ми кола ми виеше помпата на хидравликата и знам как вие тя ако няма масло в хидравликата ще вие като завивам пак то само за една секунда при първото потегляне след паленето
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Алтернатора също може да вие. Не мисля да е от ABS-помпа.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- bikercho
- потребител
Това виене се чува точно от кутииката на ABS са
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Угасена кола.Палиш.Ако си с компютър,светва чека на стоповете.Натискаш и гаснат.
Тръгваш.Някъде между 20 и 30 км/ч се чува звук-това е селф чек-а на АБС.Проверява си всички плапани,разпределители и т.н.Ако е наред-продължаваш.Ако не е наред-светва сервизната лампа на АБС и вече нямаш АБС-изключен е поради възникнала грешка при самодиагностиката.Нали не ги бъркаш нещата.Тука преди имаше тема,в която един обясняваше,че колата мучала като крава в тоя режим...
Тръгваш.Някъде между 20 и 30 км/ч се чува звук-това е селф чек-а на АБС.Проверява си всички плапани,разпределители и т.н.Ако е наред-продължаваш.Ако не е наред-светва сервизната лампа на АБС и вече нямаш АБС-изключен е поради възникнала грешка при самодиагностиката.Нали не ги бъркаш нещата.Тука преди имаше тема,в която един обясняваше,че колата мучала като крава в тоя режим...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- bikercho
- потребител
колега точно това е което обясни след палене само се появява след всяко палене и точно кам 20 25 км извива за 1 секунда но проблема е че много вие понякога спира да вие но пак го усещам че го има но не се чува така значи си е нещо нормално това лампата на ABS са не ми свети след като се чуе това виене но самото то е много дразнещо преди околко година се появи
- bikercho
- потребител
А относно дето някой писал че колата му мучи като крава при мен е сащото но е от това дето каза ти селф чек-а на ABS са и когато примерно зимата задеисвам ABS са самото силно виене се заглушава и след време пак се явява
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Карай си спокойно,нищо и няма на колата.Ако ти се занимава,може да направиш една профилактика на разпреелителя,но лично аз не те съветвам да го пипаш,докато не откаже.Това ако изобщо се случи,ще е след десетки хиляди километри.
- bikercho
- потребител
Аха ясно не то не е някакъв фрапиращ проблем но е много гадно като извие като спра пред някое кафе хората се чудят кво става 

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Не се смята за проблем.Това е едно от нещата,заради които не харесвам коли с АБС...а то вече други няма.Много мисят и имат няколко нива на сигурност.
Първото на борд компютъра вече ти го споменах...ама то е само за крушките на стоповете.
В момента,в който дадеш на контакт,АБС ще си тества електрическата част-датчици на колелата,сензори за нам си какво...каквото там има...варират от 4-5 елемента до десетина при различните марки.При Мондео конкретно не знам колко са.Но датчиците на колелата,положение на помпата и налягането в нея трябв да ги следи задължително.Това се индикира на таблото със светене на оранжевата лампа за три секунди.За тези с тракшън-и лапмата за тракшъна.Ако угасне,електрическата част е наред.
Следва тест на хидравличната част-по норматив на 12 мили,което отговаря на коло 20 км/ч.Тук нещата обаче не са съвсем точни...но някъде към 25 вече трябва да започне да изпълнява проверката.Задейства последователно клапите за налягането (по 2 на всяко колело-за повишаване и за спадане) и помпата на АБС.Звукът вероятно е от помпата.При мен го няма,чуват се само клапаните и проверката на тракшъна.Но много хора се оплакват от шум в помпата на АБС.
Отбележи си го на каква скорост се пуска тази проверка.Защото е важна и за обратния процес-под тази скорост АБС нямаш-изключва се.Това му е минималната скорост на работа.
Мондео 1 и 2 използват АБС модули на Bendix.По-старият е без тракшън,по-новият е с интегриран тракшън контрол.От 97 нататък е на Бош.
Първото на борд компютъра вече ти го споменах...ама то е само за крушките на стоповете.
В момента,в който дадеш на контакт,АБС ще си тества електрическата част-датчици на колелата,сензори за нам си какво...каквото там има...варират от 4-5 елемента до десетина при различните марки.При Мондео конкретно не знам колко са.Но датчиците на колелата,положение на помпата и налягането в нея трябв да ги следи задължително.Това се индикира на таблото със светене на оранжевата лампа за три секунди.За тези с тракшън-и лапмата за тракшъна.Ако угасне,електрическата част е наред.
Следва тест на хидравличната част-по норматив на 12 мили,което отговаря на коло 20 км/ч.Тук нещата обаче не са съвсем точни...но някъде към 25 вече трябва да започне да изпълнява проверката.Задейства последователно клапите за налягането (по 2 на всяко колело-за повишаване и за спадане) и помпата на АБС.Звукът вероятно е от помпата.При мен го няма,чуват се само клапаните и проверката на тракшъна.Но много хора се оплакват от шум в помпата на АБС.
Отбележи си го на каква скорост се пуска тази проверка.Защото е важна и за обратния процес-под тази скорост АБС нямаш-изключва се.Това му е минималната скорост на работа.
Мондео 1 и 2 използват АБС модули на Bendix.По-старият е без тракшън,по-новият е с интегриран тракшън контрол.От 97 нататък е на Бош.
- bikercho
- потребител
Колеги значи това виене се изгуби след като с една метална тръбичка чукнах малко по кутията на АБС са сега всичко си е наред няма да вие няма нищо 

- bikercho
- потребител
Ако някои има сащият проблем да пробва савсем леко чукване с някакав предмет и да не е траба нещо далго и танко и се оправи поне при мен де успех

- lazarkk
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp
колеги, а каква може да бъде причината като тръгна да не се чува никакъв звук за проверката при тези 20-25км/ч. Защото при мен изчезна този звук(проверка) лампите несветят, но ABS- несработва