Ford focus mk1 18.tdci губи антифриз
-
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2014, 18:19
- Модел на автомобила: FORD FOCUS
- Status: Извън линия
Ford focus mk1 18.tdci губи антифриз
Колата губи антифриз закарах я на сервиз и откриха теч от един маркуч ,който отива в двигател от там течеше антифриз ,но проблем правеше скобата на малркуча и я смениха ,сега отново като оглеждам антифриза нивото отново му е паднало усещам я че го гори когато тръгна на дълго каране
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Ford focus mk1 18.tdci губи антифриз
Преди да си разглобиш мотора, отхвърли на 200% теч от маркучите. Най-вероятно не скобата е била проблемна а маркуча под нея е разкъсан.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Колега, не знам какво имаш в предвид под това, че го гори. Стария ми Фокус МК1 антифриза винаги стоеше на минимума. Пробвал съм да доливам, друг антифриз и т.н., няма оправия все отива на минимума колкото и да му сипеш. Интересното е, че под минимума не намаляваше, но и повече не държеше. Карах я така 4г. и не е имало проблем. Така че ако и твоя просто си стои на минимума, карай и не бой се.
П.С. не само на моя Фокус беше така
П.С. не само на моя Фокус беше така

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
И при моето Мондео е така, все на минимума си стои, колкото и да му сипвам.Dimitar Mihov написа:антифриза винаги стоеше на минимума. Пробвал съм да доливам, друг антифриз и т.н., няма оправия все отива на минимума колкото и да му сипеш.
Виж ако изчезва под минимума,- вече е проблем.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Колега ако го гори ще имаш бял пушек от ауспуха. Аз когато видя теч от снадка, вадя маркуча и по тръбата под ръба и почти винаги има нещо като котлен котлен камък. Почиствам с телена четка, след това оглеждам маркуча от вътре понякога и по него има образувания почиствам ако се наложи го подрязвам (АКО ПОЗВОЛЯВА). Ако не се вижда в огледалото за задно виждане бял пушек едва ли го гори колата.
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Тръбичката към масления охладител има навика да гние и е почти "невидима".
Свали кората и при запален двигател виж дали капе.
Свали кората и при запален двигател виж дали капе.
-
- потребител
- Регистриран: 21 авг 2014, 20:02
- Модел на автомобила: Ford Focus 2003 1.8 TDCi Zetec
форд фокус (така наречения МК1 макар още да не знам какво е мк1) 1.8ТДЦИ 2003 година.
Имах същия проблем с антифриза влезнахме в бокса-уплътнение на термостат 36лв труд+материал
сега пак започна да губи антифриз (не пуши,до колкото разбирам не го смесва с маслото защото не виздам да се е променил цвета)
и май май в Мото Пфое за пълна диагностика (дано поне "специалистите" от МП да ми кажат какво му има като цяло за всичко)

Имах същия проблем с антифриза влезнахме в бокса-уплътнение на термостат 36лв труд+материал
сега пак започна да губи антифриз (не пуши,до колкото разбирам не го смесва с маслото защото не виздам да се е променил цвета)
и май май в Мото Пфое за пълна диагностика (дано поне "специалистите" от МП да ми кажат какво му има като цяло за всичко)

- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
MK1 e генерацията на автомобила - тоест това е първият фокус. МК2 са следващият модел от 2004 до не знам коя и така нататък.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
И капачка сменях, за течове проверявах и след известно каране винаги остава между минимум и максимум.
Като разсъждавам върху работата на двигателя и охладителната система, си мисля, че разположението на капачката е виновно. При катерене на баир, двигателят загрява повече и се стига до момента на изпускане на налягане през клапана. Да, ама в този момент колата е с повдигната предница и течността в казанчето е в задния край - при капачката. Най-вероятно точно тогава системата изхвърля част от антифриза, защото при измито отвън казанче, винаги след време имам оцветяване в канала около капачката.
Като разсъждавам върху работата на двигателя и охладителната система, си мисля, че разположението на капачката е виновно. При катерене на баир, двигателят загрява повече и се стига до момента на изпускане на налягане през клапана. Да, ама в този момент колата е с повдигната предница и течността в казанчето е в задния край - при капачката. Най-вероятно точно тогава системата изхвърля част от антифриза, защото при измито отвън казанче, винаги след време имам оцветяване в канала около капачката.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
И при мен е абсолютно същото положение.OgiDogi написа: винаги след време имам оцветяване в канала около капачката.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО