проблем в двигателя на фокус ТДДИ 00
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2012, 00:52
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI 90hp
- Status: Извън линия
проблем в двигателя на фокус ТДДИ 00
Здравейте, карам фокус от близо 2 месеца 1.8 тдди 90коня , преди 2-3 седмици му смених консумативите , въздушен филтър , маслен , на климатика , ремък на ангренажа , пистов ремък вклиучително и ролките естествено. след смяната всичко си беше добре , след 2 дни нещо стана... когато я паля СТУДЕНА без значение дали е сутрин или следобед ремъка започва да пресвирва , след като загрее автомобила изчезва това пресвиркване а и тука наскоро забелязах когато колата се движи и вклиуча на свободна и започва да си вдига и смъква оборотите от 800 до 1000 , 1100 и се чува пак пресвиркване все едно ремъка прескача.... Правила ми го е 3-4 пъти до сега а си нямам и на идеа от какво може да е .. Ако някой има няква идеа моля споделете ..
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: проблем в двигателя на фокус ТДДИ 00
Колега проблема ти е в пистовият ремък,върни се там където са ти го слагали и да го опънат малко,стига само да е точен за твоя мотор де,че като ги знам какви майстори има може и по-голям ремък да са сложили и да не може да се опъне както трябва.Също и ролките пак да погледнат да не затяга леко някоя,нищо че са нови.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2012, 00:52
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI 90hp
Re: проблем в двигателя на фокус ТДДИ 00
като слагахме пистовия ремък се оказа че са ми продали малко по къс ремък, аз мисля че е от оптегача които оптяга ремъка, може да е почнал да заминава ..