Mondeo TDCI гаснене при ниски температури
-
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2011, 19:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 2008
- Status: Извън линия
Mondeo TDCI гаснене при ниски температури
Здравейте,
разгледах някои теми от форума и реших и аз да задам един въпрос. От почти 3г карам мондео 2008 2.0 дизел 140к . Като цяло съм доволен от автомобила , но не мога да разбера защо, когато температурите са около 0-та или под нея , двигателя гасне много лесно. Сутрин като запаля по правило като дам първа скорост, дори и да съм много внимателен , двигателя гасне... Съветвал съм се с приятели, които карат дизел , но при тях няма този проблем.
Затова реших да задам тук този въпрос , за да разбера дали това се случва и на други Мондео-та от това поколение
Поздрави
разгледах някои теми от форума и реших и аз да задам един въпрос. От почти 3г карам мондео 2008 2.0 дизел 140к . Като цяло съм доволен от автомобила , но не мога да разбера защо, когато температурите са около 0-та или под нея , двигателя гасне много лесно. Сутрин като запаля по правило като дам първа скорост, дори и да съм много внимателен , двигателя гасне... Съветвал съм се с приятели, които карат дизел , но при тях няма този проблем.
Затова реших да задам тук този въпрос , за да разбера дали това се случва и на други Мондео-та от това поколение
Поздрави
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Mondeo TDCI гаснене при ниски температури
Обяснил си го малко хаотично, но доколкото разбирам какво казваш (включваш първа на място без да се движи), евентуално имаш проблем със съединителя, не отделя достатъчно.
-
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2011, 19:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 2008
Не мисля , че е съединител . Можеби наистина не съм го обяснил правилно. Колата гасне дори и без да включиш предавка. Достатъчно е да подадеш малко газ и когато оборотите тръгнат да се връщат направо си изгасва.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Възможно е да са дюзи, в предвид че е комън рейл. Направи и една диагностика.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Или температурен датчик да лъже компютъра, че моторът вече е затоплен.ЯЛТА написа:Възможно е да са дюзи, в предвид че е комън рейл. Направи и една диагностика.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
То проблемите на тея новите коли най лесно се откриват при една диагностика - всичко ще си каже.