Колко трябва да е ЕТ за сиера
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
- Status: Извън линия
Колко трябва да е ЕТ за сиера
Какъв трябва да е офсета за сиерата, има ли някакви допустими граници? 

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
В магазините за гуми Мотор експерт имат каталози, в които има това инфо. Ако имаш път към техните магазини, ти препоръчвам магазина им на Симеоновско шосе, там има един продавач, който си разбира от работата и ще може да ти отговори. Пробвай и по телефона да го попиташ / телефоните ги има и на сайта им/.doctordre написа:добре де, после на мен ми правят забележки че спамяофсет или оффсет все тая, ясно е за какво става дума. някой ако знае да помага, ако не по-добре не пишете в темата
FORD - Feel the difference.
- doctordre
- потребител
- Контакти:
ами намерих в бг сайт информация и пише че за фордовете с междуболтово 4х108, ЕТ е 35-38. а взех едни джанти с ЕТ 52.5 и ще се изям от яд ако не станатPolly написа:В магазините за гуми Мотор експерт имат каталози, в които има това инфо. Ако имаш път към техните магазини, ти препоръчвам магазина им на Симеоновско шосе, там има един продавач, който си разбира от работата и ще може да ти отговори. Пробвай и по телефона да го попиташ / телефоните ги има и на сайта им/.doctordre написа:добре де, после на мен ми правят забележки че спамяофсет или оффсет все тая, ясно е за какво става дума. някой ако знае да помага, ако не по-добре не пишете в темата

- doctordre
- потребител
- Контакти:
мислех че се бъзикашcocoff написа:Сори, Докторе,
аз допреди малко наистина не знаех какво е офсет...

едит: не можах да мирясам и в тъмното почнах да свалям гумите, като някой крадец съм

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Ошашках се с тоя офсет
Сума ти нещо изчетох и оставам с впечатлението, че след като нямаш конкретно и достоверно инфо, пробата е задължителна. Попаднах на препоръки за мерене на разстоянието между пружините и калника и проектиране на равнината , върху която ляга челото на джантата в това разстояние. И оттам пак чрез сметки се определя диапазонът, в който да варира офсета на джантите. Голяма врътня ми се стори.
На теб идеята ти каква е...да изнесеш колелата максимално навън вероятно?
пп Чак сега прочетох, че ти ги имаш джантите...Ми възможностите са точно две. или стават или ги продаваш.

пп Чак сега прочетох, че ти ги имаш джантите...Ми възможностите са точно две. или стават или ги продаваш.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- doctordre
- потребител
- Контакти:
целта ми не е да изнасям колата, а просто джантите да станатcocoff написа:Ошашках се с тоя офсетСума ти нещо изчетох и оставам с впечатлението, че след като нямаш конкретно и достоверно инфо, пробата е задължителна. Попаднах на препоръки за мерене на разстоянието между пружините и калника и проектиране на равнината , върху която ляга челото на джантата в това разстояние. И оттам пак чрез сметки се определя диапазонът, в който да варира офсета на джантите. Голяма врътня ми се стори.

- doctordre
- потребител
- Контакти:
за централния-да, 63.3 е. но ЕТ-то трябва да е в някакви граници, защото колелото отива навътре. сега ходих при гумаджията и отпред опират за мноого малко, сега си търся по-тесни и ниски гумиewgeny написа:venom4o написа:ЕT e 32 А централния отвор е 60 или 61 мм не съм сигурен...
PSD (централния отвор) е 63.3
А ЕТ е според джантата, няма точно определен, защото можеш да си сложиш различен размер.

- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Значи до колкото съм забелязал, на фордовете ЕТ-то е някъде към 40-45 (и 4-те чифта джанти които имахме за ескотите ни бяха някъде с такова ЕТ) а бях взимал едни ляти 15" от Ескорт РС2000 с ЕТ44 и исках да ги зложа на 405-цата на наще (на пежата ЕТ-то е към 20-30).. ама ми трябваха поне 20мм. фланци и ги продадох
. Иначе ако не става джантата ще усетиш по самия спирачен апарат
... просто джантата няма да можеш да я сложиш на главината че ще упира в апарата, или ще жули в него
... ако не жули, тогава вече пробвай как ще пасват гумите.
П.П. Тези джанти от каква кола са та са с толкова голямо ЕТ
.

П.П. Тези джанти от каква кола са та са с толкова голямо ЕТ

- doctordre
- потребител
- Контакти:
еми отзад джантите с гумите пасват точно. пробвах ги и само там където е тръбата на ауспуха, опира в гумата но предполагам може да се направи (да се сложи друга тръба...). отпред също направих едно кръгче за проба, върви си но гумата опира в чашката на амортесьора (не знам как се нарича, там дето ляга долната част на пружината). тоест гумата е висока, за ширина забравих точно да погледна, но май и там леко опира защото прахта от амортесьора беше изтъркана на едно място... сега търся други гуми да пробвам защото не ми се ще да ги продавам или пък да слагам фланциgmivanko написа:Значи до колкото съм забелязал, на фордовете ЕТ-то е някъде към 40-45 (и 4-те чифта джанти които имахме за ескотите ни бяха някъде с такова ЕТ) а бях взимал едни ляти 15" от Ескорт РС2000 с ЕТ44 и исках да ги зложа на 405-цата на наще (на пежата ЕТ-то е към 20-30).. ама ми трябваха поне 20мм. фланци и ги продадох. Иначе ако не става джантата ще усетиш по самия спирачен апарат
... просто джантата няма да можеш да я сложиш на главината че ще упира в апарата, или ще жули в него
... ако не жули, тогава вече пробвай как ще пасват гумите.
П.П. Тези джанти от каква кола са та са с толкова голямо ЕТ.

джантите иначе са от фокус, взех ги от форума