Доказване на малък разход - СЪСТЕЗАНИЕ :)

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Status: Извън линия

Мнение от cocoff » 04 окт 2007, 21:27

Ако не съм дежурен с удоволствие ще дойда :)
Такова шоу не е за изпускане.
За моята 10 годишна кола НИКОГА и НИКЪДЕ не съм казвал, че е икономична, а да я сравнявам с новата на Polly...не съм и помислял.
Твърдя, че 4.1 извънградско и под 8 в лудницата са нереални, респ. невъзможни.
И те така :)
П.П. Знам, че много от вас ще настръхнат, но аз бих направил друго.
Вместо да си мерим пuшкuте по пътищата на Родината, взимаме 5 стека минерална вода и 5 кашона кроасани(примерно) и пред палатковия лагер на даскалите.
Не би било зле някой вестник да напише:

КЛУБ ФОРД ПОДКРЕПЯ СПРАВЕДЛИВИЯ ПРОТЕСТ НА УЧИТЕЛИТЕ

(Псувните на лична, моля) :)

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Мнение от vlad » 04 окт 2007, 21:55

Аз мислех да се натисна да платя кафето, ма нейсе ще го пия на аванта. За идеята и аз ще дойда, само кажете ден два по-рано. :lol:

За протеста на учителите подкрепям идеята на cocoff да изкажем позиция, ако има такава от името на клуба. Лично ги подкрепям напълно.

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 04 окт 2007, 22:15

Най-смисленото в цялата тема е последното мнение на cocoff, което подкрепям, а именно да се подкрепи протеста на учителите.

Но това не означава, че съм се отказала от предизвикателството. Както не веднъж писах приемам предизвикателството при следните условия:
1. Аз да определя вида на бензина; часа, датата и мястото на срещата, като крайната цел е доказване на ИЗВЪНГРАДСКИ разход;
2. Участници в състезанието да са тези, който го предизвикаха, т.е. аз и cocoff. НЕ приемам намесата на трети лица явяващи се в качеството на "секунданти", както и не приемам трети лица, нямащи нищо общо със спора да определят правила.
С една дума НЕ приемам участието на трети лица в спор между мен и някой друг / за справка, при личен разговор/.
3.Всички останали детайли по "състезанието" моля да продължат в личен разговор. В тази тема по въпроса със "състезанието" няма да пиша повече, защото се напълни с мнения, отклоняващи се от темата, а именно нарушение на т. 4 от Препоръчителните правила.
4.Считам, че в тази тема има мнения, нарушаващи добрия тон и изразяващи неуважение към участници във форума, а именно нарушение на т.6 от Препоръчителните правила, за което считам, че е редно администраторите да вземат отношение.

Поздрави
:lol:
FORD - Feel the difference.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 04 окт 2007, 22:40

Polly,
Прекалено много условия поставяш, което е най-малкото нескромно.
Ако знаеш колко слабо ме интересува разхода на колата ти ще се обидиш...
А след тия точки дето ги изпонацитира, изгубих и желание ...
Достатъчно параграфи и точки си имаме в реалния живот, че да им робуваме и тук, във виртуалния свят, създаден предимно за развлечения.
Признавам те за победител :)
П Р И З Н А В А А А М:
Polly ме победи !!!

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 04 окт 2007, 23:03

Не мисля, че спора трябва да се реши само от поли и кокоф. Най-малкото това не се явява спор, а оспорване на твърдение за нисък разход. Поли твърди, че има 4.1/100, други не и вярват. Поли заявява, че ще го докаже. ОК! Много смело, адмирации, но дотук свършват условията (в смисъл невероятни усложняважи и утежняващи осъществяването на доказването такива). След като някой заявява публично свое твърдение и държи да го докаже - отпада изискването за лични уговорки и неучастие на трети лица.
Така, че - методите вече са уточнени! Часа би трябвало да е нормален, за да може всеки, който не вярва да се убеди. А и да има време да стигне до София, защото може да има желаещи да наблюдават събитието и от Бургас примерно.
Какви лични, какви само еди кой си?
Поли, моля те, покажи ни как става този номер! Предай ни един урок по икономично каране!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 04 окт 2007, 23:10

