Странен теч на антифриз
- addition
- потребител

- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
- Status: Извън линия
Странен теч на антифриз
Здравейте, колеги!
Откъде би могъл да ми изтича антифризът когато и колкото си поиска?
Колата я паркирам в гараж преди Коледа, след 5 дни има оранжева локва зад дясната гума, премествам я на 30 метра до блока, на другия ден и там локва. Доливам около 5л вода и си записвам час за сервиз след 10 дни. През това време с големи студове припалвам на 2-3 дни и доливам по около 200-300мл на палене. Идва време за сервиз, товаря туби в багажника, за да мога да стигна дотам, и познайте - не губи и капка. След обстоен преглед и тест от майстора - много добър и много запознат с марката, няма и следа от предишен теч даже. Оттогава за 2 седмици съм долял около половин литър на 2-3 пъти.
Според мен само помпата може да е застанала в някакво определено положение като спирам и да тече така.
Focus C-Max 2.0 TDCI 2004.
Откъде би могъл да ми изтича антифризът когато и колкото си поиска?
Колата я паркирам в гараж преди Коледа, след 5 дни има оранжева локва зад дясната гума, премествам я на 30 метра до блока, на другия ден и там локва. Доливам около 5л вода и си записвам час за сервиз след 10 дни. През това време с големи студове припалвам на 2-3 дни и доливам по около 200-300мл на палене. Идва време за сервиз, товаря туби в багажника, за да мога да стигна дотам, и познайте - не губи и капка. След обстоен преглед и тест от майстора - много добър и много запознат с марката, няма и следа от предишен теч даже. Оттогава за 2 седмици съм долял около половин литър на 2-3 пъти.
Според мен само помпата може да е застанала в някакво определено положение като спирам и да тече така.
Focus C-Max 2.0 TDCI 2004.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Странен теч на антифриз
A oт кога не е сменяна водната помпа? По принцип не е невъзможно да е от нея подобно поведение, но ми се струва, че тръгне ли да тече веднъж, течът само ще се усилва. И няма начин да не остават следи при теч от водна помпа. Най-малкото ще е мокро по нея и под нея. Разширителния съд гледал ли си го? Той е склонен при сцепване да се държи по подобен начин.
Знам всички вицове за Форд 
- addition
- потребител

- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
Следите може да са изсъхнали, големият теч беше 10-тина дни преди да ида на майстор.
А иначе ремъците са за смяна и силно се надявам като се смени и помпата с тях да спре и теча. Затова реших да събера мнения ако не спре какво друго може да е.
А иначе ремъците са за смяна и силно се надявам като се смени и помпата с тях да спре и теча. Затова реших да събера мнения ако не спре какво друго може да е.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Ми то реално може да тече отвсякъде, откъдето минава охладителната течност. Не знам този двигател дали има охладител на маслото, какъвто имат TDDI версиите. На дъщеря ми дръгела преди години протече от този охладител докато беше в Хърватия. Оправиха го там приятели, ама докато разберат какво се е прецакало... Щото е заврян отзад и отдолу на двигателя, по спомен. А имаше и кора под него. Година - две преди това протече помпата. Трябваше да разглобя половината кош за да разбера откъде точно тече. Надявах се да се е цепнал някой маркуч, ама не би 
Знам всички вицове за Форд