Доказване на малък разход - СЪСТЕЗАНИЕ :)
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
- Status: Извън линия
Ако не съм дежурен с удоволствие ще дойда
Такова шоу не е за изпускане.
За моята 10 годишна кола НИКОГА и НИКЪДЕ не съм казвал, че е икономична, а да я сравнявам с новата на Polly...не съм и помислял.
Твърдя, че 4.1 извънградско и под 8 в лудницата са нереални, респ. невъзможни.
И те така
П.П. Знам, че много от вас ще настръхнат, но аз бих направил друго.
Вместо да си мерим пuшкuте по пътищата на Родината, взимаме 5 стека минерална вода и 5 кашона кроасани(примерно) и пред палатковия лагер на даскалите.
Не би било зле някой вестник да напише:
КЛУБ ФОРД ПОДКРЕПЯ СПРАВЕДЛИВИЯ ПРОТЕСТ НА УЧИТЕЛИТЕ
(Псувните на лична, моля)

Такова шоу не е за изпускане.
За моята 10 годишна кола НИКОГА и НИКЪДЕ не съм казвал, че е икономична, а да я сравнявам с новата на Polly...не съм и помислял.
Твърдя, че 4.1 извънградско и под 8 в лудницата са нереални, респ. невъзможни.
И те така

П.П. Знам, че много от вас ще настръхнат, но аз бих направил друго.
Вместо да си мерим пuшкuте по пътищата на Родината, взимаме 5 стека минерална вода и 5 кашона кроасани(примерно) и пред палатковия лагер на даскалите.
Не би било зле някой вестник да напише:
КЛУБ ФОРД ПОДКРЕПЯ СПРАВЕДЛИВИЯ ПРОТЕСТ НА УЧИТЕЛИТЕ
(Псувните на лична, моля)

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Най-смисленото в цялата тема е последното мнение на cocoff, което подкрепям, а именно да се подкрепи протеста на учителите.
Но това не означава, че съм се отказала от предизвикателството. Както не веднъж писах приемам предизвикателството при следните условия:
1. Аз да определя вида на бензина; часа, датата и мястото на срещата, като крайната цел е доказване на ИЗВЪНГРАДСКИ разход;
2. Участници в състезанието да са тези, който го предизвикаха, т.е. аз и cocoff. НЕ приемам намесата на трети лица явяващи се в качеството на "секунданти", както и не приемам трети лица, нямащи нищо общо със спора да определят правила.
С една дума НЕ приемам участието на трети лица в спор между мен и някой друг / за справка, при личен разговор/.
3.Всички останали детайли по "състезанието" моля да продължат в личен разговор. В тази тема по въпроса със "състезанието" няма да пиша повече, защото се напълни с мнения, отклоняващи се от темата, а именно нарушение на т. 4 от Препоръчителните правила.
4.Считам, че в тази тема има мнения, нарушаващи добрия тон и изразяващи неуважение към участници във форума, а именно нарушение на т.6 от Препоръчителните правила, за което считам, че е редно администраторите да вземат отношение.
Поздрави

Но това не означава, че съм се отказала от предизвикателството. Както не веднъж писах приемам предизвикателството при следните условия:
1. Аз да определя вида на бензина; часа, датата и мястото на срещата, като крайната цел е доказване на ИЗВЪНГРАДСКИ разход;
2. Участници в състезанието да са тези, който го предизвикаха, т.е. аз и cocoff. НЕ приемам намесата на трети лица явяващи се в качеството на "секунданти", както и не приемам трети лица, нямащи нищо общо със спора да определят правила.
С една дума НЕ приемам участието на трети лица в спор между мен и някой друг / за справка, при личен разговор/.
3.Всички останали детайли по "състезанието" моля да продължат в личен разговор. В тази тема по въпроса със "състезанието" няма да пиша повече, защото се напълни с мнения, отклоняващи се от темата, а именно нарушение на т. 4 от Препоръчителните правила.
4.Считам, че в тази тема има мнения, нарушаващи добрия тон и изразяващи неуважение към участници във форума, а именно нарушение на т.6 от Препоръчителните правила, за което считам, че е редно администраторите да вземат отношение.
Поздрави

FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Polly,
Прекалено много условия поставяш, което е най-малкото нескромно.
Ако знаеш колко слабо ме интересува разхода на колата ти ще се обидиш...
А след тия точки дето ги изпонацитира, изгубих и желание ...
Достатъчно параграфи и точки си имаме в реалния живот, че да им робуваме и тук, във виртуалния свят, създаден предимно за развлечения.
Признавам те за победител
П Р И З Н А В А А А М:
Polly ме победи !!!
Прекалено много условия поставяш, което е най-малкото нескромно.
Ако знаеш колко слабо ме интересува разхода на колата ти ще се обидиш...
А след тия точки дето ги изпонацитира, изгубих и желание ...
Достатъчно параграфи и точки си имаме в реалния живот, че да им робуваме и тук, във виртуалния свят, създаден предимно за развлечения.
Признавам те за победител

