проблем с фокус 1.6 16v 2000г.
- freon
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
- Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
- Контакти:
- Status: Извън линия
проблем с фокус 1.6 16v 2000г.
Здравейте имам няколко проблема със злочестия си фокус 1.6 16v 2000г. 1во сменях ангренаж ролко филтрите всичките масло и свещи. От няколко дни колата като е студена няма мощност на моменти понякога дори елементарен баир не мога да кача и отбивам на аварийни
свалях маф сензора байпасния клапън за празен ход и тпс сензора. мафа го киснах в коресилин 1/2 ден след като с 3 спрея нямаше ефект не че с коресилина имаше де може и да е бил чист макар че задната платинена намотка си тъмнее. тпс-а беше счупен и го лепих ако му знаете устроството съветвам ви да не го вадите че заяде ли пласмасовата втулка на сензора към оста на дросела бъдете сигурни че при ваденето се чупи. както и да е отремонтирах си го довечера ще се пробвам да го замеря байпасния клапан не видях проблем четох тук че просто го гледаш дали при включване на контакт мърда а и все пак нямам проблеми с тихите обороти. тая вечер ще си върна старите свещи поне те са точно за моя модел AYFS 22C Motorcraft кабелите за свещи също са мерени само бобината не я знам в какво състояние е. Другия проблем е с централното. Сложиха ми друга аларма която дори не иска да тръгне но ще си я гледа тоя дето ми я е слагал ползвам фабричната засега. Но често се чува прещракване по време на движение в задните машинки. едната ми я сменяха с друга 2ра употреба но моите бяха с 3 кабела т.е. с двойно заключване а тая е само с 2 и при двойно заключване седи отворена може ли тя да бърка цялата работа? а и друго ако си взема 2ра употреба мултифункционален ключ от фокус само с управление на централно дали може да се програмира за фабричната аларма която е с обемни датчици вътре не я знам точно каква е като модел и да ми програмират и имобилайзера че съм само с 1 ключ
ако някой има такъв за продан да свирка засега това е много дълго стана
съжалявам

- freon
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
- Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: проблем с фокус 1.6 16v 2000г.
никой ли няма идеи