Polly, Лъчо искаше да направи шоу за повече души.
В състезанието да участват повече хора които могат да си позвлят да напълнят догоре и покрай тях и сейрджий :)
В крайна сметка ти ще загубиш изгореното гориво повреме на "доказването".
И кво като изгори 4.2 ? :) Лъчо, Кефи и cocoff ще са победители в един словесен спор и ще си направите шоуто щом можете да си го позволите.
Николов като намеси Юли и Любо:
Аз се чудя при cocoff дали ще могат да се качат Demiro, Chains и Borko 30 ?! :shock:
:D :P
Ей тва вече би ми било забавно :)

нИ сЪ отмятай ми се отпусни и си направете шоуто! :)

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 04 окт 2007, 23:20

Polly написа:.......................
Но това не означава, че съм се отказала от предизвикателството. ....................
*0028*
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
Gate
потребител
потребител
Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I;

Мнение от Gate » 05 окт 2007, 00:14

la4o написа:В крайна сметка аз ще съм на Шел Младост в 4:45 на 12ти ли 13ти, както определи Поли... ще се возя след нея колкото и докадето иска. Аз ще сипя бензина в колата и, като ще очаквам в случай на "загуба" да ми бъдат възстановени средствата.

Освен това, още докато говорехме аз казах, че залагам 50 лв. не се отмятам от думите си. Продължават да са заложени - който иска може да ми отговори със залог.

Понеже определяме правила, нека и аз си кажа моите изисквания...

Искам изминатото разстояние да се отчита от двете коли + специално взетия за целта GPS, за изминато разстояние се приема средноаретметично от трите. Сипваме на една и съща бензиностанция и колонка. Сипваме докато се види бензин в гърловината, после пълним пак до горе.

Начин на каране, какво вози и какво не, не ме интересува. Важното е колата да се движи на собствен ход.

Аз няма да засичам разход тъй като по това време на "деня" ще съм заспал, кисел и едва ли ще ми се кара внимателно и по правилата за евтино шофиране... по тази причина каня компания, колкото колата ми може да побере (иначе вероятно ще спя през по-голямата част от прехода :D). Освен това ще се радвам да има и някой който да удостовери резултатите за да се избегнат спорове :)

Кафето от мен...

...и закуските :D

P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".

P.S.S cocoff ще се радвам да се включиш в състезанието :)
1. ще ми е приятно да се запознаем
2. ще можеш да покажеш майсторство и по-нисък разход от Поли, дори и да не е под 4,1
3. ще има масовка и цялата работа ще придобие мааааааалко смисъл :)
Oбаждай се брат с тебе съм!Ще се хвана и аз с някой на бас за разход3.8-4л/100:lol: да ми напълни някой балама резервоарчето :lol:

Потребителски аватар
Svetlix
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
Контакти:

Мнение от Svetlix » 05 окт 2007, 08:37

la4o написа:P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".
Позволявам си да го оспоря това .. ;) Всяка кола може да даде отклонение в разхода между 5-7%. Аз си засичам всяко зареждане и забелязам, че при едни и същи маршрути доста често има отклонение от 0.2-0.3 л. Дискутирал съм темата и с бащами и той твърди, че при Пасатора му също го има този момент. Така, че аз смятам, че и 4.4/100 да даде Поли пак ще е победител :idea:

ПС: Далаче сте ми и точно този уикенд имам планове иначе за нищо на света нямаше да изпусна това шоу 8)
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 05 окт 2007, 10:29

Ако ще е състезание трябва да участват повече от два автомобила и да спечели този с най-нисък разход.
Ако участват само 2 автомобила и се доказва 4.1 разход - това вече е облог и занимаването на аудиторията е излишно. :roll:

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 05 окт 2007, 18:21

Svetlix написа:
la4o написа:P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".
Позволявам си да го оспоря това .. ;) Всяка кола може да даде отклонение в разхода между 5-7%. Аз си засичам всяко зареждане и забелязам, че при едни и същи маршрути доста често има отклонение от 0.2-0.3 л. Дискутирал съм темата и с бащами и той твърди, че при Пасатора му също го има този момент. Така, че аз смятам, че и 4.4/100 да даде Поли пак ще е победител :idea:

ПС: Далаче сте ми и точно този уикенд имам планове иначе за нищо на света нямаше да изпусна това шоу 8)
Аз ви го обясних това,но явно никой не обърна внимание на написаното от мен по-назад в темата.В предвид ранният час на първоначално зареждане,определено може да се постигне въпросното горене.И то не заради това,че реално ще изгори толкова/те такъв автомобил нема/,а заради разликата в плътността на горивото,когато отидете да заредите вторият път.Не дай си боже вместо да се покачат температурите към обяд,да се развали времето.Тогава разхода ще е към 6-7/100 :wink:
Паци,не се качвам при никого,когато не карам/много рядко/,пък и не ми се бие път до Софето,мързи ме нещо,а и не съм в настроение да троша чужди седалки тея дни :lol: :lol: :wink:
Изображение