П Р И З Н А В А А А М:
Polly ме победи !!!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Не мисля, че спора трябва да се реши само от поли и кокоф. Най-малкото това не се явява спор, а оспорване на твърдение за нисък разход. Поли твърди, че има 4.1/100, други не и вярват. Поли заявява, че ще го докаже. ОК! Много смело, адмирации, но дотук свършват условията (в смисъл невероятни усложняважи и утежняващи осъществяването на доказването такива). След като някой заявява публично свое твърдение и държи да го докаже - отпада изискването за лични уговорки и неучастие на трети лица.
Така, че - методите вече са уточнени! Часа би трябвало да е нормален, за да може всеки, който не вярва да се убеди. А и да има време да стигне до София, защото може да има желаещи да наблюдават събитието и от Бургас примерно.
Какви лични, какви само еди кой си?
Поли, моля те, покажи ни как става този номер! Предай ни един урок по икономично каране!
Така, че - методите вече са уточнени! Часа би трябвало да е нормален, за да може всеки, който не вярва да се убеди. А и да има време да стигне до София, защото може да има желаещи да наблюдават събитието и от Бургас примерно.
Какви лични, какви само еди кой си?
Поли, моля те, покажи ни как става този номер! Предай ни един урок по икономично каране!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Polly, Лъчо искаше да направи шоу за повече души.
В състезанието да участват повече хора които могат да си позвлят да напълнят догоре и покрай тях и сейрджий
В крайна сметка ти ще загубиш изгореното гориво повреме на "доказването".
И кво като изгори 4.2 ?
Лъчо, Кефи и cocoff ще са победители в един словесен спор и ще си направите шоуто щом можете да си го позволите.
Николов като намеси Юли и Любо:
Аз се чудя при cocoff дали ще могат да се качат Demiro, Chains и Borko 30 ?!
Ей тва вече би ми било забавно
нИ сЪ отмятай ми се отпусни и си направете шоуто!
В състезанието да участват повече хора които могат да си позвлят да напълнят догоре и покрай тях и сейрджий

В крайна сметка ти ще загубиш изгореното гориво повреме на "доказването".
И кво като изгори 4.2 ?

Николов като намеси Юли и Любо:
Аз се чудя при cocoff дали ще могат да се качат Demiro, Chains и Borko 30 ?!

Ей тва вече би ми било забавно

нИ сЪ отмятай ми се отпусни и си направете шоуто!

- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Oбаждай се брат с тебе съм!Ще се хвана и аз с някой на бас за разход3.8-4л/100:lol: да ми напълни някой балама резервоарчетоla4o написа:В крайна сметка аз ще съм на Шел Младост в 4:45 на 12ти ли 13ти, както определи Поли... ще се возя след нея колкото и докадето иска. Аз ще сипя бензина в колата и, като ще очаквам в случай на "загуба" да ми бъдат възстановени средствата.
Освен това, още докато говорехме аз казах, че залагам 50 лв. не се отмятам от думите си. Продължават да са заложени - който иска може да ми отговори със залог.
Понеже определяме правила, нека и аз си кажа моите изисквания...
Искам изминатото разстояние да се отчита от двете коли + специално взетия за целта GPS, за изминато разстояние се приема средноаретметично от трите. Сипваме на една и съща бензиностанция и колонка. Сипваме докато се види бензин в гърловината, после пълним пак до горе.
Начин на каране, какво вози и какво не, не ме интересува. Важното е колата да се движи на собствен ход.
Аз няма да засичам разход тъй като по това време на "деня" ще съм заспал, кисел и едва ли ще ми се кара внимателно и по правилата за евтино шофиране... по тази причина каня компания, колкото колата ми може да побере (иначе вероятно ще спя през по-голямата част от прехода). Освен това ще се радвам да има и някой който да удостовери резултатите за да се избегнат спорове
Кафето от мен...
...и закуските
P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".
P.S.S cocoff ще се радвам да се включиш в състезанието
1. ще ми е приятно да се запознаем
2. ще можеш да покажеш майсторство и по-нисък разход от Поли, дори и да не е под 4,1
3. ще има масовка и цялата работа ще придобие мааааааалко смисъл

- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Позволявам си да го оспоря това ..la4o написа:P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".

ПС: Далаче сте ми и точно този уикенд имам планове иначе за нищо на света нямаше да изпусна това шоу

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Аз ви го обясних това,но явно никой не обърна внимание на написаното от мен по-назад в темата.В предвид ранният час на първоначално зареждане,определено може да се постигне въпросното горене.И то не заради това,че реално ще изгори толкова/те такъв автомобил нема/,а заради разликата в плътността на горивото,когато отидете да заредите вторият път.Не дай си боже вместо да се покачат температурите към обяд,да се развали времето.Тогава разхода ще е към 6-7/100Svetlix написа:Позволявам си да го оспоря това ..la4o написа:P.S Да добавя, че гоним резултат 4,100... Всякакъв друг резултат по-голям от посочената цифра ще приема като опровергаване на казаното и като моя "победа".Всяка кола може да даде отклонение в разхода между 5-7%. Аз си засичам всяко зареждане и забелязам, че при едни и същи маршрути доста често има отклонение от 0.2-0.3 л. Дискутирал съм темата и с бащами и той твърди, че при Пасатора му също го има този момент. Така, че аз смятам, че и 4.4/100 да даде Поли пак ще е победител
![]()
ПС: Далаче сте ми и точно този уикенд имам планове иначе за нищо на света нямаше да изпусна това шоу

