Лампата за свещите започва да мига и мотора гасне Форд Транз

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
rosenblagoev
потребител
потребител
Регистриран: 15 окт 2011, 20:15
Модел на автомобила: Tranzit
Status: Извън линия

Лампата за свещите започва да мига и мотора гасне Форд Транз

Мнение от rosenblagoev » 15 окт 2011, 20:33

Форд Транзит 2006 г. При подаване на газ по рязко лампата за подгряване на свещите започва да мига и след няколко секунди мотора гасне и трябва да се изключи контакта и пак да се даде контакт и тръгва да върви отново до следващото по рязко подаване на газ. На един компютър показа високо налягане на горивото а на друг ниско налягане на горивото. Сменил съм горивния филтър свалих и почистих резервоара и сондата (нямаше боклуци) продухах горивопровода сменихме регулатора на налягане сменихме ГНП и дюзите слагахме туба с гориво непосредствено преди ГНП возихме се с един ел. техник с лап топ два дена и пак същото никаква разлика пак гасне.
Моля Ви ако някой е минал по този път и знае нещо помогнете.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Re: Лампата за свещите започва да мига и мотора гасне Форд Транз

Мнение от cockyhotty » 15 окт 2011, 22:50

Мотора явно е в сервизен режим, има грешка в ел. му мозък. Трябва да отидеш на диагностика. Такива симтоми във форума обикновени се оказват дюзи в най-лошият случай.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 16 окт 2011, 10:45

Най-често срещаното, както ти е казал колегата са инжекторите, но ти казваш, че сте ги сменяли. Да не би проблема да е от потенциометъра, който е на педала на газта (нали е електронна, а не с жило)?

rosenblagoev
потребител
потребител
Регистриран: 15 окт 2011, 20:15
Модел на автомобила: Tranzit

Мнение от rosenblagoev » 27 окт 2011, 12:10

Много пъти съм ходил на диагностика и в мото пфое и в два други сервиза все различни неща ми казват ама се оказаха само догатки. Първо в мото пфое ми казаха че имам проблем с горивото и смениха филтъра и казаха че е готов. Стигнах до първия светофар и там пак ми светна лампата и огасна мотора. Върнах се и ми казаха че вероятно в резервоара има боклуци и че можеби сондата е запушена но в момента неможели да свалят резервоара. Прибрах се и свалих резервоара почистих сондата продухах горивопровода (нямаше никакви боклуци или стужки). И пак същото. Отидох в друг сервиз закачиха лаптопа и ми казаха че налягането на горивото е високо и трябва да сменя клапан регулатора на помпата. Сменихме го и пак нищо не се оправи. Пробвахме с туба нафта непосредствено пред помпата. След това сменихме и датчика на рейла. И от него не беше. Пак се върнах в мото пфое направиха диагностика и казаха че вероятно помпата е за смяна. Сменихме я макар че в резервоара нямаше стружки. И от нея не беше. Казаха че щом не е от помпата значи е от дюзите. Сменихме и тях и пак нищо. Закарах го в друг сервиз при ел. техници. Окичиха всики кабели и датчици с лампи закачиха лаптоп и два дена го караха мислеха че някой кабел замасява или прекъсва но не откриха нищо. На лаптопа също нищо не показа. Сега ще пробвам да сменя педала на газта и ако не се оправи му пускам обява на части.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 27 окт 2011, 12:59

Аман от пишман майстори В голям филм са те вкарали.

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 27 окт 2011, 19:09

Като гледам наистина е голям филм.Да не е баналния проблем с датчика на коляновия вал.30-40лв струва.Успех колега
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”