Попълване на ГО при ПТП!!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Status: Извън линия
Попълване на ГО при ПТП!!
Здраввеите.Не ми са ясни някои работи с ПТП и ГО.Не съм имал още инциденти,дай боже да нямам,но много често ми отнемат предимството и спирам на сантиметри от виновника.Миналата година ГО имаше приложен констативен протокол,в който се описваха учасниците,имена,място на сблъсъка,описание на ПТПто.Тази година направих ГО в Алианц,но ми дадоха само една полица с данните ми и на колата.Ако стане ПТП задължително ли е да викаме КаТ,защото доиде ли кат има и акт.Преди баща ми го бяха ударили,попълниха протокола и си стиснаха ръцете без намеса на КАТ,след това застрахователи и всичко беше ок.
Какво всъщност трябва да дам аз ако съм виновен,едва ли е полицата,а аз само това имам.
Какво всъщност трябва да дам аз ако съм виновен,едва ли е полицата,а аз само това имам.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Няма ли полиция, няма акт, няма ли акт, няма произшествие, няма ли произшествие, нама застраховка, няма ли застраховка НЯМА ПАРИ!
Да не говорим ако м/у мен и теб стане ПТП и аз съм виновен... разберем се, аз ти дам някой лев и си тръгнем... Аз отивам в КАТ, казвам тоя ме удари и избяга... и си вътре и с двата крака... нито застраховател ще ти плати (дори и КАСКО), нито ще можеш да се отървеш да платиш моите щети... Моя застраховател плаща на мен и завежда регресивен иск към теб... да не забравя - плащаш и разходите по делото...
та стане ли нещо, отдели малко време викни КАТ, та да има черно на бяло кой крив, кой прав... пък било то и ти да си кривия... пак е по-добре!
а всъщност по-добре на никой да не му се налага...
Поздрави,
la4o
П.С Казвам го защото го видях как се прави
една моя приятелка го отнесе от таксиметрова шофьорка... схемата е безотказна
после се занимавахме с адвокати, споразумения и т.н...
Да не говорим ако м/у мен и теб стане ПТП и аз съм виновен... разберем се, аз ти дам някой лев и си тръгнем... Аз отивам в КАТ, казвам тоя ме удари и избяга... и си вътре и с двата крака... нито застраховател ще ти плати (дори и КАСКО), нито ще можеш да се отървеш да платиш моите щети... Моя застраховател плаща на мен и завежда регресивен иск към теб... да не забравя - плащаш и разходите по делото...
та стане ли нещо, отдели малко време викни КАТ, та да има черно на бяло кой крив, кой прав... пък било то и ти да си кривия... пак е по-добре!
а всъщност по-добре на никой да не му се налага...
Поздрави,
la4o
П.С Казвам го защото го видях как се прави

Последна промяна от la4o на 16 мар 2006, 10:19, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Приятелка на моята счетоводителка, блъснала дете с колело (тя успяла да спре а детето/колелото се блъснало в предна дясната гума) - не била виновна, но се притеснила за детето и го закарала в болницата. там лекарите от спешното я посъветвали да се обади в КАТ за инцидента за да си няма после проблеми с родителите (избягала от ПТП-то ...). Тя се колебала (не била виновна; детето имало само охлузвания и повече го било страх от баща му щото ...) - но все пак се обадила - за късмет - взела вярното решение щото:
една съседка чула спирачките и видяла че една жена качва детето в колата (оставя колелото на улицата) и отпрашва нанякъде ... и се обажда на майката - тя на полицията: "отвлякаха ми детето ..."
Какво щеше да стане ако не беше се обадила в КАТ - може да си прецените сами!
Мисля че след ПТП човек не може да обмисли всичко - затова моят съвет е - след ПТП -> викаш КАТ.
Ако не са ти останали много точки и затова се колебаеш дали да викаш КАТ - май е време да се замислиш как караш!
една съседка чула спирачките и видяла че една жена качва детето в колата (оставя колелото на улицата) и отпрашва нанякъде ... и се обажда на майката - тя на полицията: "отвлякаха ми детето ..."
Какво щеше да стане ако не беше се обадила в КАТ - може да си прецените сами!
Мисля че след ПТП човек не може да обмисли всичко - затова моят съвет е - след ПТП -> викаш КАТ.
Ако не са ти останали много точки и затова се колебаеш дали да викаш КАТ - май е време да се замислиш как караш!