Ford Galaxy бучене при скорост над 50

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
dido_06
потребител
потребител
Регистриран: 04 юли 2012, 17:08
Модел на автомобила: Ford Galaxy (WGR) 2.0i LPG 1997г.
Status: Извън линия

Ford Galaxy бучене при скорост над 50

Мнение от dido_06 » 07 фев 2016, 22:04

Здравейте. Имам проблем с желязното галакси. Колата попринцип е на баща ми и рядко я карам, но има нещо, което ме дразни изключително много. При скорост над 50 км/ч. има едно бучене, като при около 90-100 км/ч. не може да се говори нормално в колата. Бученето го има когато колата е на скорост и когато е на свободна, като мисля, че това изключва кутията да е проблема. Не са гуми или джанти, понеже бучи със зимните и летните, като и джантите са различни. Колата е 97 г. 2.0 116 коня бензин. Кутията е сменяна преди години, понеже старата нянаше 2ра.

Като изключим бученето, ме интересува може ли да са сложили кутия с по-къси скорости, понеже имам спомени, че със старата вдигаше без проблеми 170-180, а сега на 130-140 имам чувството, че излитам, понеже е в много високи обороти и едва ли може да вдигне повече от 150... Не че се правя на състезател като искам да вдигна 180, но на магистралата е ужас, а и май бута масло с тия високи обороти.

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Re: Ford Galaxy бучене при скорост над 50

Мнение от OgiDogi » 08 фев 2016, 07:21

Провери лагерите на колелата и висящия лагер на дясната полуоска.
Най-лесно става с вдигане на подемник, някой да запали и да ускори колелата до нужните обороти, а друг да локализира бученето.
Изображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

Потребителски аватар
slavei2003
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2012, 12:06
Модел на автомобила: FORD GALAXY 2.3 16V 146кс. 1999г. LPG FOBOS 2 OPEL VECTRA X16SZ LPG 1995г.

Мнение от slavei2003 » 08 фев 2016, 10:17

Ако бученето прилича на излитане на самолет е лагер на главина.Кутията от какво е? MTX75...........

dido_06
потребител
потребител

Мнение от dido_06 » 08 фев 2016, 20:15

Идея си нямам от какво е кутията, нямах книжка още като я сменяха. Обаче забелязах нещо, при завиване на дясно, бученето изчезва. Пробвах при скорост 80 км/ч на свободна на зиг заг и на свиване волана на дясно, бученето изчезва, става приятно тихо в купето. Може ли колата да се нуждае само от реглаж? Мисля, че не е правен такъв, дали яде гуми не знам, понеже е с чисто нови. Иначе волана си е изправен. Не съм ходил по майстори, все пак колата е на доизживяване.

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07

Мнение от OgiDogi » 08 фев 2016, 21:20

dido_06 написа:Идея си нямам от какво е кутията, нямах книжка още като я сменяха. Обаче забелязах нещо, при завиване на дясно, бученето изчезва. Пробвах при скорост 80 км/ч на свободна на зиг заг и на свиване волана на дясно, бученето изчезва, става приятно тихо в купето. Може ли колата да се нуждае само от реглаж? Мисля, че не е правен такъв, дали яде гуми не знам, понеже е с чисто нови. Иначе волана си е изправен. Не съм ходил по майстори, все пак колата е на доизживяване.
Щях да ти предлагам зиг-заг, ама щом си го направил, при дадената информация диагнозата е разбит десен колесен лагер.
Изображение
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

dido_06
потребител
потребител

Мнение от dido_06 » 08 фев 2016, 21:45

OgiDogi написа:
dido_06 написа:Идея си нямам от какво е кутията, нямах книжка още като я сменяха. Обаче забелязах нещо, при завиване на дясно, бученето изчезва. Пробвах при скорост 80 км/ч на свободна на зиг заг и на свиване волана на дясно, бученето изчезва, става приятно тихо в купето. Може ли колата да се нуждае само от реглаж? Мисля, че не е правен такъв, дали яде гуми не знам, понеже е с чисто нови. Иначе волана си е изправен. Не съм ходил по майстори, все пак колата е на доизживяване.
Щях да ти предлагам зиг-заг, ама щом си го направил, при дадената информация диагнозата е разбит десен колесен лагер.
Благодаря, колега. Ще видя, кога ще я водя на ремонт.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 08 фев 2016, 23:20

Малко не е препоръчително да ходиш на майстор с готови диагностики през нета на хвърлен боб.
Ще ти смени каквото си му казал и ако остане проблема на кой ще се сърдиш?
Намери си свесен сервиз.
Ако се оправяш сам е друго

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител

Мнение от OgiDogi » 09 фев 2016, 06:33

paci написа:Малко не е препоръчително да ходиш на майстор с готови диагностики през нета на хвърлен боб.
Ще ти смени каквото си му казал и ако остане проблема на кой ще се сърдиш?
Намери си свесен сервиз.
Ако се оправяш сам е друго
Отива при майстора и за по-сигурно прави, каквото съм го посъветвал по-нагоре :)
Освен това, не съм му казал кой десен лагер е проблемен - преден или заден, и двата ли ще сменя?
Изображение
ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ

dido_06
потребител
потребител

Мнение от dido_06 » 09 фев 2016, 11:37

Е няма как да отида и да кажа смени това, че е счупено :D първо ще погледне колата да даде мнение какво и има и така.

dido_06
потребител
потребител

Мнение от dido_06 » 19 фев 2016, 17:03

Благодаря на всички! Оказа се лагер главина. Майстора като го свали, му се разпадна стария в ръцете. Сега всичко е на 6.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”