не пали с първия път

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
danielkar
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2008, 22:27
Модел на автомобила: ford eskcort 1.4i- 1995god.
Status: Извън линия

не пали с първия път

Мнение от danielkar » 01 юли 2011, 16:24

извинявам се много ,ама проблема ми първо почна с ниските ми обороти,нямах ниски такаде глъхнеше колата при студен двигател.Тогава прочетох вси4ки дискуси за ниските тука в форума и тогава си по4истих стъпковия мотор МАФ-а ,проверих вакумните марку4и,рестартнах компа ,като отка4их клемата на акумолатора седя 20мин така,след това запалих и колата щогоде се оправи.Ама сега па спря ми пали с първия път на третия пали,а преди кат врътнех палеше от раз при студен мотор.И то при студен като запали от 3 път ,после веднага я гася и па пробвам пали веднага ,оба4е първия път неще,примерно като седи цел ден без да се пали.И това ми го прави от 2 дена,може би нещо пропускам,помогнете :(:

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: не пали с първия път

Мнение от Doin » 01 юли 2011, 17:25

Газова имаш ли?

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 01 юли 2011, 18:04

имам,но тя първо пали на бензин и тогава прехвърля на газ,кво общо има

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 01 юли 2011, 20:11

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 23&t=48389" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B0%D0%B7" onclick="window.open(this.href);return false;

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 01 юли 2011, 22:28

ще пробвам с газта и ще кажа кво е станало,той тоз клапан къде се намира?

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 03 юли 2011, 09:14

Колега май си прав.В4ера спрях газта от бутилката без да вадя марку4и,запалих я да изгори останалата газ докато угасне и я оставих.Днес сутринта отивам и с първия път запали на бензин,явно май газовия клапан прай проблеми.Разглобих го из4истих му филтъра имаше много стружки събрани сглобих го и пуснах газта,сега я оставих да седи както треа си е нормално в смисъл без да я спряна газта от бутилката,ще из4екам 4-5 часа и ще ида да пробвам дали ще запали,ако не запали на4и тоа газов клапан прави проблеми и ще се наложи го сменям :D Както е описано в дискусите дето ми даде,явно като стои пове4е часове колата тоз клапан изтърва газ в колекторите по малко и аз като река сутрин да паля на бензин тя се дави и неможе запли с първия път ,а 4ек на 3 -я пали,ама сега ше вида и следобед па ше пиша.

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 03 юли 2011, 16:16

пробвах я сега като мина пак извесно време ,не пали па с първия път при пусната газ.Значи евентуално е газовия клапан,утре ше ида при гажията дето ми е слага,да видим дали ше ми го смени щото тя АГУ-то е още гаранционна.

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 04 юли 2011, 19:45

днес ходих при газаджията ,по4исти клапана обаче май нещо се съмнявам да е от него ,щото днес е оствих па за 3-4 часа и нещеше запали ..........не се сещам вече от кво ще е,или тоз дали не треаше направо го смени тоз клапана ,а не да го чисти,таз вечер па ще спра газта от бутилката и сутринта ще видя дали ще запали на бензин.Дано запали,ако ли не при спряна газ незнам къдее проблема :(:

danielkar
потребител
потребител

Мнение от danielkar » 05 юли 2011, 13:33

така вече днес се разбра,4е не е от газовия клапан всичко е нормално,също така и клапана в изпаритела е добре.Чекам предложения от къде може е проблема другаде :-/:

ahr1959
потребител
потребител
Регистриран: 26 юни 2011, 13:13
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от ahr1959 » 13 юли 2011, 01:30

Колега и аз карам от един месец фиеста 1.4I и мога да кажа че и при мен го има същия проблем,смених свещи но проблема си остава.При мен превключването газ бензин е ръчно пробвал съм и на двете първоначално пали трудно ,после няма проблеми.Притеснява ме че сега ако пали трудно то как ли ще изглеждат нещата през зимата.

alex1212
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2011, 12:09
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от alex1212 » 30 ное 2011, 12:05

Колега и аз карам от един месец фиеста 1.4I и мога да кажа че и при мен го има същия проблем,смених свещи но проблема си остава.При мен превключването газ бензин е ръчно пробвал съм и на двете първоначално пали трудно ,после няма проблеми.Притеснява ме че сега ако пали трудно то как ли ще изглеждат нещата през зимата.

Пак се включвам по темата с нов профил защото не успях да си вляза със стария.

Та по темата за трудното първоначално палене ,оказа се комутатор - EDIS 4 .След смяната пали от раз.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”