Ford Focus 2.0 Trend изгасва в движение
-
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2011, 21:48
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Trend,1999 г.
- Status: Извън линия
Ford Focus 2.0 Trend изгасва в движение
При движение изключва скоростомера след което колата гасне.
Продължавам да карам но усещам че моторът гасне, особено като натисна съединителя, затова се отправям към удобно за спиране място да е по встрани от пътя или паркинг.
Това започна преди две седмици и понякога се случва всеки ден, понякога не. Днес ходих в един сервиз и ми казаха след диагнозата, че проблемът е в акумулатора и аз сложих нов. Навръщане от сервиза ми се случи отново да изгасне. Стана късно и не мога да се върна в сервиза, освен това не знам дали там изобщо някой разбира от проблема, затова ще помоля в този форум който има мнение, имал е проблем подобен да даде съвет или препоръки. Много съм на зор, колата ми трябва защото с нея си въърша работата, затова благодаря на всеки предварително за вниманието.

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Re: Ford Focus 2.0 Trend изгасва в движение
За да може някой да ти помогне, пиши коя година е колата ,какъв двигател е точно, бензин, дизел, от кой град си и т.н.
Който кара Форд е горд!
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Така както го описваш, и особено проблема със скоростомера изглежда на проблем с vss датчика.Или поне би могъл да започеш от него като най-лесен и безболезнен. Има доста теми за него, например тази - http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... SS#p329086" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Колата е 1999 год.; 2000 кубика, 145 коня; Бензин.
-
- потребител
Пропуснах всъщност една важна подробност, колеги, Аз живея в Гърция, ходих в тукашен оторизиран сервиз на Форд
Бих искал да попитам някой знае ли къде се намира този датчик
KOss"]Освен за изброените по-горе неща VSS-а служи и за прекъсване на подаването на гориво когато колата е на скорост и си пуснал педала на газта. Например караш на 4-та с над 2000 оборота, пускаш педала на газта и компютъра изключва напълно подаването на гориво.[/quote]

KOss"]Освен за изброените по-горе неща VSS-а служи и за прекъсване на подаването на гориво когато колата е на скорост и си пуснал педала на газта. Например караш на 4-та с над 2000 оборота, пускаш педала на газта и компютъра изключва напълно подаването на гориво.[/quote]
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Лягаш под колата и търсиш къде влизат кабели в скоростната кутия. Като начало можеш само да откачиш буксата на датчика за да видиш дали има ефект. Ако се разровиш с търсачката за този датчик ще видиш,че понякога проблема се оправя само с почистване на датчика. Успех!
-
- потребител
Благодаря Doin, твойта констатация ми беше от полза, закарах колата на сервиза същия и като им казах какви са съмненията ми за датчика на скоростнат кутия и те веднага се светнаха че това е един от най често срещаните проблеми, че те също го били предположили ама решили да минат с по лесното слагането на нов акумулатор. Обадиха ми се преди малко да кажат че датчика бил целия омаслен и трябвало да се постави нов, при тях в момента нямало в наличност, ама ако си поръчам ще го имат в понеделник срещу 180 евро. По -късно ще пиша окончателно какво се случва.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Човеко, как 180 ЕВРО?!? В Мото Пфое тоя датчик е 102 ЛЕВА! От ebay.co.uk с доставката можеш да го вземеш за 75.16 ЛЕВА. Тия твоите майстори яко те гърбят нещо...
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Май ще ти излезе по-евтино да отидеш до Петрич и да оправиш колата по българския начин... Братята елини те хвърлят в трета глуха.
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Да ама при нас няма мото-пфое,най-близко е в Благоевград,не че има файда от тях 

Всеки който няма пари за кола,кара форд!