Паци,не се качвам при никого,когато не карам/много рядко/,пък и не ми се бие път до Софето,мързи ме нещо,а и не съм в настроение да троша чужди седалки тея дни

- ravenman
- потребител
- Регистриран: 19 май 2007, 15:58
- Модел на автомобила: .....
- Контакти:
Малко извън темата,но ще си кажа....
Съгласен съм с DMX_a - на празен резервоар да ссе сипе примерно 10 литра и да се кара докато изгасне.Аз моята фордюха така я засякох - с тубичка
А що се отнася до ранното ставане - това ми е всекидневие
Съгласен съм с DMX_a - на празен резервоар да ссе сипе примерно 10 литра и да се кара докато изгасне.Аз моята фордюха така я засякох - с тубичка

А що се отнася до ранното ставане - това ми е всекидневие

Когато дойде краят,винаги се сещаме за началото!
Когато всичко отиде подяволите.....не отивай и ти!

Когато всичко отиде подяволите.....не отивай и ти!

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
....
1. До угасване не е хич, ама хич препоръчително - чао на бензинова помпа >200лв.
2. Днес се зачетох в Auto Bild...има класация на най-икономичните автомобили. Понеже е доста....
В клас Мини най-икономичният бензинов автомобил е Тойота Айго 1.0, 68к.с и разход 4.6. В Топ10 е на 8 (осмо) място. Пред него всичко е дизели. Следват Пежо 107 и Ситроен С1 с абсолютно същите показатели, ама и двигателите, и шасито им са едно и също...
В клас Компактни най-икономичен бензин е Хонда Сивик 1.3 VTEC s 95 коня и разход 4.6. Всъщност в Топ10 това е единствения бензинов автомобил
.......
1. До угасване не е хич, ама хич препоръчително - чао на бензинова помпа >200лв.
2. Днес се зачетох в Auto Bild...има класация на най-икономичните автомобили. Понеже е доста....
В клас Мини най-икономичният бензинов автомобил е Тойота Айго 1.0, 68к.с и разход 4.6. В Топ10 е на 8 (осмо) място. Пред него всичко е дизели. Следват Пежо 107 и Ситроен С1 с абсолютно същите показатели, ама и двигателите, и шасито им са едно и също...
В клас Компактни най-икономичен бензин е Хонда Сивик 1.3 VTEC s 95 коня и разход 4.6. Всъщност в Топ10 това е единствения бензинов автомобил
.......
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Аз бях готов да тръгвам, но от тези думи разбрах, че няма да тръгвамPolly написа:2. Участници в състезанието да са тези, който го предизвикаха, т.е. аз и cocoff. НЕ приемам намесата на трети лица явяващи се в качеството на "секунданти", както и не приемам трети лица, нямащи нищо общо със спора да определят правила.

За мен спора е разрешен - не е възможен този разход

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
la4o Това, за което се уговорихме лично беше да пуснеш темата, а след като ти писах в icq коя дата ми е по-удобна, ти не потвърди, а се зае пишейки във форума да определяш правила, затова и прецених, че:
petkoff_pl Аз държа на думата си и продължавам да седя зад написаното от мен.Polly написа:3.Всички останали детайли по "състезанието" моля да продължат в личен разговор. В тази тема по въпроса със "състезанието" няма да пиша повече, защото се напълни с мнения, отклоняващи се от темата, [нарушаващи добрия тон и изразяващи неуважение към участници във форума, а именно нарушение на т.6 от Препоръчителните правила, за което считам, че е редно администраторите да вземат отношение.
FORD - Feel the difference.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
няма да говоря повече в тази тема.
Прочети си лога от ICQ и ако след това пак си на мнение, че сме се разбирали само да пусна темата във форума ще е смешно...
само ще ти припомня, че разговора м/у нас започна с "Ако ще се облагаме за разхода, да уговорим кога", а последното изречение е "Вечерта ще преценя коя дата ми е по-удобно 13 или 14 и утре ще ти кажа за да се доуточним"... и двете са написани от теб...
определям цялата тема и спора, като празни приказки и увъртане... аз си застанах зад думите, продължавам да стоя зад тях и не съм се отмятал!
П.С Ако по някаква причина нямаш лога от разговора ни, пиши ми. Ще ти го пратя.
Прочети си лога от ICQ и ако след това пак си на мнение, че сме се разбирали само да пусна темата във форума ще е смешно...
само ще ти припомня, че разговора м/у нас започна с "Ако ще се облагаме за разхода, да уговорим кога", а последното изречение е "Вечерта ще преценя коя дата ми е по-удобно 13 или 14 и утре ще ти кажа за да се доуточним"... и двете са написани от теб...
определям цялата тема и спора, като празни приказки и увъртане... аз си застанах зад думите, продължавам да стоя зад тях и не съм се отмятал!
П.С Ако по някаква причина нямаш лога от разговора ни, пиши ми. Ще ти го пратя.