проблеми на работното място

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
ivailo rachev
потребител
потребител
Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
Status: Извън линия

проблеми на работното място

Мнение от ivailo rachev » 16 дек 2008, 22:26

здравейте колеги,искам да споделя с вас за проблемите на работното място.много хора си мислят че във големите и известни фирми няма дразги и разногласия,но не е така.аз работя във една от най-известните вериги за черна и бяла техника в българия това съответно е хипермаркет ЗОРА всеки я знае като чуе за ники кънчев.да ама и при нас има много караницимного ми напуши днес и реших да споделя с вас _friends_

Потребителски аватар
sikywrc
потребител
потребител
Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
Контакти:

Re: проблеми на работното място

Мнение от sikywrc » 16 дек 2008, 22:34

Добре дошъл! Във всяка фирма е така, дори и да е малка :mrgreen:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 16 дек 2008, 22:59

:D: В големите фирми дразгите са повече и по-"качествени" от малките фирми.
А по въпроса, че фирмата е сред най-известните в този бранш *072* , сред служителите си, може би (без да се обиждаш).
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
_bioHAZArd_
потребител
потребител
Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
Контакти:

Мнение от _bioHAZArd_ » 16 дек 2008, 23:49

И най-хубавата работа е по-лоша и от най-лошият банкет. Та по темата - няма фирма на света в която да не изпушиш от време на време - заради шеф, колега или клиент - проблеми винаги има.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!

Потребителски аватар
Cougar
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH

Мнение от Cougar » 17 дек 2008, 07:57

Ооо на мен всеки ден ми пуши главата заради разни педераси и пу*ки заспали...И к'во да праиш...свикваш
Продавам си колата !

Потребителски аватар
ivailo rachev
потребител
потребител
Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp

Мнение от ivailo rachev » 17 дек 2008, 08:29

хах свиква се особено като дойде някой побъркан клиент отначало много се ядосвах ама ся не им обръщам внимание,иначе доста дразги има с колегите

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 17 дек 2008, 15:23

ivailo rachev написа:хах свиква се особено като дойде някой побъркан клиент отначало много се ядосвах ама ся не им обръщам внимание,иначе доста дразги има с колегите
Ако не те засяга или не си виновен-да не ти пука :wink: ако почнеш да мислиш за всеки и да споделяш чуждите проблеми,загубен си. :!: Зора-та наистина е една от най-големите в България,даже преди хладилник от там си бяхме взели >:D<:

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 17 дек 2008, 15:49

Така е.Дразги и разногласия си има навсякъде. Пък за клюките да не говорим. Не зависи от известността на фирмата и това колко е голяма (аз например работя за една по-голяма от Зора-та :D: )
Изображение

Потребителски аватар
Еди
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
Контакти:

Мнение от Еди » 17 дек 2008, 16:15

Клиентите от ден на ден стават по-капризни, по-разглезени и по-откачени, не им се впрягай...
А за дразгите на работното място... като минеш 5-6 леви завоя рано сутрин, за да стигнеш на работа и като повисиш като прани гащи на простир половин час в задръстването на светофара все на някой трябва да си го изкараш нали :P :P :P

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 17 дек 2008, 18:31

Клиент-а се пише с главно "К" като "К"атил >:D<:

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 17 дек 2008, 20:15

Bijutera написа:
ivailo rachev написа:хах свиква се особено като дойде някой побъркан клиент отначало много се ядосвах ама ся не им обръщам внимание,иначе доста дразги има с колегите
Ако не те засяга или не си виновен-да не ти пука :wink: ако почнеш да мислиш за всеки и да споделяш чуждите проблеми,загубен си. :!: Зора-та наистина е една от най-големите в България,даже преди хладилник от там си бяхме взели >:D<:
и аз преди две години взех от Зора в Пловдив компютъра ,като го занесах да му инсталират луиндолса се оказа че липсва оперативната памет .Така срещу 1300 лв се здубих с не работещ компютър .

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 17 дек 2008, 20:22

vargala81 написа:
Bijutera написа:
и аз преди две години взех от Зора в Пловдив компютъра ,като го занесах да му инсталират луиндолса се оказа че липсва оперативната памет .Така срещу 1300 лв се здубих с не работещ компютър .
от тактичност не исках да кажа какво ми е мнението за хладилника,ти директно си го отпра :lol:
не са им хубави стоките ако трябва да бъдем честни :(:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 18 дек 2008, 00:24

isoiso написа:Клиент-а се пише с главно "К" като "К"атил >:D<:
:twisted: С такова интелигентно "отношение" нищо чудно, че сферата на услугите и търговията ни е на такова първобитно ниво..
Изображение

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 18 дек 2008, 01:04

Повечето са такива, рядко има такива които знаят какво искат, повечето си чешат езиците и търсят нещо, което не съществува. Клиента има право, но когато плаща, а не да му слугуваш и накрая да си тръгне без да каже довиждане.
Изображение