Потребителски аватар
ravenman
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2007, 15:58
Модел на автомобила: .....
Контакти:

Мнение от ravenman » 05 окт 2007, 20:02

Малко извън темата,но ще си кажа....
Съгласен съм с DMX_a - на празен резервоар да ссе сипе примерно 10 литра и да се кара докато изгасне.Аз моята фордюха така я засякох - с тубичка :)
А що се отнася до ранното ставане - това ми е всекидневие :)
Когато дойде краят,винаги се сещаме за началото!
Когато всичко отиде подяволите.....не отивай и ти!
Изображение

Потребителски аватар
mimonti
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2007, 21:35
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1 97г,golf 3 1.9d,фиеста 1.3 93, МЕРЦЕДЕС C 220 CDI,Audi 2.8 V6 klima

Мнение от mimonti » 05 окт 2007, 20:03

може ли и коли на газ да участват

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 06 окт 2007, 16:01

....
1. До угасване не е хич, ама хич препоръчително - чао на бензинова помпа >200лв.
2. Днес се зачетох в Auto Bild...има класация на най-икономичните автомобили. Понеже е доста....
В клас Мини най-икономичният бензинов автомобил е Тойота Айго 1.0, 68к.с и разход 4.6. В Топ10 е на 8 (осмо) място. Пред него всичко е дизели. Следват Пежо 107 и Ситроен С1 с абсолютно същите показатели, ама и двигателите, и шасито им са едно и също...

В клас Компактни най-икономичен бензин е Хонда Сивик 1.3 VTEC s 95 коня и разход 4.6. Всъщност в Топ10 това е единствения бензинов автомобил

.......

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 08 окт 2007, 09:19

и кво стана накрая???? :-SS: =D>: #-o:

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 08 окт 2007, 12:57

Да кажа аз до какъв извод съм стигнал. В една колона наи-малко гори колата която води(естествено ако са еднакви коли) Винаги има видимост и може да преци кога да ускори и кога да намали,следващите трябва да доускоряват ида догонват.

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 13 окт 2007, 10:35

В крайна сметка ще има ли състезание днес или утре или пак всичко беше 3 страници празни приказки :lol:

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 13 окт 2007, 14:09

Polly написа:2. Участници в състезанието да са тези, който го предизвикаха, т.е. аз и cocoff. НЕ приемам намесата на трети лица явяващи се в качеството на "секунданти", както и не приемам трети лица, нямащи нищо общо със спора да определят правила.
Аз бях готов да тръгвам, но от тези думи разбрах, че няма да тръгвам :) въпреки, че лично се уговорихме за това "състезание" :)

За мен спора е разрешен - не е възможен този разход :)

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 13 окт 2007, 17:48

la4o Това, за което се уговорихме лично беше да пуснеш темата, а след като ти писах в icq коя дата ми е по-удобна, ти не потвърди, а се зае пишейки във форума да определяш правила, затова и прецених, че:
Polly написа:3.Всички останали детайли по "състезанието" моля да продължат в личен разговор. В тази тема по въпроса със "състезанието" няма да пиша повече, защото се напълни с мнения, отклоняващи се от темата, [нарушаващи добрия тон и изразяващи неуважение към участници във форума, а именно нарушение на т.6 от Препоръчителните правила, за което считам, че е редно администраторите да вземат отношение.
petkoff_pl Аз държа на думата си и продължавам да седя зад написаното от мен.
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 13 окт 2007, 20:36

няма да говоря повече в тази тема.

Прочети си лога от ICQ и ако след това пак си на мнение, че сме се разбирали само да пусна темата във форума ще е смешно...

само ще ти припомня, че разговора м/у нас започна с "Ако ще се облагаме за разхода, да уговорим кога", а последното изречение е "Вечерта ще преценя коя дата ми е по-удобно 13 или 14 и утре ще ти кажа за да се доуточним"... и двете са написани от теб...

определям цялата тема и спора, като празни приказки и увъртане... аз си застанах зад думите, продължавам да стоя зад тях и не съм се отмятал!

П.С Ако по някаква причина нямаш лога от разговора ни, пиши ми. Ще ти го пратя.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”