скорости на фиеста 1.0 92г.
-
- потребител
- Регистриран: 12 мар 2012, 19:37
- Модел на автомобила: Форд фиеста 1992г.1.1. 55к.с.
- Status: Извън линия
скорости на фиеста 1.0 92г.
Здравейте,на всички.Нов съм във форума,и още не мога да се оправя,та ще ме извините ако темата не е за тук.Имам фиеста 92г. 1.0 карбуратор.Бедата се случи зимата в големите студове,колата нещя да запали и се опитахме да е бутнем,но има едно но.Тръгнахме да е бутаме прикюфка и спря и после скоростния лост няма шаване на никаде.Със зор успях да я исключа от скорост и я оставих да се постопли времето.Сега тръгнах да я правя,но имам малко въпроси.Разглобих колата и лостовете,оказа се,че са пипани веднъж.Още от начало бъркаше първа със задна.Та си мисля първо да сменя лостовете с целия механизъм и да пробвам дали ще се оправи ако не и кутия тогава да търся.
Въпросите са ми следните.Намерих лостове само,че са от 5 степенна кутия,ще станат ли или ще трябва и кутия с тях да купувам.Забравих да спомена моята е с 4 скорости.
И другия ми въпрос от каква друга фиеста стават със сигурност за да знам от кой модел да търся и морга в Пловдив за форд кадето да проверя.
Мерси предварително за инфото.
П.П аз съм фен на друга марка тази е старата ми кола сега маика ми е кара.
П.П.2Форумът е доста четлив и подреден,за което мога да похваля модераторите.
Въпросите са ми следните.Намерих лостове само,че са от 5 степенна кутия,ще станат ли или ще трябва и кутия с тях да купувам.Забравих да спомена моята е с 4 скорости.
И другия ми въпрос от каква друга фиеста стават със сигурност за да знам от кой модел да търся и морга в Пловдив за форд кадето да проверя.
Мерси предварително за инфото.
П.П аз съм фен на друга марка тази е старата ми кола сега маика ми е кара.
П.П.2Форумът е доста четлив и подреден,за което мога да похваля модераторите.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: скорости на фиеста 1.0 92г.
Искам да уточня, бъркането на първа и задна в какво се изразява, че вместо първа включваш на задна или се включват едновременно? Карал съм с 4 ст и включването на задна вместо първа е много неприятно, мисля че задна трябва да се включва с натискане на лоста надолу, но явно нещо в кутията под лоста се чупи и се включва без натискане. Няма оправия, лоста от петстепената мисля че няма да стане(там задна е на съвсем друго място). Много е учудващо 92г със 4ст кутия, има вероятност да е сменяна и затова лостовата система да е пипана. Намерил си лостова система, намери си и една 5ст кутия (става и от Ескорт 1.4 и 1.6 CVH), коли от този период има в изобилие по пунктвете за старо желязо и цена от 80-100лв е напълно реална. Ще останеш доволен, дори само от това, че задна няма да е до първа.
-
- потребител
когато се опитваш да включиш първа и бъркаше с задна.А ако взема 5 степенна кутия от фиеста дали ще трябва да сменям съединителя.шлиците на вала дали ще са същите.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Същите са.
-
- потребител
Много благодаря за бързия и компетентен отговор.Дали някои знае морга в пловдив за форд..,че доставката от друг град много пари ще дойде.