Вибрации при постепенно намаляване...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
- Status: Извън линия
Вибрации при постепенно намаляване...
Значи появи се вибриране в предницата, при постепенно или леко намаляване. Вибрирациите се усещат най-много във волана, а иначе се разтриса цялата предница. Вибрирането е почти аналогично като при криви дискове, но разликата е, че на педала на спирачката не се усеща нищо и се усеща само при по-леко натискане на пелала на спирачката. В смисъл, ако се натисне педала по-плътно не се усещат никакво вибриране.
При леко намаляване, при скорост около 20 км/ч няма вибрации, но усещането е все едно като помпане на педала спирачката(самия педал е натиснат до едно положение и на него не се усеща нищо)- спира на пресекулки някак, все едно на половин оборот на колелото задържа повече, отколкото на другия половин оборот.
Дисковете са десетина хиляди км. Предишните ми бяха криви и вибрирането се усещаше на педала на спирачката.
Тампоните на стабилициращите щанги са нови. Карета не чукат. Няма криви джанти или гуми- при движение с 120 км/ч няма никакви вибрации(при движение!). Мислех, че може да е от към задния мост и му смених втулките на носачите, защото бяха позаминали.
На предните носачи не съм сменил втулките, но няма хлопане, почукване или нещо друго.
Дайте идей от каква може да е причината.
При леко намаляване, при скорост около 20 км/ч няма вибрации, но усещането е все едно като помпане на педала спирачката(самия педал е натиснат до едно положение и на него не се усеща нищо)- спира на пресекулки някак, все едно на половин оборот на колелото задържа повече, отколкото на другия половин оборот.
Дисковете са десетина хиляди км. Предишните ми бяха криви и вибрирането се усещаше на педала на спирачката.
Тампоните на стабилициращите щанги са нови. Карета не чукат. Няма криви джанти или гуми- при движение с 120 км/ч няма никакви вибрации(при движение!). Мислех, че може да е от към задния мост и му смених втулките на носачите, защото бяха позаминали.
На предните носачи не съм сменил втулките, но няма хлопане, почукване или нещо друго.
Дайте идей от каква може да е причината.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Re: Вибрации при постепенно намаляване...
Ами това,че си сменил дисковете скоро едва ли е гаранция за това,че проблема не е отново в тях като се има предвид качеството на продаваните(не знам какви точно си купил) така,че не изключвай и тази възможност.Мисля си и за накладки или по-точно тяхното неравномено износване,един приятел имаше същия проблем и се оказа,че проблема е именно в тях

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Вибрации при постепенно намаляване...
И такааа- смених дисковете и проблема се реши. Ако е имало и друго нещо, то за сега не се усеща.TURBOTO написа:Ами това,че си сменил дисковете скоро едва ли е гаранция за това,че проблема не е отново в тях като се има предвид качеството на продаваните(не знам какви точно си купил) така,че не изключвай и тази възможност.Мисля си и за накладки или по-точно тяхното неравномено износване,един приятел имаше същия проблем и се оказа,че проблема е именно в тях![]()
Предишните дискове бяха Метели или МеНтели, или нещо подобно. Колко са били такива за каквито ми ги продадоха е явно- 10000 км и

П.П. Между другото, не се усещаше на педала нищо, защото така като ги зяпахме грубо на око и отверка за кривини, се забелязваше, че дисковете са изкривени наполовината, да ги ева. То и затова го имаше усещането при спиране с ниска скорост, че все едно се помпа на педала леко.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.