въпрос за катализатора
- izrotbg
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
- Status: Извън линия
въпрос за катализатора
Здравейте колеги,
От около 6 месеца съм на метан и не сам си махал катализатора, казаха ми от мястата кадето сам го слагам да го махна и мисля да ги послушам.
Имам обаче един друг бъпрос един приятел ми каза че в Пловдив имало някав сервиз дето ти махали катализатора (не знам даже кво е това) на негово място ти слагали гърне, и ако катализатора ти бил читъв още ти давали и 50-на лв. Понеже не ги разбирам много нещата (особенно около метановата уредба) дали янкой знае дали наистина това се прави ( смисал да се махне каталзатора и да се сложи гърне на негово място. Дали има места и в софия кадето ти плащат даже като ти го правят и каде са тия места (не е нужно да ми дават пари може и аз да си платя ми просто да ми кажете каде да отида да ми направят тази процедура???). Не успях да намеря такава информация та се надявам вие да ми помогнете.
Благодаря ви предварително! >:D<:
От около 6 месеца съм на метан и не сам си махал катализатора, казаха ми от мястата кадето сам го слагам да го махна и мисля да ги послушам.
Имам обаче един друг бъпрос един приятел ми каза че в Пловдив имало някав сервиз дето ти махали катализатора (не знам даже кво е това) на негово място ти слагали гърне, и ако катализатора ти бил читъв още ти давали и 50-на лв. Понеже не ги разбирам много нещата (особенно около метановата уредба) дали янкой знае дали наистина това се прави ( смисал да се махне каталзатора и да се сложи гърне на негово място. Дали има места и в софия кадето ти плащат даже като ти го правят и каде са тия места (не е нужно да ми дават пари може и аз да си платя ми просто да ми кажете каде да отида да ми направят тази процедура???). Не успях да намеря такава информация та се надявам вие да ми помогнете.
Благодаря ви предварително! >:D<:

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: въпрос за катализатора
И защо реши да си махаш ката?
Напълно излишно упражнение...
Ако мисълта е за увеличена мощност...надали ще усетиш нещо!
- izrotbg
- потребител
Ами не е моя си шрищявка, това което ми казаха е цитирам "ходи някаде да ти махнат катализатора, защото има разлика в изпаренията на бензин и на метан, а катализатора е направен да работис с изпарения на бенцин. Работеики на метан изпаренията съдърйат голяма чат пара, която достигайки до катализатора се кондензира и прави водна тапа в него", та както вече казах не ми пречи на мен а и доста време карах с него си просто казаха че е по-добре за колата да го махна заради метана. И казаха че не е проблем за колата и няма да има проблеми и за бор4д пц-то щото сам щял да имам уанда сонда (която била важната)kEFi написа:И защо реши да си махаш ката?

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Независимо газ/бензин/метан, катализатора на изхода си винаги отделя и вода. Е, в различна степен. В твоя случай и без кат пак ще си ти капе вода. Единствената далаверка е ако си махаш ката за продаване....(ама после може и да си го търсиш)
- izrotbg
- потребител
Еми то че кондензира повече и капе повече отзад е ясно но за мен това не е проблем (щом е от зад не се гледаkEFi написа:Независимо газ/бензин/метан, катализатора на изхода си винаги отделя и вода. Е, в различна степен. В твоя случай и без кат пак ще си ти капе вода. Единствената далаверка е ако си махаш ката за продаване....(ама после може и да си го търсиш)

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Това са пълни измислици.Който ти е казал,че в катализатора се образува водна тапа,явно изобщо не знае какво говори,или го прави нарочно.Ако съм на теб,повече няма да стъпя при такива "майстори" 

- izrotbg
- потребител
Абе чесно казано знам доста таксита дет са си го махнали да не кажа сички та не знам що съм склонен да им вярвамsynthez 3D написа:Това са пълни измислици.Който ти е казал,че в катализатора се образува водна тапа,явно изобщо не знае какво говори,или го прави нарочно.Ако съм на теб,повече няма да стъпя при такива "майстори"

- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Да,махат си ги,защото са повредени,а не защото са на метан.А както знаем катализаторите са безбожно скъпи.
Колкото до това дали да си махнеш катализатора,без да си забелязал някакъв проблем,това
си е твоя работа,но има една руска мъдрост- "Не мешай машине работать".
Мисля,че не се нуждае от превод
Колкото до това дали да си махнеш катализатора,без да си забелязал някакъв проблем,това
си е твоя работа,но има една руска мъдрост- "Не мешай машине работать".
Мисля,че не се нуждае от превод

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Абе май всичко идва от това, че колата не работи добре на метан, така както четох в другият раздел и майсторите които са му слагали метана са му казали да махне катализатора, нека колегата да каже ако бъркам. На ескорта (на фокуса може и да не е така) катализатора е като отделно гърне махаш (може и сам) и търсиш резонансно (не знам дали го пиша правилно) гърне, като си запазваш катализатора, може да пробваш дали ти върви така колата
, е малко ще бръмчи но поне ще се разбере, че проблема е от катализатора.

