Каква ми е скоростна кутия

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
dimitrow.n
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2009, 19:08
Модел на автомобила: Sierra 1.8 CVH
Status: Извън линия

Каква ми е скоростна кутия

Мнение от dimitrow.n » 26 мар 2010, 20:02

Историята е такава карам на тати Сиерката и едно време като я е купувал е била с автоматична скоростна кутия. По прецакала са е и айде на ремонт ама "майсторите" са свършили много хубава работа и съвсем са е прецакала и накрая решил да сложи нормална скоростна кутия. Та и от там ми идва въпроса как мога да разбера каква че да мога да си взема съединител за нея и ми се иска всякаш някво такова като ръководство тип *Направи си сам* и да си я направя сам :)

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Re: Каква ми е скоростна кутия

Мнение от cockyhotty » 26 мар 2010, 21:27

http://zamunda.net/details.php?id=74354&hit=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето в това ръководство можеш да видиш какви са видовете скоростни кутии и как сам да си оправяш машината. Поздрави.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 26 мар 2010, 21:34

Най-вероятно е МТХ-75, вграждала се е във всички Фордове така, че нямам идея от какъв Форд е взета.Сваляш съединитела,там квото ще сменяш,имат каталожни номера и по тях вземаш същия .Скоростните котии са еднакви но притискателните и фородовите дискове са с различни диаметри,може и аксиалния лагер да е различен.

Потребителски аватар
dimitrow.n
потребител
потребител

Мнение от dimitrow.n » 27 мар 2010, 12:07

Благодаря за напътствията чудно ми е дали няма да мога да я възтоновя тая автоматичната скоростна кутия, говорих с баща ми и ми каза че всички части ги пази от автоматичната, че ми писна от тая ръчкаш като луд. Знае ли някой добър сервиз за автоматични ск. кутии за Варна защото Добрич вече ги знаем колко са добри :))

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 27 мар 2010, 12:13

Ще ти качи разхода на гориво, пък и ще е скъпичко да се възстанови старата. Надали ще има още резервни части за тоя автомат.

Потребителски аватар
dimitrow.n
потребител
потребител

Мнение от dimitrow.n » 28 мар 2010, 11:41

Колко да е разхода 8) аз карам на газ като я удоша максимално и да иска да харчи няма да и стане номера :D: За сега намерих сервиз май във Варна, вчера случайно стана дума за моята авт.ск. кутия и ми хвалеха един майстор дето разбирал от от авт.ск. кутии и ще отида аз при него да видим за какво иде реч :)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”