как да сменя термостат на фокус1.6 2000г бензин загрява

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
румен велев
потребител
потребител
Регистриран: 13 фев 2010, 20:30
Модел на автомобила: форд ескорт
Status: Извън линия

как да сменя термостат на фокус1.6 2000г бензин загрява

Мнение от румен велев » 11 май 2011, 18:49

Колеги от скоро имам моя фокус и както виждам много от вас имат същия проблем с загряването.При мен проблема се появи след като си сложих газова и успоредно с това исипах една добавка за запушване на теч.Незнам кое от двете доведе до следния резултат:извън града като катеря баир понякой път стрелката рязко отива до червения сектор след десетина секунди се връща в нормално положение.Перките ми работят проверено маркучите не мога да кажа кои е студен и кой не е защото докато спра всичко се е оправило.Вграда нарочно съм я карал душмански няма проблем само на баири. Реших да започна с смяна на нермостат защото каточели тои забавя отварянето.Някои можели да ми каже каде точно се намира тои.Четах из форума теглих разни ръководства но нищо не прилича на моята кола.Набедих едно пласмасово блокче от което излизат два маркуча под динамото и всмукателните колектори но е сложно за разглобяване такаче подобре да действам на сигурно.

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: как да сменя термостат на фокус1.6 2000г бензин загрява

Мнение от иво г. иванов » 12 май 2011, 00:42

Колега не си написал с какъв двигател точно ти е Фокуса. Но като е 1.6 и си с газова уредба приемаме, че е Zetec S
Teрмостата трябва да е в корпус с един голям маркуч към радиатора и един малък, към малкия кръг. Потърси зад/под
големия въздуховод.Това е дебелата черна тръба, която поема въздух от атмосферата и през MAF- a влиза във
филтъра. Та огледай кои маркучи на охладителната с- ма се "крият"под този въздушния.
Това, че ти скача така стрелката може и да е от датчика за нея. Ако отваряш корпуса на термостата си приготви ново
гумено уплътнение. Старото не се изпозва втори път. Намери си и съдове за събиране на антифриза, че ако е добър да
си го използваш пак. Поискай и от някого малко термо уплътнител или от тоя червения силикон за високи градуси.
Под генератора е водната помпа.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

cvetan.cenkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2009, 19:27
Модел на автомобила: focus

Мнение от cvetan.cenkov » 12 май 2011, 11:15

на този мотор 1,6 термостата се намира под динамото на маркуча които идва от радиатора Точно в това блокче както казваш е термостата

румен велев
потребител
потребител

Мнение от румен велев » 12 май 2011, 17:37

Мотора е Zetec s 16v това което е под бобината и под тръбата за въздушния филтър го пробвах, но нямаше нищо остава да е под динамото както казва Цветан.Ще пробвам, но май се съмнявам това да ми реши проблема.Чета из форума за един и същи проблем и много различни решения и то се в сервиз.Малко ми намирисва тая работа.Решил съм да разнищя тая работа ако успея ще пиша.Приемам всякакви идеи.

румен велев
потребител
потребител

Мнение от румен велев » 25 май 2011, 18:46

Значи промих си системата смених антифриза и проблема ми се реши

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 26 май 2011, 20:17

Хубаво. Дано сега не тръгне пак теча заради, който си слагал добавката за запушване. :D
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”