Питане за амортесьри
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
- Status: Извън линия
Питане за амортесьри
Здравейте, скоро ми предстои смяна на амортисьорите на Ка-то, та реших да разпитам за малко мнения по въпрса , а и също така да питам пружините трябва ли да се сменят и те , към амортисьора ли вървят или отделно. В goodle.com намерих малко инфо за моя модел, но за някой от тях не пише газови или маслени са и съответно да питам кои са по-добри за нашите off-road пътища.
МОNROE - 100ЛВ ПРЕДЕН/ БР, 83ЛВ ЗАДЕН/БР
DE CARNBON COMFORT- 160ЛВ ПРЕДЕН/БР, 130ЛВ ЗАДЕН/БР - ГАЗОВИ
STARMAN - 100ЛВ ПРЕДЕН/БР, 60ЛВ ЗАДЕН/БР
Моля да споделите вашият опит и мнения по въпроса както с марки, така и с цени, както и впечатления от продукта. Предварително благодаря.
МОNROE - 100ЛВ ПРЕДЕН/ БР, 83ЛВ ЗАДЕН/БР
DE CARNBON COMFORT- 160ЛВ ПРЕДЕН/БР, 130ЛВ ЗАДЕН/БР - ГАЗОВИ
STARMAN - 100ЛВ ПРЕДЕН/БР, 60ЛВ ЗАДЕН/БР
Моля да споделите вашият опит и мнения по въпроса както с марки, така и с цени, както и впечатления от продукта. Предварително благодаря.
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Re: Питане за амортесьри
Здрасти Фокси,споделям мнение от личен опит,та...
Каквато и марка и от каквато и фирма да си закупиш амортисьори в БГ,резултата е един и същ/плачевен/за нормалната им експлоатация в София.Ако не караш "калинката" всеки ден е оправдано да сложиш по скъпи,но ако я употребяваш,както аз екслоятирам "Мондю"-смисъл от скъпи няма.Орджиналните от МП които купих преди 6 месеца/моторкрафт сакс/вече са за "НАДИН"
Така,че прецени кое е по-разумно.
Поздрави!... И вземи са фани у ръце и ела на ОМВ-то,ще се събираме в понеделник-20.04.2009г. към 18ч.
Каквато и марка и от каквато и фирма да си закупиш амортисьори в БГ,резултата е един и същ/плачевен/за нормалната им експлоатация в София.Ако не караш "калинката" всеки ден е оправдано да сложиш по скъпи,но ако я употребяваш,както аз екслоятирам "Мондю"-смисъл от скъпи няма.Орджиналните от МП които купих преди 6 месеца/моторкрафт сакс/вече са за "НАДИН"

Поздрави!... И вземи са фани у ръце и ела на ОМВ-то,ще се събираме в понеделник-20.04.2009г. към 18ч.
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
Мхм, и аз се замислях за тоя вариант с евтинките, щото като знам на какво ниво са ни пътищата - идеални за оффроуд просто не ми се дават много парички за най-амортизитуемата част от автомобила дето ще изкара точо както казваш 6-7 месеца.
За ОМВ-то сигурно ще мина....тоя път съм решила....
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Евала Фокси ,уважавам разумните хора и за амортите и за ОМВ-тоfoxy написа:Мхм, и аз се замислях за тоя вариант с евтинките, щото като знам на какво ниво са ни пътищата - идеални за оффроуд просто не ми се дават много парички за най-амортизитуемата част от автомобила дето ще изкара точо както казваш 6-7 месеца.

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Това с амортисьорите е убита работа.Кмете,кметеее....ако те сърби задника,да не се чудиш от какво е...толкова много хора все хубави работи да ти мислят...
Като взех Сиерата,човека каза,че е сменял пружини и амортисьори.Нямам причина да не му вярвам,амортисьорите си изглеждаха нови,а пружините си имаха боя по тях.Колата се държеше нормално и изглеждаше нормално.
В момента,след 8 хил км софийско градско,ситуацията е плачевна...колата стои на криво.Двете десни пружини са видимо омекнали,предната повече от зандата.Амоортисьорите осезаемо не държат като натоваря колата.
В цифри предстоящите неизбежни разходи изглеждат като:
2х58 лв предни пружини
2х60 усилени задни
2х88 лв предни амортисьори
2х77 задни.
Каквото и да вземеш,в София едва ли ще изкара и 20% от това,което му е заложил производителя като нормален ресурс.На всичкото отгоре,ако си строшиш нещо в дупка,идват униформените и ти пишат акт...за каране с "несъобразена с пътните условия скорост"...
Като взех Сиерата,човека каза,че е сменял пружини и амортисьори.Нямам причина да не му вярвам,амортисьорите си изглеждаха нови,а пружините си имаха боя по тях.Колата се държеше нормално и изглеждаше нормално.
В момента,след 8 хил км софийско градско,ситуацията е плачевна...колата стои на криво.Двете десни пружини са видимо омекнали,предната повече от зандата.Амоортисьорите осезаемо не държат като натоваря колата.
В цифри предстоящите неизбежни разходи изглеждат като:
2х58 лв предни пружини
2х60 усилени задни
2х88 лв предни амортисьори
2х77 задни.
Каквото и да вземеш,в София едва ли ще изкара и 20% от това,което му е заложил производителя като нормален ресурс.На всичкото отгоре,ако си строшиш нещо в дупка,идват униформените и ти пишат акт...за каране с "несъобразена с пътните условия скорост"...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!