Потребителски аватар
ivailo rachev
потребител
потребител

Мнение от ivailo rachev » 18 дек 2008, 08:26

има някой стоки които не са хубави при нас,но аз си взех от там компютър,хладилник на INDESIT сд за колата на сони, говорители на пайнер и съм доволен за сега а също имам и телевизор от там който работи вече 3 години и половина.иначе няма спор че има лоша стока.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 18 дек 2008, 09:09

абе не че нещо съм станал на криво, ама... нещо тая тема ми се вижда супер безсмислена... Иво, ти искаш да споделиш с нас... и кво сподели, че има много караници... ми айде посочи ми фирма с повече от 10 човека в която всички се обичат и се гледат влюбено по цял ден :) и не само че не сподели нещо, ами накрая обсъдихте от къде сте си купи хладилниците? сега нямам време, но малко по-късно ще ви покажа от къде си взех котешката тоалетна за котето, защото съседите ми малко се карат, тъй като в Чили е по-топло от обикновенно...

аман...

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 18 дек 2008, 09:28

Във всеки магазин, респективно верига магазини като "Зора"1 "Технополис", "Техномаркет" и други подобни се намират стоки на ниско техническо ниво (умишлено не ги наричам боклуци).
Просто има стоки за всички - бедни, богати и не толкова богати. Аз обаче ще ги разделя на две основни групи - такива които знаят какво искат и такива които незнаят, но искат да направят впечетление. Има телевизори със сходни параметри, но единия е 1.5 до 2 пъти по-скъп от другия. Пита се защо ли?
Жена ми се оглежда за нова фурна и керамичен плот. Има такива, които и двете струват 600-700 лева, а други само фурната е 1300 лева. Като се огледаш стоките произведени в Турция, Полша, Румъния и т.н. са на нормална (за България) цена, докато стоки произведени в Словения, Германия, Швеция и т.н. са на Европейски (двойни) цени.
С други думи - качеството си струва парите и когато човек купува печка, хладилник, голям телевизор и др. стоки, които се купуват веднъж на 7-8 години е желателно, да не кажа задължително, да си направи маркитингово проучване и да избере най-доброто за нуждите си, а не да се съобразява с бюджета си. Вярно е че парите не стигат, но в последствие тези пари ще ти се върнат, я от икономия на ток, я от спестяване на излишни нерви или нещо друго.
Има и нещо друго, също важно - КЪСМЕТА. Има хора с лош късмет, има и други с злятен късмет. Какво да се прави - такъв е живота.

А иначе във всеки колектив има проблеми, но всичко зависи от шефа. Работил съм на много места включително и в София. Мога да ви кажа, че има шефове, които като стане проблем, например за пари и някой го попита защо този получава толкова, а той по-малко и двамата които се цитират си заминават. Ако шефа е тъп и неможе да разбере, че всеки скандал и нагнетяване на обстановката му носи само загуби, то бягайте от тази фирма. Тя сама ще се ликвидира след месец два.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 18 дек 2008, 09:36

pantata написа:Повечето са такива, рядко има такива които знаят какво искат, повечето си чешат езиците и търсят нещо, което не съществува. Клиента има право, но когато плаща, а не да му слугуваш и накрая да си тръгне без да каже довиждане.
:lol: Трябва да си опресниш малко знанията.. Доброто отношение и компетентността определено продават. И да не купи този път - ако е доволен от обясненията и това, което получи като отношение - ще се върне и ще те препоръча на познати.
И още нещо - как ще познаеш, че клиента ще купи? По блясъка в очите, по издутия джоб, по .. ?
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 18 дек 2008, 09:47

cenzor написа:Доброто отношение и компетентността определено продават. И да не купи този път - ако е доволен от обясненията и това, което получи като отношение - ще се върне и ще те препоръча на познати.
И още нещо - как ще познаеш, че клиента ще купи? По блясъка в очите, по издутия джоб, по .. ?
Напълно те подкрепям. Аз например никога не влизам в магазин с мисълта, че трябва да си купя нещо. Влизам, разглеждам, питам. Ако не ми е достатъчна информацията ровя по интернет, но никога не обявявам консултантите в неграмотност, защото човек не може да знае всичко. Когато съм готов с избора си и зная какво точно търся отивам и го купувам без да обръщам внимание на препоръки, хвалби или цена. Просто съм се убедил, че избора ми е правилен, но всичко това е подплатено с информация и сметки, които подчертават правилността на избора ми.

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 18 дек 2008, 10:15

cenzor написа:
isoiso написа:Клиент-а се пише с главно "К" като "К"атил >:D<:
:twisted: С такова интелигентно "отношение" нищо чудно, че сферата на услугите и търговията ни е на такова първобитно ниво..
Джъст ъ джоук - смей се сега не се зъби :D: нали знаеш с клиента олуейз учтиво майнЪтЪ после _friends_ :lol:

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”