Луфт във окачването на задния амортисьор горе
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
- Status: Извън линия
Луфт във окачването на задния амортисьор горе
Фиеста 1,25 Зетек Техно, 1998 год.
Нещо все ми тропаше, днес вдигнах задницата на крик и констатирах, окачването на задния десен амортисьор в багажника горе има голям луфт. Там има един гумен тампон, върху него една метална тарелка и отгоре е гайката, това цялото барабар с тампона играе нагоре- надолу и наляво -надясно.
Не можах да го развия защото нямах ключ 15, но какъв е този тампон, трябва ли само да се натегне или е скъсан, защото да играе и в хоризонтална посока ми се струва ненормално.
Как точно е окачването там горе към купето ? Форма на тампона, какво има отдолу, мистерия е за мен.
Нещо все ми тропаше, днес вдигнах задницата на крик и констатирах, окачването на задния десен амортисьор в багажника горе има голям луфт. Там има един гумен тампон, върху него една метална тарелка и отгоре е гайката, това цялото барабар с тампона играе нагоре- надолу и наляво -надясно.
Не можах да го развия защото нямах ключ 15, но какъв е този тампон, трябва ли само да се натегне или е скъсан, защото да играе и в хоризонтална посока ми се струва ненормално.
Как точно е окачването там горе към купето ? Форма на тампона, какво има отдолу, мистерия е за мен.
- tankovbg
- потребител
Re: Луфт във окачването на задния амортисьор горе
Благодаря DTM, този тампон под № 2 отгоре се вижда, но играе в хоризонтална посока ( че и във вертикална), къде точно минава ламарината на калника, между тампона 2 и детайл 3, или самия тампон има шлиц където се хваща за купето, 8 е гайката, 7 металната талерка,
Какво е 6 ?
Другия амортисьор си е нормално без луфт.
Значи да търся такъв тампон
Какво е 6 ?
Другия амортисьор си е нормално без луфт.
Значи да търся такъв тампон
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Гледай само да не вземеш некви ефтини и Турски ... щото аз така брах ядове.
И на 4-те ми колелета вече са сменени в МП, та ще видим.
Предните съм ги виждал даже си имам 2 комплекта тука за спомен, но задните не съм ги виждал.
Всъшност МП квото свалят си ти го дават.
Така, че трябва да са някъде със амортисьорите ама ако знаше къде са заровени ще ме съжалиш да ме юркаш ти ги вадя
Тука като го гледам е същия като предните
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=2417" onclick="window.open(this.href);return false;

И на 4-те ми колелета вече са сменени в МП, та ще видим.
Предните съм ги виждал даже си имам 2 комплекта тука за спомен, но задните не съм ги виждал.
Всъшност МП квото свалят си ти го дават.
Така, че трябва да са някъде със амортисьорите ама ако знаше къде са заровени ще ме съжалиш да ме юркаш ти ги вадя

Тука като го гледам е същия като предните

http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=2417" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Точно така се получава, когато този тампон е за смяна. Целия агрегат/пружина и амортисьор/ се сваля-горе в багажника-гайка,долу при колелото болт и гайка. Даже мисля, че няма да ти трябват скоби за пружината.tankovbg написа:играе в хоризонтална посока ( че и във вертикална
- tankovbg
- потребител
Яснооо, този тампон е под задния калник, върху тази метална джаджа на която се опира пружината в горния си край. Добре де, като се развие горната гайка в багажника и долния болт на главината значи излиза целия агрегат (амортисьора барабар с пружината). Но пружината няма ли да се разтегне, или може да се смени само този тампон без опасност от изхвърчаване на пружината ?
Не че съм мераклия сам да го сменям, но защо да не зная как става.
То и тампона не е много евтин, като гледам над 50 лв.
Paci ти защо ги сменя, хлопаха ли или ей така реши да имаш нови.
Не че съм мераклия сам да го сменям, но защо да не зная как става.
То и тампона не е много евтин, като гледам над 50 лв.
Paci ти защо ги сменя, хлопаха ли или ей така реши да имаш нови.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
При каране задните не се усещаха но при теста който си направил се усещаше луф и понеже дадох една камара пари за 4 чистонови амортисьора викам аре и тия простотии за да не скапем амортисьорите.tankovbg написа:Paci ти защо ги сменя, хлопаха ли или ей така реши да имаш нови.
А от предните се чуваха много лоши звуци особенно в левия а след това с Турските след няма и 8000 км стана супер зле па в десния.
Абе май пак си беше десен и предния път и в задните състоянието на десния (по посока на движението) беше по-зле.
По принцип дясната страна на ходовата част страда повече!
- tankovbg
- потребител
Да бе прав си ще проверя всички луфтове, то и от някъде отпред ми хлопа, ходих на сервиз ама казаха нищо и няма, ето защо ме съмняват тези тампони горе, там много не гледат