Проблем скорости - Фокус МК1
-
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2015, 18:39
- Модел на автомобила: ---
- Status: Извън линия
Проблем скорости - Фокус МК1
Здравейте на всички! >:D<: Проблемът е голям и побъркващ с хиляда варианта и предположения. Да започваме, имам Фокус МК1 фейслифтовия, хечбек, 2003-та година, 1.6 16V, 100 к.с. Дойде време да сменям съединител, смених го, както и маслото на скоростите. Преди да го направя имах проблем и то рядко с включването на 3-та скорост, но по-скоро явно не бях свикнал още на скоростите, защото колата не я карам отдавна. След смяната, първият ден направо скоростната кутия все едно е чисто нова, скоростите влизаха с такава лекота, че да ти е кеф да караш, но след малко каране (да вметна нормално си карах, не съм напъвал колата), 2-ра скорост "изхърка", започнаха скоростите да забиват и да влизат адски трудно и то на моменти само, често в завой, когато превключвам или връщам 2-ра, е като застопорена тая втора, няма включване, все едно има нещо отпред, което пречи да влезе в каналчето, след малко раздвижване на лоста се оправя. При проверката на кутията, когато обслужвах колата, казаха, че няма нищо фатално. Сложих добавка към маслото - ефект имаше половин час и после същата работа. Смазвах механизъма вътре в колата, подобрение няма. Моля, помагайте! Има ли вариант, да е от жилото само или лостовия механизъм, дали не е от нещо друго, а да не са синхронизаторите, защото повечето казват, че са синхронизаторите. В покой се сменят перфектно, нямам никъде течове, спирачната течност е сменена и обезвъздушена, ако това има значение. Чух и за тампон на двигателя, не мисля, че имам проблем с това. Чакам съвети, защото понякога така забива, че неудобно прави шофирането. Преди смяната на съединителя и маслото не беше чак до такава степен зле. Само да кажа, че и новия съединител е проверен, и е изряден.