Форд Пума проблем
-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2011, 12:46
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.7,(w203)Mercedes c180 2.0 129 к.с
- Status: Извън линия
Форд Пума проблем
Здравейте!, Нов съм в форума и Ако темата не е за тук се извинявам!
На скоро си купих Форд Пума 1.7, но понякога ми прави един проблем и съм забелязал, че ми го прави сутрин. Когато тръгна с колата и понякога ми лашка и не иска да качва обороти тресе се цялата трябва да подам пълна газ и колата си ръмжи но едвам едвам се испоема и не иска да качи повече от 2,500 оборота.
И съответно когато съм подал пълна газ около 3 4 сек се оправя испоема се както трябва, но понякога и след 2 3 мин. пак така става, но се оправя и това ме изнервя много.Пoнякога когато сменя от ГАЗ на бензин и върви малко пак така прави да не е запушена нещо от газовото или нещо да не е както трябва с двигателя? Хал-Хабер си Нямам от тези неща!
На скоро си купих Форд Пума 1.7, но понякога ми прави един проблем и съм забелязал, че ми го прави сутрин. Когато тръгна с колата и понякога ми лашка и не иска да качва обороти тресе се цялата трябва да подам пълна газ и колата си ръмжи но едвам едвам се испоема и не иска да качи повече от 2,500 оборота.
И съответно когато съм подал пълна газ около 3 4 сек се оправя испоема се както трябва, но понякога и след 2 3 мин. пак така става, но се оправя и това ме изнервя много.Пoнякога когато сменя от ГАЗ на бензин и върви малко пак така прави да не е запушена нещо от газовото или нещо да не е както трябва с двигателя? Хал-Хабер си Нямам от тези неща!
-
- потребител
Re: Форд Пума проблем
Някои няма ли конкретен отговор или поне предположение , писна ми с тази количка !!
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 17:36
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК3 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г. .
Така прави като е студена или и като загрее?
-
- потребител
Ами чакам я да загрее и тогава тръгвам , но на газ не ми го прави този проблем .. само на бензин даже понякога и като е загряла ми го правила но само 1 2 пъти.Но понякога не я чакам да загрее хубавоо
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Напълно нормално е при експлоатация на Газ, след известно време, Бензиновата горивна уредба да започне да работи неправилно. Ако ще продължаваш да караш на Газ е безсмислено да се отстраняват неизправностите по Бензиновата уредба, след няколко месеца ще се появят отново.
-
- потребител
Аха почни бях сигурен , че газовото е виновно , ако сложа инжекцион няма ли да се оправи проблема или ще е най-добре да се махне това газово ?
- HACKO
- Модератор
Най-добре е да се кара на Бензин, но цената за 100км няма да ти хареса, особено в града. Няма значение каква е газовата уредба, пораженията са едни и същи.
-
- потребител
Добре , благодаря . но ако я карам само на бензин трябва ли да се сменя там бензиновата уредба ли не знам какво се прави за да се оправи този проблем с оборотите ?
- HACKO
- Модератор
Е не да смениш цялата система, но трябва да се ревизира и да се подменят повредените компоненти. Започва се със качествена диагностика.
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Подобен проблем се оправи при мен като отстраних ЕГР клапана.Той е включен точно като палиш колата в тия обороти и на мен ми правеше шмекери.Временно реших проблема като просто откачих вакуума и го опаковах с банд.

Tοва е клапана,посредата на чепа влиза маркуча.Откачи,изолирай и пиши.Може да се наложи да разкачиш акумулатора и пак да го закачиш след половин час за да вземе ЕКУ-то новите стойности,ако има такива.По-принцип клапана не пречи,докато работи нормално,но скапе ли се те прецаква откъм вървеж градско и малко вдига разхода.(обяснимо,след като даваш повече газ за да отлепиш колата)Аз обаче нямам газово.

Tοва е клапана,посредата на чепа влиза маркуча.Откачи,изолирай и пиши.Може да се наложи да разкачиш акумулатора и пак да го закачиш след половин час за да вземе ЕКУ-то новите стойности,ако има такива.По-принцип клапана не пречи,докато работи нормално,но скапе ли се те прецаква откъм вървеж градско и малко вдига разхода.(обяснимо,след като даваш повече газ за да отлепиш колата)Аз обаче нямам газово.
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
-
- потребител
Значи трябва да извадя маркучето от това което стърчи "чепа" и да изолирам "чепа" ?
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Изолирай и маркуча...FordPuma написа:Значи трябва да извадя маркучето от това което стърчи "чепа" и да изолирам "чепа" ?
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
-
- потребител
М не , няма промяна. Все още е спъната и не може да върви както трябва и всички други проблеми които изброих , казаха ми че , дибитомера и "стъпковия момент или нещо такова" за заминали и да си сменя свещите и кабелите ? Има ли някаква вероятност да е от това ? Каза ми го човек които има Пума и е имал същият проблем ?
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
При условие, че проблема ти е само на бензин е по-верочтно или да ти са позапушени инжекторите или да ти пуска малко газ клапана при режим на бензин. Но не е маф!
-
- потребител
Днес ходих да оставям колата на сервиз , че изникнаха и други проблеми . Махнахме катализатора , че беше ужас нещо на гарнитурата и имало и свещите се зацапали , но като видяхме свещите не бяха каквито трябва да са на ПУМА и помислихме , че може да е от това , но не .! Беше адски запушена от всякъде горката количка ... след като сложихме нови свещи "обикновени" , вървежа на колата се подобри лекичко , но пак така бучи предницата
Та конкретният ми въпрос е относно тези свещи ? - майстора ми каза , че на тази кола се слагат специални свещи който увеличават мощноста на колата с 25 30 % и можело да се оправи проблема с бученето
И ще пробваме за изолираме ЕРГ клапана да видим ще има ли някакъв ефект и ще пиша отново за крайният резултат.
Та конкретният ми въпрос е относно тези свещи ? - майстора ми каза , че на тази кола се слагат специални свещи който увеличават мощноста на колата с 25 30 % и можело да се оправи проблема с бученето
И ще пробваме за изолираме ЕРГ клапана да видим ще има ли някакъв ефект и ще пиша отново за крайният резултат.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
На всяка кола се слагат свещи по каталог инак почват проблемите.Новите свещи могат да ти възстановят мощността ако се е губела от тях , но над фабричните конски сили няма да идеш спокоFordPuma написа:

http://drive.bg/index.php?ModelId=7813& ... 0108_10251
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
Сложихме новите свещи и са платинени .. и цената им е доста скъпичка ... по каталог сложихме свещи .
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
браво