- izrotbg
- потребител
Ами не е като да имам проблем ... тоест имам но се самянвам да е от това ... а що се отнася до гърнето може да пробвам с обикновенно и да почне да мърка като спортен автомобилvladislav написа:Абе май всичко идва от това, че колата не работи добре на метан, така както четох в другият раздел и майсторите които са му слагали метана са му казали да махне катализатора, нека колегата да каже ако бъркам. На ескорта (на фокуса може и да не е така) катализатора е като отделно гърне махаш (може и сам) и търсиш резонансно (не знам дали го пиша правилно) гърне, като си запазваш катализатора, може да пробваш дали ти върви така колата, е малко ще бръмчи но поне ще се разбере, че проблема е от катализатора.

-
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2009, 18:35
- Модел на автомобила: FOCUS 99' 1.8/115
pich az si tyrsq gyrne s katalizator ... ako si navit moje da gi bartarosame. edno svalqne na katalizatora e ot roda na 50lv , moje da gi spestish a az da si resha moqt problem bez da si kupuvam novo gyrne... tel mi e 0896053151 Plamen sym az , ako reshish zvynkai i 6te se razberem ...

- izrotbg
- потребител
Ами човек аз в събота бях в емкомплект33 и там за 55 лв ми махнаха катализатора и ми сложиха тръби на негово място щото нямали резонансно гърне а катализатора ми го одрязака малко под ланда сондата и остана при тях че щях да го зимам ама го забравих ... нз дали ти върши работа но в сабота ако искаш може да се разберем да отидем и да го земем ама аз гърне не сам сменял .... ако решиш че този катализатор ти бърши работа може да ми звъннеш на 0878 84 63 91 и да се разберем нещо ... въпреки че ако искаш може да отидеш в сервиза за аусписи на ем33 в дружба (този който е там при колелото на маршрутките при практикер) и да им го поискаш не мисля че ако не са изхвърлили (или продали) ще откажат да ти го дадат ... ще приема едно кафе ако ти свърши работаPachkooO написа:pich az si tyrsq gyrne s katalizator ... ako si navit moje da gi bartarosame. edno svalqne na katalizatora e ot roda na 50lv , moje da gi spestish a az da si resha moqt problem bez da si kupuvam novo gyrne... tel mi e 0896053151 Plamen sym az , ako reshish zvynkai i 6te se razberem ...

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Старите катализатори ги изкупуват. Ем Комплект също знам, че изкупуваха.
Явно са си го спестили в твоя случай.
Ще ти кажат, че са го изхвърлили и няма да ти го върнат.
А т'ва там за "ландата"
Да не си боядисваш коста и да си взел нещо на Лонда Колор ?
Тази сонда се нарича Ламбда сонда!
Коефициент за съотношението на количеството въздух към количеството на дадено гориво, необходимо за пълно изгаряне. Пример: ламбда=1 за бензин при съотношение 14,7 части въздух към 1 част гориво,за диз.гориво л=1 при 15,2 и т.н.
Явно са си го спестили в твоя случай.
Ще ти кажат, че са го изхвърлили и няма да ти го върнат.
А т'ва там за "ландата"
Да не си боядисваш коста и да си взел нещо на Лонда Колор ?

Тази сонда се нарича Ламбда сонда!
Коефициент за съотношението на количеството въздух към количеството на дадено гориво, необходимо за пълно изгаряне. Пример: ламбда=1 за бензин при съотношение 14,7 части въздух към 1 част гориво,за диз.гориво л=1 при 15,2 и т.н.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Аз пък сега ще чакам пост "Светна ми лампата за повреда в двигателя"... И ако не ти светне - пиши, че имам нещо наум.
- izrotbg
- потребител
Ами няма да го видиш до сега не ми е светнала пък вече над 100км карам без катализатор ... както какзах ЛАМБАДА сондата си ми е там а тя е "датчик" който се отразява в компа на колата катализатора е просто вид гърне, който освен да попречиства газовете от колата няма друга роля и не отчита дейност към компа на колата ... ако твойта идея е да го махнеш и да сложиш права траба първо имай в предвит че в началото е почти правоъгълник та ще ти е трудно да сложиш траба на негово място и в ем33 им отне около 2 4аса да извършат тази процедура, а не са се туткали савсем и 2-ро двигателя не става кой знае колко по шумен .. разликата идва над 2500 обората в нимута е по скоро дрънчи на ламарина от колкото на спортен филтер ако това си си наумил ...debug написа:Аз пък сега ще чакам пост "Светна ми лампата за повреда в двигателя"... И ако не ти светне - пиши, че имам нещо наум.

