как да си раздвижа цилиндърчетата на предните колела
-
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2008, 22:27
- Модел на автомобила: ford eskcort 1.4i- 1995god.
- Status: Извън линия
как да си раздвижа цилиндърчетата на предните колела
може ли да ми кажете как да ги раздвижа,защото нещо заяждат,просто не ми вращат накладките и така колелата ми загряват отпред- благодаря предварително 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: как да си раздвижа цилиндърчетата на предните колела
Насочващ въпрос...това как го установи?
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
еми как ,имал сам го сащия проблем преди година,само 4е тогава едното го разглобих и само го по4истих и се оправи сега пак го прави сащия номер,затова питам явно не6то не правя както трябва и искам мнение
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
По-скоро се увери,че задните ти спирачки работят както трябва.Напълно е възможно да спираш само на предни и от там да идват тия проблеми.Не е нормално това.
Второто за което се сещам...спирачна течност кога е сменявана за последно на тая кола?
Второто за което се сещам...спирачна течност кога е сменявана за последно на тая кола?
-
- потребител
абе човек одеве вдигнах колата на крик и на място трудно се варти колелото бре,задаржа цилиндара не враща като го бутнах с отверката освободи,зна4и има нещо ватре задира според мен за да не враща,задните тука нищо общо немат с тоя случай
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Виж тук:
http://www.revver.com/video/136334/ford ... nt-brakes/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е за последователноста на разглабяне (ако съм нацелил модела на колата ти).
След като смъкнеш съпорта и го оставиш гол-без накладки,спирачно маркуче и т.н. се взима една помпа и надуваш през входа за маркуча в съпорта.Ако имаш менгеме,хвани съпорта на него-по-лесно се работи.Така излиза буталото.Почистваш,гледаш за надирания и боклуци,събираш в обратен ред като внимаваш да не прищипеш гумените пръстени...1 или 2 бяха...не помня на самото бутало.
http://www.revver.com/video/136334/ford ... nt-brakes/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е за последователноста на разглабяне (ако съм нацелил модела на колата ти).
След като смъкнеш съпорта и го оставиш гол-без накладки,спирачно маркуче и т.н. се взима една помпа и надуваш през входа за маркуча в съпорта.Ако имаш менгеме,хвани съпорта на него-по-лесно се работи.Така излиза буталото.Почистваш,гледаш за надирания и боклуци,събираш в обратен ред като внимаваш да не прищипеш гумените пръстени...1 или 2 бяха...не помня на самото бутало.
-
- потребител
така това ми е ясно гледах филм4ето,интересува ме мога ли да по4истя самото бутало с някаква ситна шкурка ако е надраскано или това е невазможно
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Провери си / направо сменяй/ спирачните маркучета при мен се бяха скапали и от там спирачната течност се беше зацапала и предните спирачни апарати задържаха. На външен вид не личат че са скапани но от вътре се разпадат маркучите
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
направо сменяй,от това зависи живота ти ,и на тези които возишdanielkar написа:така това ми е ясно гледах филм4ето,интересува ме мога ли да по4истя самото бутало с някаква ситна шкурка ако е надраскано или това е невазможно
времето е като парите-никога не стига
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Не караш Трабант или 30 годишна жигула,дето няма никакви части за тях и за да върви колата трябва да се разчита на текезесарси залежи от втора и трета употреба части,тук-там някой рециклаж.Сменяй направо.Със спирачки компромиси не се правят.
Разглоби да видиш кое на какво дередже е все пак.
Разглоби да видиш кое на какво дередже е все пак.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Според мен трябва да свалиш апарата и да го разглобиш.
За всеки модел си има "Ремонтен комплест", състоящ се от маншончета, гумички и други неща които се сменят.
Обикновено заяждат направляващите шпилки. Понеже мястото е кофти - изложено е на вода, кал, песачинки и др. и маншоните, които ги предпазват се скъсват и се събира ръжда. Като натиснеш педала на спирачката, поради високото налягане, респективно силата, съпротивата на ръждата се преодолява, но при връщането тя пречи на нормалната работа и казваме, че апарата заяжда.
За всеки модел си има "Ремонтен комплест", състоящ се от маншончета, гумички и други неща които се сменят.
Обикновено заяждат направляващите шпилки. Понеже мястото е кофти - изложено е на вода, кал, песачинки и др. и маншоните, които ги предпазват се скъсват и се събира ръжда. Като натиснеш педала на спирачката, поради високото налягане, респективно силата, съпротивата на ръждата се преодолява, но при връщането тя пречи на нормалната работа и казваме, че апарата заяжда.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=17886" onclick="window.open(this.href);return false;