Биелни лагери Форд Фокус 1,8 TDDI

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Миро_86
потребител
потребител
Регистриран: 06 окт 2011, 20:41
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 2001
Status: Извън линия

Биелни лагери Форд Фокус 1,8 TDDI

Мнение от Миро_86 » 08 ное 2011, 19:51

Здравейте колеги,имам един въпрос ако някой може да ми помогне ще съм ви много благодарен.
Та въпросът ми е следния, имам Форд фокус 1,8 дизел 2001г. наскоро лампата на маслото почна да ми премигва ,смених датчика но не се оправи ,замерих налягането и се оказа че е на минимума даден в книгата,та проблема или е в биелните лагери или в маслената помпа, възможно ли е да сменя биелните лагери без да се вади двигателя от купето,защото между блока и картера има една алуминиева част и не съм сигурен дали е възможно да се свали а от там да се сменят и лагерите :-/:
Мерси предварително!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Биелни лагери Форд Фокус 1,8 TDDI

Мнение от ЯЛТА » 08 ное 2011, 20:57

При такъв генерален ремонт, най малкият проблем е свалянето на мотора, а и почти си е правило като се сменяват биелни лагери се сменяват и основните, да не говорим че по вероятната причина за ниско налягане на маслото са именно основните лагери а не биелните,- когато се говори за износване, защото може и маслената помпа да е виновна.
1.8 тд. с алуминиев картер , за да се свали се демонтира скоростната кутия. А като се има в предвид че става въпрос за стар автомобил, то програмата ти е предначертана,- мотора долу и ремонт.
Дано не съм лош пророк.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Миро_86
потребител
потребител

Мнение от Миро_86 » 08 ное 2011, 22:04

Мерси за мнението колега, първо ще сменя помпата ,ако не е от нея тря да сменям лагерите :(

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 08 ное 2011, 23:48

Старите 1.8 дизели са с алуминиев картер, предполагам, че и td-то, но tddi-то на Фокуса е с обикновен ламаринен картер и не се налага да се цепи двигателя от скоростната кутия. Предлагам ти колега първо да свлиш картера, да го огледаш, да провериш как е смукателя и едва тогава да се хвърляш в сериозни ремонти. Имах твоя проблем и след доста перипетии се оказа, че картера ми е подбит, малко и почти незабележимо, но достатъчно да притисне смукателя за да не може да качва достатъчно масло. И все пак е измислен елипсовиден та дори и в тази ситуация да не може да се запуши напълно.

Миро_86
потребител
потребител

Мнение от Миро_86 » 09 ное 2011, 19:44

Той картера ми беше малко огънат, свалих го и го поизправих но проблема си остана,та днеска четох в един друг форум и там бяха писали че самия всмуквател на помпата се състои от 2 или 3 части не знам точно ,и можело да са се изместили та да поема въздух,не знам до колко е вярно но мисля пак да проверя тоя картер и тоя всмуквател преди да сменям помпа или лагери,щото все още лагери не се чуват,двигателя си работи добре.
Мерси за съвета!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”