*бати нещастниците ги има
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
*бати нещастниците ги има
Снощи бащата си идва видимо ядосан.. а кВо било .. някъв иГиот му счупил огледалото на полото и си тръгнал.. *бати тъпото огледало е 20 лева.. какви мизерници има братче..
- Zi
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2005, 00:33
- Модел на автомобила: Nissan 100nx
- Контакти:
На мен преди година ми се случва нещо подобно братле, гадна работа си е. Някви мърляци към 3-4 часа сутринта, явно са се прибирали от дискотека, мотика пияни, няма кво да прават по улиците и решили е така за мизерията да ми откъртат огледалото и да нарежат гюрука на комшията. Да видиш посред нощ тогава как се излиза на вънка на студа, по боксерки въоръжен с тръба в ръката.

Кучетата си лаят, Форда си върви!!!
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Съжалявам, ама аз вече няма да спра ако чукна някой. |Вече си патих от такъв. С цел да оправим работата, ичаках собственика, и то като дойде една жена, като взе да се обажда полиции, застрахователи. Глобата ми беше повече от колкото щеше да й излезе ремонта. И то да кажеш някоя хубава кола, а то едно рено клио 93-94 набор. Поражението беше пукната броня, и леко хлътнал на едно място багажник. А можех да си замина и никой нищо нямаше да види.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- Adult_X
- потребител
- Регистриран: 19 юни 2007, 11:22
- Модел на автомобила: Puma 1.4i 16V 66/90
Mitsubishi Pajero 2.5 TDI - Местоположение: Sliven
аз затова на моята съм и направил каско и общо взето не ми дреме кой каквото иска това да и прави...само гумите да не ми режат че тях каското не ги покрива 
иначе преди месец брат ми като е карал колата неможал да вземе някакъв завои и така хубаво събрал бронята чрез бордюра и вчера ходих...цъкнаха ме и след 1-2 седмици ще ми приспаднат от вноските които ми остават щетата...а ако надхвърля вноските ми даже и ще ми върнат

иначе преди месец брат ми като е карал колата неможал да вземе някакъв завои и така хубаво събрал бронята чрез бордюра и вчера ходих...цъкнаха ме и след 1-2 седмици ще ми приспаднат от вноските които ми остават щетата...а ако надхвърля вноските ми даже и ще ми върнат

- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
@ewgeny
всяка кола е хубава след като я имаш. и никак няма да ти е приятно да и се случи нещо. теб ако някой те удари (да не ти се слува) ще направиш същото ще се обадиш където трябва.
и мен ме удариха преди време. и той не спря а изчезнал. но след като го открих кой е почна да обяснява как щял да ме намери. а уж нищо не бил усетил. ако е имал желание да е оставил начин за контакт.
резултата е след няколко месечно често обаждане по телефона възстанови ми разходите за ремонта, но в моята кола капе сега, защото нямаше врати в цвета на автомобила а на бояджии се чака след това с месеци.... и то щото някой не е внимавал.
законите са равни за всички, или поне така е идеята
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=6406
всяка кола е хубава след като я имаш. и никак няма да ти е приятно да и се случи нещо. теб ако някой те удари (да не ти се слува) ще направиш същото ще се обадиш където трябва.
и мен ме удариха преди време. и той не спря а изчезнал. но след като го открих кой е почна да обяснява как щял да ме намери. а уж нищо не бил усетил. ако е имал желание да е оставил начин за контакт.
резултата е след няколко месечно често обаждане по телефона възстанови ми разходите за ремонта, но в моята кола капе сега, защото нямаше врати в цвета на автомобила а на бояджии се чака след това с месеци.... и то щото някой не е внимавал.

- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
МИ яд ме е постоянн на този манталитет.. Като немогат да карат защо се качват.. случва се знам.. ама нямате си представа за колко широка улица става въпрос.. по която няма каквото и да е интензивно движение плюс това баща ми е паркирал на не повече от 20 см от бордюра.. той вига така паркира.. има над милион и 500к. зад волана.. просто адски опитен водач си е..
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Да бе, и за кво трябваше да ми пишат акт, да ми вземат точки? Щото тъпата п*тка искаше да спечели от каското, хич не и беше за колата, аз 50 пъти и повторих да каже колко пари иска и ще и дам, или поне да напишем двустранен протокол, и да й дам пари отгоре и аз просто за да не ми вземат точки, обаче неееее, тъпо и упорито. Просто тя мислеше че като има каско и ще й дадт милиони за тези незначителни щети. Това става преди 4 години и още ме е яд.licho написа:@ewgeny
![]()
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
По-тъпото е че премахнаха двустранните протоколи, а като дойде КАТ виновния гърми с минимум 100лв, а щетата може да е по-малка. По този начин застрахователите избягват от отговорност, като неофициално принуждават водачите да се разбират помежду си за малки щети които въпреки всичко се покриват от ГО.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
На това се казва БАЛКАНСКИ манталитет, затова и все ще си мрънкаме, че сме зле, затова и не намаляват ПТП-та. Дори и видимо щетата да е една драскотина от удара може да са се повредили много повече неща, които на пръв поглед да не се виждат и какво, ако дадеш 50 лв за боя, ако трябва да се сменя цялата част, тогава кой ще покрие щетата?ewgeny написа:Съжалявам, ама аз вече няма да спра ако чукна някой. |Вече си патих от такъв.
А и няма значение, дали колата е стара.
FORD - Feel the difference.
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Поли, с ръка на сърцето ми напиши мнението си тук! Не преигравай!
Представи си че чукваш бронята на Лада, докато паркираш на улица, която е лунен пеизаж. Пада пластмасовата капачка на ръба на бронята, ако я знаеш. Аз си надирам бронята малко, пука ми! Собственикът е див 70 годишен чичо. Той много знае двустранни петстранни протоколи. Частта му струва 5лв (потвърдено). Ладата е лееекичко очукана, бронята е подпирала 10ки стени. Металът е деформиран вече, облягаш се на него и потъва. Колата му не мърда от улицата с месеци.
Такааа сега викам зелените човечета. Аз съм виновен. Отнасям акт по член ненамсикойси. Каското на мен кво да ми покрие... 2 седмици каране без задна броня, докато я намацат с баданарката, че не ги кефи много Ориона (след 2 месеца почва да се люспи боята) и цветовете почти съвпадат!
Ти ще си оставиш ли телефона в тази ситуация? От опит знам, че той не иска да му дам 20лв да си купи нова броня! Как би постъпила?
Според твоите разбирания, какви други щети са нанесени на това соц-возило, което няма значение дали е старо? Тук не говорим да нагъна колата на някой в движение! Това ПТП ли се води или щета на паркинг, според твоите разбирания? Ако има каско ще му я покрият смятам знаеш! На мен ми покриха тухла, паднала на тавана ми!
Представи си че чукваш бронята на Лада, докато паркираш на улица, която е лунен пеизаж. Пада пластмасовата капачка на ръба на бронята, ако я знаеш. Аз си надирам бронята малко, пука ми! Собственикът е див 70 годишен чичо. Той много знае двустранни петстранни протоколи. Частта му струва 5лв (потвърдено). Ладата е лееекичко очукана, бронята е подпирала 10ки стени. Металът е деформиран вече, облягаш се на него и потъва. Колата му не мърда от улицата с месеци.
Такааа сега викам зелените човечета. Аз съм виновен. Отнасям акт по член ненамсикойси. Каското на мен кво да ми покрие... 2 седмици каране без задна броня, докато я намацат с баданарката, че не ги кефи много Ориона (след 2 месеца почва да се люспи боята) и цветовете почти съвпадат!
Ти ще си оставиш ли телефона в тази ситуация? От опит знам, че той не иска да му дам 20лв да си купи нова броня! Как би постъпила?
Според твоите разбирания, какви други щети са нанесени на това соц-возило, което няма значение дали е старо? Тук не говорим да нагъна колата на някой в движение! Това ПТП ли се води или щета на паркинг, според твоите разбирания? Ако има каско ще му я покрият смятам знаеш! На мен ми покриха тухла, паднала на тавана ми!

- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
...
Миналата година, излизам от паркинга пред дома си но напреки имаше спряла Жигула. Чукнах леко задната дясна врата с моята броня и тенекията й хлътна. Намерих чичката на автомобила /съсед бил, дет всички от входа го мразят!/, викам докарай я отзад в гаража само ще я натиснем и тенекията ще се върне братно ... няма такова нещо, иска нова врата човека или щял да вика полиция /провери в магазина 95 лева била/ ... викам никви 95 лева, оправяй се сам па ако щеш и ченгета викай.
Съгласи се накрая да я занесем на майстор. Оправи я за ден и я пръсна /цвета един кафяво-лайнян такъв
/ Взе 25 лева и работата готова.
Съгласи се накрая да я занесем на майстор. Оправи я за ден и я пръсна /цвета един кафяво-лайнян такъв

Е ли правото право?