Проблем с автоматика на Фиеста 95'

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
zumjay
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2012, 09:18
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.3, 60к.с. , 1995г.
Status: Извън линия

Проблем с автоматика на Фиеста 95'

Мнение от zumjay » 08 фев 2012, 09:37

Здравейте на всички фенове на Форд!

От 1 седмица съм собственик на Фиеста 1.3 1995г., автоматик.Първите няколко дена колата беше перфектна, но изведнъж нещо стана със скоростната кутия.Докато карах нормално усетих странна миризма в купето на изгоряло.След малко като стигнах до нас и тръгнах да паркирам установих че R задната скорост не работи.Иначе колата продължава да си върви напълно нормално напред останалите скорости си работят, обаче без задна ... не става. Ходих само в един сервиз засега и ми казаха, че не е заледено жило. Според продавача скоростната кутия е купена от Германия, но не знам какъв тип е.

Всякакви мнения ще са ми полезни какъв може да е проблема и дали може да се оправи за нормална цена, защото колата е взета за 1100лв и ако ремонта доближава тая цена просто не си струва и съм прецакан тотално ... Благодаря предварително!

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Re: Проблем с автоматика на Фиеста 95'

Мнение от imarh » 08 фев 2012, 10:01

Първото нещо, което трябва да направиш е да провериш нивото на маслото в кутията. Това се прави само на запален двигател и загряла кола след като си я покарал във всички възможни позиции на лоста. Маслото трябва да е между мин и макс показанията на щеката, като ако има отклонения е по-добре да е под мин., вместо над макс. Маслото най-вероятно е ESPM-2C166-H / 3.6L (~40лв за литър в МФ). Трябва да е червеникаво, без мирис на загоряло.

Лично аз, бих сменил маслото във всички случаи.

zumjay
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2012, 09:18
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.3, 60к.с. , 1995г.

Re: Проблем с автоматика на Фиеста 95'

Мнение от zumjay » 12 фев 2012, 14:08

Здравейте.

Искам само да кажа, че от сервиза казаха, че се е счупил някакъв датчик за маслото на скоростната кутия и трябва да се смени, което все пак е добра новина иначе задната са я оправили явно от липсата на масло е отказала.Обаче каза човека, че докато сме я карали без масло (защото по думите му при счупването на тоя датчик маслото директно е изтичало) може да се е развалила цялата скоростна кутия, което е лошата новина, но ще видим като сменим датчика.Все пак ние колата сме я карали точно един ден след като стана проблема със задната за да я закараме до сервиза през околовръстното, той е в Дружба. Надявам се да сме имали късмет и да не се е прецакала кутията от 1 каране...

Това е засега до няколко дена като оправим датчика ще пиша да кажа какъв е крайния резултат.Стискайте палци да не се стига до нова кутия, защото не мисля че мога да си я позволя ...

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”