Късмет и сполука с Фиестата/ 121
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Късмет и сполука с Фиестата/ 121
Здравейте колеги,
имах късмета и сполуката да си оправя парното, да си проверя спирачките и всичко е ОК.
Антифриза, този жълтия бил DOT 4.5, жълт, силиконова основа, без доливане на вода, даже Волво имат собствен такъв антифриз.
Иначе ходих да оправя в един сервиз разни коли, не знам как стана ама ме поканиха да помагам, сервиза е таен, но всичко си регулирах, колкото можеше.
Собственици на Фиеста, ако имате проблеми с парното, проверете си моторчето, което отваря планката за топлия въздух в купето...там е най-честият проблем. Мойто се беше поспекло. Отвяряне, почистване, продухване с компресора и после тест, и ОК.
имах късмета и сполуката да си оправя парното, да си проверя спирачките и всичко е ОК.
Антифриза, този жълтия бил DOT 4.5, жълт, силиконова основа, без доливане на вода, даже Волво имат собствен такъв антифриз.
Иначе ходих да оправя в един сервиз разни коли, не знам как стана ама ме поканиха да помагам, сервиза е таен, но всичко си регулирах, колкото можеше.
Собственици на Фиеста, ако имате проблеми с парното, проверете си моторчето, което отваря планката за топлия въздух в купето...там е най-честият проблем. Мойто се беше поспекло. Отвяряне, почистване, продухване с компресора и после тест, и ОК.
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Да, и мен ме има в тази тема...много съм доволен от резултата, точно това е моторчето или по-точно бобината, отваряща клапана за топлия въздух. Много зор има, докато се свали, отваря се, почиства се и после се продухва с въздух през компресор. Тества се на сухо и е ОК.
Внимавайте с водата и маркучите, направете байпас, както е описано в темата на модератора. Много ми помогнаха.
Внимавайте с водата и маркучите, направете байпас, както е описано в темата на модератора. Много ми помогнаха.