Проблеми при Фиеста 1,25 16В

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kurtika89
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2011, 18:34
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2000g.
Status: Извън линия

Проблеми при Фиеста 1,25 16В

Мнение от kurtika89 » 13 яну 2012, 00:18

Колеги от 2 месеца имам фиестичка 1,25 16В 2000г. Имам 3 проблема , и ако може да ми кажете от какво са , за да мога да си направя сметка дали са неотложни ремонтите или могат да се забавят или пък дали мога да ги отстраня с малко усилия без да ходя в сервиз :)
Проблем 1 : когато освободя от скорост за момент оборотите ми падат на 500 600 и после се връщат в нормалните 1000 и не всеки път се появява това , предполагам че проблема е в стъпковия мотор и му е нужно почистване
Проблем 2 : между 1900 и 2000 оборота се появява едно много гадно придърпване на автомобила и то при всички скорости и е много гадно при ускорение като сменяш и улучиш точно тази зона и си няма и на идея от какво е породен този проблем :(
ПРОБЛЕМ 3: този като цяло най-много ме притеснява когато натисна съединителя се чува за секунда едно тракане и после спира ,не се чува постоянно а само от време на време , и просто не ми се мисли ако се окаже проблема в скоростната кутия , защото и задната ми трудничко влиза :(

Мерси предварително , за отделеното време да прочетете и за съветит които бихте ми дали :)

Потребителски аватар
bmitev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)

Re: Проблеми при Фиеста 1,25 16В

Мнение от bmitev » 13 яну 2012, 09:59

Колега, честита фиеста! Със здраве и безаварийно каране.
По проблемите:
1/ оборотите само в движение ли играят или и като си спрял на място. Ако на място всичко е наред е нормално. В движение притока на въздух се влияе от скоростта на колата и поривите на насрещния вятър и двигателя е нормално да компенсира за да не загасне.
2/ ...може да е свързано с 1 провери дроселовата клапа да не е за почистване и смазване.
3/ прилича на лагер на скоростна кутия
Новини за коли под наем

kurtika89
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2011, 18:34
Модел на автомобила: Ford Fiesta 2000g.

Мнение от kurtika89 » 13 яну 2012, 13:24

за 1 ме съмнява моторчето за работа на свободен ход (стъпковият мотор) че се забавя с действието и затова се получава падането на оборотите , обаче едно рпиятелче ми вика че е възможно 1 и 2 да са свързани и да са причинени от бензиновата помпа , което като цяло не ми се вярва , защото при по-високи обороти също трябва да придърпва , а няма проблеми и се къса от бягане количката , сега в неделя ще се поровичкам из двигателя и ще почистя дроселовата клапа и стъпковия мотор + малко смазване и ще сменя филтъра да видим дали и той не прави мизерии , въпреки че беше почти нов като я взех :)
за 3 като се замисля и при палене се чува това тракане за 1 ,2 секунди и ме навява на мисълта ,че проблема е в съединителя в аксиалния лагер , ама не ми се мисли какви пари ще е просто :(

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 13 яну 2012, 13:41

Стъпков мотор нямаш!!!
Имаш байпасен клапан за празен ход.
Ако не знаеш свещите на какъв пробег са, отиваш и вземаш нови от МП.
FoMoCo 4 бр към 30 лв ги взех съвсем скоро.
Със други не си прави експерименти, защото ще плюеш марката Форд :P
Откачваш акумулатора.
Сваляш и миеш с обезмаслител клапана за празен ход.
Плакнеш, чакаш да изсъхне и през това време сменяваш свещите.
Като изсъхне клапана го монтираш.
Закачваш акумулатора, палиш и караш.
Може да се държи малко идиотски докъто се "обучи" компа.
Ако не се оправи вече кърти другите неща :)
Успех!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”