проблем с акомулатор

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
behringer
потребител
потребител
Регистриран: 13 сеп 2010, 16:29
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi '01
Status: Извън линия

проблем с акомулатор

Мнение от behringer » 13 сеп 2010, 23:09

Здравейте,благодаря предварително на отзовалите се.Наскоро си взех Фокус 1.8 тдди '01 и за момента всичко уж е наред с изключение на акомулатора.На два пъти се случва да го зареждам вече.Първия път,не бях палил колата 5-6 дни,заредих го и нямаше проблеми,обаче втория път,когато се случи,колата не я бях палил ден и половина.Ходих да ми замерват динамото и ми казаха,че напрежението ми е доста високо (14,65волта) и презареждало акомулатора,а тои бил перфектен(отгоре на капака има малко кръгло прозорче което е зелено) .Когато го зареждах обаче,едната клетка(до +) почти не църкаше(знам ,че като се зарежда ,трябва да църкат всички).Момчето,което замерва ми каза да отида при майстор да прегледа динамото.Незнам какво да правя,акомулатор ли да купувам,при майстор ли да ходя.Нов съм във форума,така че моля да не ме съдите ,ако има подобна тема(разгледах тук там,но все пак..)

п.с.:когато е зареден акомулатора,напрежението му е на 13,5волта,а когато не пали е на около 12

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: проблем с акомулатор

Мнение от stoy@n » 14 сеп 2010, 06:37

От описаното горе ми се струва че имаш проблем с акумолатора. Поради тази причина и зареждането е леко завишено.Нормално регулатора поддържа зарядното напрежение в рамките на 13.8-14.4 волта.Допускам че може и да има нещо по генератор/регулатор, но е малко вероятно.Ако имаш възможност вземи от някой колега читав акумолатор за проба.Качи го и пак замери напрежението с волтмер.Ако напрежението ти е в граници 13.8-14.4 сменяш акумолатора....
Успех!

behringer
потребител
потребител
Регистриран: 13 сеп 2010, 16:29
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi '01

Мнение от behringer » 14 сеп 2010, 21:56

Благодаря за бързият отговор.Ще пробвам с друг акумолатор и пак ще пиша.Между другото,забравих по-горе да пиша,че като включа фаровете,напрежението пада с около 1,5волта.

zaioristu
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 14:19
Модел на автомобила: Ford Mondeo комби 97г 2.0litre 130ps

Мнение от zaioristu » 14 сеп 2010, 23:55

Пише се АКУМУЛАТОР.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 15 сеп 2010, 09:23

Имах същия проблем, но след смяната на акумулатор с нов бях забравил за него. Намери друг акумулатор и опитай с него.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”