-
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2009, 18:35
- Модел на автомобила: FOCUS 99' 1.8/115
zdrrrr ami za syjalenie mi trqbva cqlo gyrne, az iskam da go smenq za6toto ne mi haresva zvuka koito mi vadi bez katalizator- ima edin period v koito bu4i mnogo i men tova ne me radva, no vse pak thanks....
- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Наумил съм си 4-2-1 от ST (дебна в ebay да изпадне) и да разкарам катализатора. Обаче ламбда-сондите са две, и втората е за проверка на действието на катализатора. Та братята американци предупреждават, че светва лампата като изтръгнеш кат-а. За това ми е интересно как е при теб.izrotbg написа:Ами няма да го видиш до сега не ми е светнала пък вече над 100км карам без катализатор ... както какзах ЛАМБАДА сондата си ми е там а тя е "датчик" който се отразява в компа на колата катализатора е просто вид гърне, който освен да попречиства газовете от колата няма друга роля и не отчита дейност към компа на колата ... ако твойта идея е да го махнеш и да сложиш права траба първо имай в предвит че в началото е почти правоъгълник та ще ти е трудно да сложиш траба на негово място и в ем33 им отне около 2 4аса да извършат тази процедура, а не са се туткали савсем и 2-ро двигателя не става кой знае колко по шумен .. разликата идва над 2500 обората в нимута е по скоро дрънчи на ламарина от колкото на спортен филтер ако това си си наумил ...debug написа:Аз пък сега ще чакам пост "Светна ми лампата за повреда в двигателя"... И ако не ти светне - пиши, че имам нещо наум.ако е нещо друго пасни на сам идеята може и на нас да ни хареса
>:D<:
Аз например карам с откачена първа сонда от есента - и даже грешка не ми записва...
- izrotbg
- потребител
e сори само тожа махахPachkooO написа:zdrrrr ami za syjalenie mi trqbva cqlo gyrne, az iskam da go smenq za6toto ne mi haresva zvuka koito mi vadi bez katalizator- ima edin period v koito bu4i mnogo i men tova ne me radva, no vse pak thanks....

Ами аз не видях 2-ра да има ...може да си зависи от самият катализатор щото гледах 4е имат 2 вида ... единият кръгъл и другият правоъгълен като моя ... а нещо не мога да схвана за какво са ти изпускателнми колектори от СТ ????debug написа:Наумил съм си 4-2-1 от ST (дебна в ebay да изпадне) и да разкарам катализатора. Обаче ламбда-сондите са две, и втората е за проверка на действието на катализатора. Та братята американци предупреждават, че светва лампата като изтръгнеш кат-а. За това ми е интересно как е при теб.izrotbg написа:Ами няма да го видиш до сега не ми е светнала пък вече над 100км карам без катализатор ... както какзах ЛАМБАДА сондата си ми е там а тя е "датчик" който се отразява в компа на колата катализатора е просто вид гърне, който освен да попречиства газовете от колата няма друга роля и не отчита дейност към компа на колата ... ако твойта идея е да го махнеш и да сложиш права траба първо имай в предвит че в началото е почти правоъгълник та ще ти е трудно да сложиш траба на негово място и в ем33 им отне около 2 4аса да извършат тази процедура, а не са се туткали савсем и 2-ро двигателя не става кой знае колко по шумен .. разликата идва над 2500 обората в нимута е по скоро дрънчи на ламарина от колкото на спортен филтер ако това си си наумил ...debug написа:Аз пък сега ще чакам пост "Светна ми лампата за повреда в двигателя"... И ако не ти светне - пиши, че имам нещо наум.ако е нещо друго пасни на сам идеята може и на нас да ни хареса
>:D<:
Аз например карам с откачена първа сонда от есента - и даже грешка не ми записва...
- debug
- потребител
Според едни твърдения на Ford Racing дава към 12 коня от "отпушване" на изпускателната система...

- izrotbg
- потребител
хммм тогава няма ли да се получи същото и с от РС двигател ???? Се пак е по срат има по-голям шанс да си намериш според мене ... въпреки че мене ако ме питаш и цял РС двигател бих си зел ... или цял РС стига да бяха по евтинки ....debug написа:Според едни твърдения на Ford Racing дава към 12 коня от "отпушване" на изпускателната система...